Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Подготовка за кандидатстване в СМГ след 4 клас

  • 80 273
  • 483

Анкета

Как ще готвите детето за прием в СМГ?

Опции:

* Може да изберете максимум 2 опции.

# 465
Точките от НОМ се приравнява към 100т.
Виж целия пост
# 466
Дали може да разясните за НОМ? Какъв точно е бонуса към бала? Някаква формула или разписано като правило? По ако дете се яви на втори кръг и е на първо  място класирано бива прието по желание, или греша?
Приносът към бала се гласува на ПС. Последните 2 години е около 8%. Има формула, актуална за последния приет набор деца, която стои на сайта на СМГ. Най-вероятно и догодина ще е нещо такова тази формула.
Откакто има Наредба 10 (2016г.) няма такова нещо като прием само с 1 състезание, на което дете е победител.
В момента на сайта на МОН има проект за промяна на Наредба 10. Според новите промени балообразуващите състезания ще се определят до 10 дни след утвърждаване на календара на МОН. Това е добре за притеснението на родителите (вариантът януари наистина не е пречка, но просто притесненията около много неизвести са излишни), но не ми е ясно как ще стане, при положение, че календарът става ясен през август, когато учителите са в отпуск.
Виж целия пост
# 467
Точките от НОМ се приравнява към 100т.

Това изобщо не го разбрах.
Виж целия пост
# 468
Вероятно Desem е имала предвид седмокласниците. Първите трима от Националния кръг на НОМ получават 100 т. за кандидатстване.
Виж целия пост
# 469
Предположих и затова реагирах, за да не стане объркване.
Виж целия пост
# 470
Имах предвид, че точките от областния кръг на Националната олимпиада по математика се преизчисляват. Май не съм разбрала въпроса.
Виж целия пост
# 471
Точките от всички състезания и НОМ се "трансформират" по една формула, която отчита минималния и максималния резултат постигнат от всички кандидати. След това всеки трансформиран резултат се умножава с определен от ПС коефициент, добавя се НВО и удостоверението за завършен 4-ти клас (във вид на точки) и така се получава бала.
Виж целия пост
# 472
Моля препоръчайте ми кое помагало да купя на моя третокласник за първи стъпки в подготовката. Ние сме от Стара Загора. Синът ми много иска да бъде приет в тукашната математическа гимназия, но до момента нямаме опит със състезанията. Откъде да започнем?
Виж целия пост
# 473
Математическа читанка 3-4
Виж целия пост
# 474
1.Курс по математика за 3. клас - Боряна Милкоева - изд. Сънрей;
2.Задачи по теми за класна и извънкласна работа по математика за 3. клас - По учебната програма за 2018/2019 г.  - Диана Раковска, Елена Киселова, Мария Томова.
Виж целия пост
# 475
Благодаря! Аз се бях насочила към Задачите на Ру или Немо, но ето че вие ми препоръчахте други!
Виж целия пост
# 476
Задачите на Ру са сборник от давани през годините задачи на състезанието Европейско кенгуру. За Немо 3 клас има противоречиви мнения - част от темите са много лесни, докато друга са сложни.
Виж целия пост
# 477
И до "ден днешен" не мога да разбера какво искат да ми кажат с обясненията на задачите в Немо.
Т.е. опитвала съм се вкъщи да работя с детето по този сборник, но не ми се получи.
Едно негативно мнение от мен за Немо!
Виж целия пост
# 478
Читанката ми е фаворит на мен.
Виж целия пост
# 479
[Четох темата. Доколкото разбрах Задачи по теми за класна и извънкласна работа по математика за 3. клас - По учебната програма за 2018/2019 г.  - Диана Раковска, Елена Киселова, Мария Томова припокрива Първа математическа читанка и дори има повече задачи. Математика за таланти е другото препоръчвано в темата. Мисля да взема тези две. Благодаря ви много!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия