Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 6

  • 184 196
  • 728
# 630
Баничка с машинката, но има един проблем, малка е и бързо свършва.
..............................
МММММммммм .. браво! Ще ме накараш да я вадя тази машина, на там вървят нещата.
Марчева - и аз откога съм Ѝ се наканила (на машинката); ама пусто мързел Dizzy Face
 А за мерки и теглилки - и аз ненавиждам рецепти (нови непознати за мен) с чаши, шепи, лъжици. То поне да кажат - чаша  Х гр или, а то.....чаши мнооого. Особено чаените.
Тайне - прави по ДВЕ банички Flowers Hibiscus

* от мен пърженица - чушки+кренвирши + яйца - готвено на открит огън;  готвенето на открито не бях "практикувала" поне 25 години Nerd
Виж целия пост
# 631
[quote author......................
 А за мерки и теглилки - и аз ненавиждам рецепти (нови непознати за мен) с чаши, шепи, лъжици. То
..........................
* от мен пърженица - чушки+кренвирши + яйца - готвено на открит огън;  готвенето на открито не бях "практикувала" поне 25 години Nerd
.......................
На открито... не ми се е случвало от , от, от, младежките ми години, кога бях момиче, а нали знаеш, че сега сме вече девойки, а пък с кренвирши наши български е невъзможно. При теб кренвиршите са си кренвирши, с нашите не става, категорично, може и да те отровят.
С чашите съм скарана. Вчера една потребителка помоли нещо да ѝ се претегли на кантарче в чаша и аз го претеглих в моите кафени чашки, и ѝ отговорих колко грама е, а тя после показа на снимка чаша от нес-кафе, рекламна, а точно тези чаши незнайно от къде Марчев ми ги влачи , а аз тайно ги изхвърлям. Така че от чаша до чаша разликите са огромни. Трябва да си купя тези мерки които са една в друга, мерителните чаши, които много се използват от готвачите, купих едни, български разбира се, те пък на нищо не отговарят, не стават и те.  Те са по българска мярка.  Mr. Green  Ама аз съм си виновна, защото исках да мина тънко, по- евтино, защото онези оригинални чаши-мерки бяха много скъпи, на Дж. Оливър. Същото стана и с пресата за чесън, купих една за 5 - 7 лв и снощи я изхвърлих, категорично, не става,  изкриви се, българска е. Ядосах се страшно!  Поръчах си веднага една за 30 лв. на Дж. Оливър . Мирясах.  Чакам я да ми я доставят. Убедена съм че ще ми върши работа години напред. Евтиното излиза скъпо, всеки път си го казвам, а понякога правя грешки, ей така не знам защо си го причинявам.
Виж целия пост
# 632
За чашите - май американските и европейските чаши са различни, аз също затова не правя нищо, описано в чаши. Давала съм тук рецепти, в които пиша примерно 3 с.л. какао, но това е когато съм правила на око нещо и някой попита... Ако имах блог, никога не бих си позволила.

За пресите за чесън - най-хубавата, с която съм мачкала, е една, която отмъкнахме на наште от България. Правена е преди да се родя, някъде във времето на комунизма, мисля, че има надписи 70 и някоя година. Няма мърдане, оттогава досега е ползвана. Simple Smile

И да не съм без хич, шоколадов чийзкейк Милка без печене за 38 минути. (с изваждането на продуктите и подреждането и миенето накрая Simple Smile )
Остана повече крем и го сложих отгоре, вместо да заравня. Можеше да добавя плодове или ядки в пълнежа, ама бързах и остана така.




Виж целия пост
# 633

И аз имам стара преса за чесън, не помня откога е, върши ми чудесна работа. ММ си хареса една от Лидл, две седмици не изкара, счупи се при ползване.

Тутманик и морковена торта с банани и праскови.


Виж целия пост
# 634
Много е вкусно и красиво при всички Heart Eyes
Марчева,точно за тази чаша червената бях писала преди време,че използвам като мярка,особено при рецептите на Labrex( мерила съм я:240 ml.вода на ел. везната).
Десерта отново е дом.сладкиш на Лабрекс bouquet
Виж целия пост
# 635
Ароматни свински котлети и картофи с пармезан
Виж целия пост
# 636
Отново много вкусни неща сте показали. Flowers Hibiscus
Да си покажа  нетрадиционно нарязаната пица:

Виж целия пост
# 637
Закуската за утре е готова(ако остане след среднощно похапване,че има и мач...)Сливенски милинки(от сайта на Софиямел)


Виж целия пост
# 638
...........................И да не съм без хич, шоколадов чийзкейк Милка без печене за 38 минути. (с изваждането на продуктите и подреждането и миенето накрая Simple Smile )
Остана повече крем и го сложих отгоре, вместо да заравня. Можеше да добавя плодове или ядки в пълнежа, ама бързах и остана така.
......................................
Много хубава тази Милка, подай една рецепта, ама без чаши, моля ти се... Simple Smile
Виж целия пост
# 639
Нека утре ти напиша, че дават футбол, волейбол, гимнастика и тенис едновременно. Simple Smile
Виж целия пост
# 640
Нека утре ти напиша, че дават футбол, волейбол, гимнастика и тенис едновременно. Simple Smile
О, аз не бързам, утре също е ден и друг ден и друг..... Simple Smile
Виж целия пост
# 641
Ето рецептата. То е нещо съвсем елементарно, но:

Шоколадов Милка чийзкейк за 38 минути  Grinning без печене
20 см форма

За блата:

- 200г маслени бисквити (моите бяха едни поизостанали домашни, но иначе - Petit Beurre, Житен Дар...)
- 100г разтопено масло (аз разтапям в микровълнова за най-лесно)

За крема:

- 2х200мл течна сметана (не подсладена) - тукашната е с 30% мазнини
- 1 кутийка (175г) филаделфия, моята беше от сивата:

- кутийка и 1/2 (450г) топено сирене (моето беше на Кауфланд собствената марка)

- по желание: пудра захар на вкус (аз не сложих)
- един голям млечен шоколад Милка (300г)

Разтапяте маслото, като внимавате да не заври. В това време, в робота смилате бисквитите. Аз ги оставих на малки парченца, не на прах. Смесвате ги, отново в робота, че по-бързо. Simple Smile С готовата смес покривате дъното и стените на откопчаваща се форма (20см) - с пръсти притискате и ако не забравите (като мен  Embarassed), слагате малко в хладилника, докато правите крема. Simple Smile

Шоколадът се начупва на парченца и разтапя (аз - винаги в МВ на размразяване с разбъркване, може и на водна баня, ест, но е по-обстоятелствено и повече съдове се цапат).
Сметаната се разбива доколкото може (не става с много твърди връхчета). Внимавате купата и бъркалките да са напълно сухи, а сметаната да е току-що извадена от хладилника, иначе ще се пресече.
В друг съд смесвате Филаделфията с топеното сирене.
Към сирената добавяте разбитата сметана на 3 или 4 пъти. Бърка се на най-ниска скорост на миксера (ако имате съвсем бавна) или на ръка, колкото може по-малко разбърквания, за да не се пресече!
Тук е моментът който иска да си добави пудра захар, ако обича по-сладко, за нас и без допълнителна захар си е бая сладко.
Разтопения шоколад добавяте на малки порции в сиреновата смес при непрекъснато бъркане с миксера на най-ниска скорост. Ако първо сложите шоколада в студените сирена, а после разбъркате, шоколадът в тези няколко секунди ще изстине и ще остане на кристалчета, тип Страчиатела. Ползвала съм го като желан ефект, но сега исках кремообразна структура.

Изсипвате готовия чийз крем във формичката и съхранявате в хладилник. При мен седя 7ч в хладилник и беше стегнал, но сигурно и с по-малко ще стане.

Бележки:
- Малко множко крем стана и бих сложила 250г бисквити и 125 масло, но не исках да отварям нов пакет.
- Ако не обичате сладко, смесете Милка с някакъв черен шоколад.
- Може да добавите пресни плодове в крема (малини, банани, не нещо с много вода като праскови)
- Може за блата в робота да метнете и лешници, бадеми, орехи - каквото ви е останало. Много хубаво става, но аз много бързах и не сложих.

Това е. Simple Smile
Виж целия пост
# 642
Ползвам случая да си покажа новото саламче - нещо като сервилат с пилешки сърчица

https://batimiti.blogspot.bg/2017/08/blog-post_31.html



и постна пица - домати, чери и сирене, с различното ми тесто
 https://batimiti.blogspot.bg/2016/08/blog-post_30.html

Виж целия пост
# 643

Крамбъл със сини сливи
Привет колеги по страст!.Не съм снимала тоооолкова отдавна.Цяло лято се разбих да шпакловам и боядисвам ,да идва есента,че да разпусна!
Виж целия пост
# 644
Криси, благодаря ти!  bouquet Записах го и някой ден може и да го врътна. Същите продукти ползвам и аз.

Телешко филе с Басмати ориз - So Delicious , за първи път го приготвям и стана фантастичен ориз с хрупкави моркови, то това беше и целта, не толкова телешкото филе.


и още
Земели - бързите хлебчета" - Lussi`s World of Artcraft
 

и още
"Френски картофен гратин със сирена" - Zuleyha terzy, с малка буква е изписано, не е нарочно от мен




+ те това, една малка разядка с печени люти чушки с балсамико, зехтин и орехи


и к`ва стана тя, остана малко Гратин и лютите чушки, утре ще го мисля отново. Но понеже съм яхнала метлата тази вечер, може и да завъртя едно сладкишче посред нощите.  Това е взесто хапче за сън. Mr. Green

Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия