Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

За проблемите в училище и още нещо...

  • 34 741
  • 366
# 345
Разбирам, че не искаш да се стига до толкова крайни действия, но детето ти може да си тренира някакъв спорт, който й харесва в нормални условия, вместо на всяко тичане навън при ниски температури после да поглъща антибиотици и да изпуска материал.
Другия вариант е да говориш с директорката, но е много вероятно да настроиш учителката по физическо, а след това и колежките й срещу детето
За мен това е най-реализтичният подход.
Виж целия пост
# 346
Идеята не е да се стига до конфронтация , а да си реша проблема без щети за нито една от страните .
Искрено се надявам здравият разум да надделее.
 http://www.dobrichmedia.com/news/obshtestvo_57/zatvoriha-vremenn … i-stud_14288.html
http://www.moreto.net/novini.php?n=269267&c=01

Пуснах търсачката и открих ,че разпоредбите са доста по-строги от исканото от мен ''изключение'' само за моето дете до 15градуса.Никъде не срещнах да се коментират 4-5 градуса.
Ако не се спогодим с учителката ,май ще се срещнем с районния инспектор.
Благодаря на всички включили се!
Виж целия пост
# 347
Mamamari , наредба № РД-02-20-3 от 21.12.2015 г. се отнася за температура, осветление и т.н. в отделните помещения в сградата. Не намирам нормативен документ за Т при заниманията навън.

За мен най-приемлив вариант е да се консултирате с ЛЛ как да се изготви документ с такова предписание, като той впоследствие бъде заведен със заявление до директора. Учителят няма право еднолично трайно да освобождава от занимания ученик, веднага ще гракнат други родители, особено на деца, които се отнасят по-лежерно към тези часове. С медицински документ и вълкът ще е сит, и агнето - здраво.
Виж целия пост
# 348
Точно това щях да напиша и аз. Сутрин гледам в двора на училището децата в час по физическо са по тениски. Тези, които имат първи час са навън на 8 градуса, а тези, които имат последен са на 15 - 16 градуса. Така че дори и да се затвори салона, то не може да се избегнат часовете навън  Peace
Виж целия пост
# 349
Така че дори и да се затвори салона, то не може да се избегнат часовете навън  Peace
Не е нужно да се избягват. Напротив. Децата и без това толкова малко се движат на чист въздух, че мръсният и прашен салон не е никак добра алтернатива. Естествено, децата със здравословни проблеми нека бъдат освобождавани по преценка на лекар.
Виж целия пост
# 350
Дори на вън при по-ниски температури не би имало проблем ,ако упражненията са по-лежерни а не спринт като в конкретния случай.
Опитвам се да видя ползата и закаляването ,но за пореден път сме болни .Отново тъпча детето с химия и губи материал.
За кого е полезно това?!
Виж целия пост
# 351
Естествено, децата със здравословни проблеми нека бъдат освобождавани по преценка на лекар.

Именно - освобождаване по преценка на лекар(и) и с лекарска бележка. А не майката да настоява детето ту да играе, ту да не играе  по нейна преценка и когато учителят откаже да е както винаги виновен.

А освобождаването трайно от физическо става с бележка от ЛКК и след гласуване на педагогически съвет. Лекар може да освободи детето временно след боледуване ако се налага.
Виж целия пост
# 352
Идеята на майката е да не се стига до боледуване. Разбирам я прекрасно. Лекаря не можеш да настъпиш да ти издаде документ по зададени от теб параметри и преценки за здравословното състояние на собственото ти дете, с учителя не можеш да се разбереш... Трудна работа.
Виж целия пост
# 353
Тъй като и моето дете често боледуваше и макар да не тренира състезателно, непрестснно се занимава с някакъв спорт, не ми е неудобно да искам от дж.п. Бележка за освобождаване от физическо.Учителите- различни през годините- не се усъмняват в кръшкане, синът ми е тренирал хокей, плуване, занимава се със скално катерене, езда, гребане.Но има такиважмоменти- малко да го " лъхне" и е с кашлица.Извън темата, тъй като и на мен ми омръзнаха химиите, минахме на хомеопатия и нещата са много различни.

Личната лекарка не ми отказва при проблем бележка за седмица, две освобождаване от физическо А е имало случаи, просто пиша молба до учителя и детето е освободено от час.
Виж целия пост
# 354
Благодаря ви много!
Дано и ние да успеем да постигнем някакъв приемлив баланс!
  Снощи до късно четох за обучението у дома, където децата ходят само на изпити ,но от една страна училището би загубило бюджета на детето ,а от друга детето би загубило другарчета и приятели.
  Не ми  допада и вариант да я местя в училище само защото там  учителя по физическо е по-разбран .
  Все си мисля целта на учителя би трябвало да е да събуди любовта към спорта ,а не да спомага детето да си мисли че не бива да спортува защото се разболява.

  Може би ако някой ден бъде отменена оценката по физическо такива проблеми биха останали в миналото.
Физическото  трябва да е удоволствие , разтоварване , необходимост , важна и любима част от живота на всеки, а не средството  да смачкаш някого защото нещо някъде не се получава перфектно.
На времето имах късмета да попадна на чудесен учител. Гоня 50-те и никога не съм спряла да спортувам.
Виж целия пост
# 355
Представи си да го преместиш в друго училище, където учителят по ФВ ще е ок, но по математика ще е деспотичен/слаб или по история, или музика. Детето не може да е перфектно, учителският състав също.
Виж целия пост
# 356
Не те съветвам да правиш дъщеря си частна ученичка. Това е все едно да я "гледаш в саксия".  Ще я лишиш от социалната й среда, от изграждането на трайни приятелства, някои от които може да са за цял живот и не на последно място ще й отнемеш възможността да се изгражда, като човек сблъсквайки се с проблемите за нейната възраст. И то само заради учител по физическо.
Преместването в друго училище също не мисля, че е вариант, точно заради това, което вече са писали - ще е добър новия учител по физическо, но пък учителя по математика или БЕЛ ще е кофти. Винаги има по едно зрънце, което да обръща каруцата.
Помислете наистина за освобождаваща от физическо с бележка. В крайна сметка никой от учителите няма да може да оспори бележка от лекар. Едно време имаше момичета от класа ми с тежък МЦ, които всеки месец носеха по една бележка за едноседмично освобождаване от физическо заради това. Никой не им е направил проблем за такова нещо
Виж целия пост
# 357
Както вече казах извинителна бележка от лекар за конкретно този здравословен проблем се полага само за период от един месец след всеки курс с антибиотик.
Когато здравето на детето се влоши трайно се освобождава от комисия.
Т.е този вариант отпада. Няма да допусна подобна безумна игра със здравето на детето. Това не подлежи на обсъждане!
Ще опитам още веднъж да поговоря човешки .Дано да е премислила думите си! Ще видим.


Виж целия пост
# 358
 Може би ако някой ден бъде отменена оценката по физическо такива проблеми биха останали в миналото.
Физическото  трябва да е удоволствие , разтоварване , необходимост , важна и любима част от живота на всеки, а не средството  да смачкаш някого защото нещо някъде не се получава перфектно.

Добрият учител намира начин. На мен навремето ми даваха допълнителни точки за старание и за редовно посещение на часовете в пълен екип. Просто полагах всички усилия, но не успявах да покрия част от нормативите. А имаше доста нехайни "спортисти"... и така учителят си намери решение...
П.С. Никога не знаеш на друго място какво ще се случи и колко ще останете с желания учител, а какви други проблеми ще възникнат междувременно. Понякога може да е по-добре да се търси решение без травмата от местенето.
Виж целия пост
# 359
Момичета, трябва ми съвет. С кой от ръководството в училище трябва да разговарям, за да се оплача от двама съученици на сина ми? Става дума за физическа агресия. И трябва ли да предам нещо в писмена форма или трябва да е личен разговор? За пръв път ми се случва и не знам как да постъпя
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия