БЪРЗИ ВЪПРОСИ И ОТГОВОРИ - хранене и захранване - 42

  • 36 999
  • 302
# 270
В какъв ред въведохте мазнините?
Имам зехтин, ГХИ и кокосово масло. Бебето познава само рапично олио от готовите пюрета.
И въвеждането в пак от капчица до лъжичка за няколко дни, нали?

Виж целия пост
# 271
https://zahranvane.wordpress.com/tag/%D0%B1%D0%B5%D0%B1%D0%B5/
При нас,доколкото си спомням беше зехтин,краве масло,кокосово масло.ГХИ не съм давала.По няколко капки в началото или зрънце масло.После се увеличава.
Специално маслото много го харесваше и ядеше повече отколкото трябва .
Виж целия пост
# 272
Хм, аз мисля, че за краве масло ни е рано още. 🤔
Виж целия пост
# 273
Не знам на колко е бебчето и кого сте започнали захранване,но краве масло може след 8-9м.по принцип.
Но щом имате,давай пречистено масло.По-нататък може да предложиш и безсолно .
Виж целия пост
# 274
Да, така смятам да постъпя. Чудех се обаче първо зехтин или първо гхи? Май по-добре зехтин-гхи-краве масло-кокосово масло. Или може да разменя кокосовото и кравето...

На 9 месеца е бебето, на 6 месеца без 1 ден започнахме.
Виж целия пост
# 275
Пак съм аз! Laughing

Като въвеждам месата, правя ли пауза между тях? Утре ще дам за четвърти ден заешко, после мога ли да продължа с друго месо след товаа или да въведа по-добре нещо друго? Ако е добре да има пауза (аз самата мисля, че е добре), то след колко дни да въведа следващо месо - седмица? Или може и по-малко? Ако въввждам междувременно (в паузата между месата) нов продукт, то трябва ли да е от позната група - зеленчук, плод, зърно, или може да е мазнина например?
Виж целия пост
# 276
elleni, аз правя пауза с месата и през това време въвеждам зеленчук или плод, макар че често и нищо не въвеждам. Просто давам неща, които вече съм въвела.

Въведох: зехтин- кокосово масло- ГХИ. На по-късен етап ще дам краве масло. КМ още не съм давала.

Пак да попитам за обработката на червено цвекло. Някъде пише, че се отделя горната част, на други места пише, че се отделя долната част. Искам да го сваря и ще дам средата. Ако някой има други идеи, моля да сподели.

Да попитам и за домат. Имам домашен/ градински домат, много сладък. Мога ли да му дам вече или по-добре да чакам още? Как да го обработя термично?
Виж целия пост
# 277
missence, благодаря!

Аз много обичам червено цвекло, ям го и сурово, и сварено. Само го беля с белачката за картофи, нищо не отделям от самото цвекло. Просто трябва да е добре сварено. И предполагам знаеш, но да спомена - цвеклото оцветява изпражненията и може да си изкараш акъла, ако не го знаеш предварително. Аз още не съм давала.

Домат също не съм давала, но обелен и без семки най-добре, после задушен или сварен с другите зеленчуци.
Виж целия пост
# 278
elleni, и аз благодаря. Ще си помисля за цвекло и домат тогава.
Виж целия пост
# 279
За цвекло-или около 8-ми месец,или по-късно към годинка,заради нитратите.Иначе се обелва и може да се накисне в студена вода за всеки случай и после да се свари на пара.
Суров домат около 12м.възраст.
Виж целия пост
# 280
За цвекло-или около 8-ми месец,или по-късно към годинка,заради нитратите.Иначе се обелва и може да се накисне в студена вода за всеки случай и после да се свари на пара.
Суров домат около 12м.възраст.
Мерси.
Виж целия пост
# 281
Здравейте,
когато правите дом пюре от тиквичка белите ли я ? Зехтин добавяте прди дамдадете на бебето да яде или при пасирането на зеленчука ?
Виж целия пост
# 282
Белех винаги тиквичките за пюре.Зехтин слагах на изстинало пюренце,след пасиране.Няма значение според мен,преди или след,а само да се добави след готвене.
Виж целия пост
# 283
Благодаря.Ще слагам зехтина тогава преди консумция, станаха ми повечко бурканчета и ще ги затворя без зехтин
Виж целия пост
# 284
Винаги беля тиквичките, включително и за нас. Зехтин/масло  слагам, ако пюрето е постно. Конкретно зехтина го добавям непосредствено преди хранене. Слагам също така, като 'и давам пресни зеленчуци.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия