МАШИНА ЗА ХЛЯБ - 63-та ТЕМА

  • 93 206
  • 742
# 720
715 вата не е малка мощност, щом е с вертикално казанче, вероятно е за до към килограм хляб, достатъчно си е. Аз имам един стар модел на Мулинекс, за 750 грама и 1 килограм, 600 вата е или малко отгоре, изпича си добре и килограм хляб, за месене дори и с малко по-голямо тесто също се справя добре. Мощността не е нужно да е колкото на фурната на печката, те са си го сметнали хората.
Никъде по нея ли не пише по-точно модела? Вероятно може да се намери упътването из интернет. Или евентуално на сайта на производителя да прегледате моделите докато намерите вашия или близък до него.
Виж целия пост
# 721

Mунчо
пн, 28 май 2018, 17:16


Точно така направих по интуиция , че на маята и трябва захар .Намазах стените само с олио. Чукнах и едно яйце.  Почти напълни  кошничката.Това означава обаче , че няма да мога да правя по голям хляб , с тези продукти, щото ще излезе от кошничката. . Но вкуса на хляба е различен.
Хареса ми и първия и втория. Първия е както казах , се получи нещо като ръчен  от соц.времето, плътен,малко приличащ на истински  козунак , делеше се като него  ,  втория , се получи точно като хляба на баба ми , когато го печеше във фурната  на царевичак , на двора . Докато се опитвах да го извадя ,по дуратцки с теглене,  ,  почти не се смачка. Така хляба на баба , не веднъж се е случвало да го остави на стола и детска ни работа,  не веднъж сядахме на него и той си възстановяваше  формата обратно.  

Много благодаря за начина за изваждане на хляба.
Чак се изчервявам  че съм уж техничарче човече , а не съобразих.
Smile



natka
пн, 28 май 2018, 22:00

Да забравих да напиша типа

Type:CBM 300.
Като потърсих в гугличката ми дава новите модели . Този тип сигурно е от "хиляда и балканската война" както казваше дядо. Има да питам за програмите , но друг път , че имам спешна работа.

Остава да се специализирам , да го режа на тънки филийки , че с пресно сиренце , снощи , отиде половината.
Виж целия пост
# 722
Топъл и пресен хляб от пекарната не се яде на тънки филийки. Направо се чупи, като едно време от фурната на баба Simple Smile
Виж целия пост
# 723
днес правих царевичен хляб - пшенично към царевично брашно 2:1
замесен в машината, втасал и опечен във фурната
пшеничното брашно е купено преди два дни, вече съм правила хляб с него и е вкусно
царевичното е купено преди 3-4 месеца
хлябът на вид, аромат, плътност, консистенция е чудесен
на вкус в първия момент също е страхотен, но оставя един горчивичък послевкус
на какво се дължи той според вас?
на самото царевично брашно или защото е отворено отдавна?
яла съм купен царевичен хляб, помня само, че ми харесваше много, но не знам какво допълнително е слагано в него; моят хляб е с най-простите съставки
Може ли да споделиш рецептата!! Благодаря
Виж целия пост
# 724
ползвам стандартната "бавна" /3 часа без няколко минути/ рецепта за бял хляб за всичко вкл. и хляб с различните видове брашна - с нея хлябът става най-вкусен и с най-търговски вид  Grinning

за 750 гр. хляб:
- 1 ч. л. сол
- 1 ч. л. захар
- 3 с. л. олио
- 1 с. л. оцет
- 250 мл. вода
- 450 гр. брашно /изцяло бяло, бяло към пълнозърнесто 1:1 или 2:1, за царевичния също ползвах 2:1/
- 6-8 гр. жива мая /тук меренето ми е трудно, кантарът ми е стар и 1-2 грама изобщо не помръдват скалата/
гледам тестото и както съм чела в темата - трябва на пипане да е като мекичкото на ухото Simple Smile

правя малката доза /750 гр., не 1000/, защото от два-трите опита големият хляб всеки път удряше капака и се отказах
Виж целия пост
# 725
Много благодаря за начина за изваждане на хляба.
Чак се изчервявам  че съм уж техничарче човече , а не съобразих.
Smile
а пък ако се научиш да вадиш бъркалките след последното месене ... ехеее  Laughing


natka
пн, 28 май 2018, 22:00
Да забравих да напиша типа
можеше да снимаш машината външно/вътрешно. снимай дисплея. вероятността да помогнем се увеличава  Laughing
Type:CBM 300.
Като потърсих в гугличката ми дава новите модели . Този тип сигурно е от "хиляда и балканската война" както казваше дядо. Има да питам за програмите , но друг път , че имам спешна работа.

Остава да се специализирам , да го режа на тънки филийки , че с пресно сиренце , снощи , отиде половината.
Виж целия пост
# 726
Купете си нож за хляб и няма да имате проблем с рязането на тънки филии Simple Smile.
Виж целия пост
# 727
Купете си нож за хляб и няма да имате проблем с рязането на тънки филии Simple Smile.
а пък ако и бъркалките са извадени няма да се случи "рязане" на бъркалки.  Laughing
Виж целия пост
# 728
Скрит текст:
ползвам стандартната "бавна" /3 часа без няколко минути/ рецепта за бял хляб за всичко вкл. и хляб с различните видове брашна - с нея хлябът става най-вкусен и с най-търговски вид  Grinning

за 750 гр. хляб:
- 1 ч. л. сол
- 1 ч. л. захар
- 3 с. л. олио
- 1 с. л. оцет
- 450 гр. брашно /изцяло бяло, бяло към пълнозърнесто 1:1 или 2:1, за царевичния също ползвах 2:1/
- 6-8 гр. жива мая /тук меренето ми е трудно, кантарът ми е стар и 1-2 грама изобщо не помръдват скалата/
гледам тестото и както съм чела в темата - трябва на пипане да е като мекичкото на ухото Simple Smile

правя малката доза /750 гр., не 1000/, защото от два-трите опита големият хляб всеки път удряше капака и се отказах

bubanka, a няма ли вода или мляко?
Виж целия пост
# 729
има, пропуснала съм я, извинявам се!
250 мл.
Виж целия пост
# 730
Опит грешка, опит - грешка и най-накрая взех да хващам цаката на хляба дето бъркам в Лидълската машина. С малко повече олио спря и да се троши, а с вода си става по-добре.

Някой може ли да ме насочи от къде мога да си вземам ръжено-пшеничено брашно в Бургас?? Готовата смеска в Лидл я пробвах и останах много доволен, но честно 2.50 за кило брашно с мая ми се струва скъпо.

Да използвам случая - някой има ли работеща рецепта за чебата и въобще може ли да се получи на тия машинки нещо което да се доближава до класическото хлебче, което се получава на ръка с използването на бига и 3-разовото замесване и втасване. Жалко че в машината не може да се вкара вода за пара.
Виж целия пост
# 731
Аз купувам ръжено-пшенично брашно на мелница "Арчар". Има го в Била, предполагам в цялата страна.
Виж целия пост
# 732
Аз купувам ръжено-пшенично брашно на мелница "Арчар". Има го в Била, предполагам в цялата страна.

И аз така, но вече го има и в Кауфланд (или поне в нашия), пък той ми е по-близо от Била-та. В интерес на истината, вече повече от две години ползвам такова брашно и не са ме разочаровали все още Simple Smile.
Виж целия пост
# 733
Поредното ми произведение от лимец и бяло по рецептата на Бубанка!


надигна капака, тръгна да ме търси
Виж целия пост
# 734
Здравейте. Моля за помощ. Имам ларедутската хлебопекарна, която си работи перфектно, но ми протече казанчето и няма шанс да се оправи Sad. Може ли да ми кажете от къде да си намеря и закупя само казанче за нея, че не можах да намеря в нета? Машинката изглежда точно като тази : http://smartliving.bg/produkt/%d1%85%d0%bb%d0%b5%d0%b1%d0%be%d0% … bd%d0%b0-zln7955/
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия