За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 67 130
  • 765
# 705
Защо си ги варила толкова дълго? Може да е от това, когато съм прекалявала с ориза са ми ставали по-твърди.
Виж целия пост
# 706
Поправете ме ако греша, но ронливостта не е ли от твърде много мазнина? Изхождам от логиката, че масленото тесто е едно от най-ронливите теста и също маслените кексове/кейкове, които купувам готови от магазина се ронят много.
Виж целия пост
# 707
Поправете ме ако греша, но ронливостта не е ли от твърде много мазнина? Изхождам от логиката, че масленото тесто е едно от най-ронливите теста и също маслените кексове/кейкове, които купувам готови от магазина се ронят много.
Сега като се замисля , има логика. Следващият път да намаля или увелича олиото ? Grinning Иначе не стои мазен, даже леко сух, но е много добре изпечен , няма забележки, освен че като се яде , се рони много.
Виж целия пост
# 708
Може, защото 150 мл. ми се струва сериозно количество - но авторката да каже колко брашно има към него.
Виж целия пост
# 709
Може, защото 150 мл. ми се струва сериозно количество - но авторката да каже колко брашно има към него.
4 яйца ; 1 ч.ч. захар ; 2 ч.ч. брашно ; 180 мл олио , виждат ми се много и аз слагам 150, бакпулвер, ванилия и т.н. допълващи
Виж целия пост
# 710
Доста ми се струва 180 мл. олиото за 2 ч.ч брашно.

Ако каймана в кюфтенцата е и телешка, колкото по дълго се готви ще стават по жилави.

Направих " неделно имамбалдъ" много вкусно се получи.
Виж целия пост
# 711
Може, защото 150 мл. ми се струва сериозно количество - но авторката да каже колко брашно има към него.
4 яйца ; 1 ч.ч. захар ; 2 ч.ч. брашно ; 180 мл олио , виждат ми се много и аз слагам 150, бакпулвер, ванилия и т.н. допълващи

Мазнината е много за това количество брашно.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/02/blog-post_6205.html

Скрит текст:
Виж целия пост
# 712
Здравейте!

Правих яхния кюфтенца с бял сос. Кюфтенцата станаха много твърди  newsm78 Защо се получи така? Хем и друг път съм ги правила точно по същия начин. Час и половина варих кюфтенцата. Направих ги от кайма смес, яйце, подправки и ориз. Овалях ги в брашно.

Благодаря предварително.

Час и половина варене е много за кюфтенцата. Затова са твърди.

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/02/blog-post_90.html
Виж целия пост
# 713
Пържените филийки как стават най-вкусни според вас? Не съм правила с години и сега ме е обзело вдъхновение. Да сложа ли прясно мляко в яйцата или пък кисело?

Стават божествени. Simple Smile

http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/03/blog-post_21.html

Скрит текст:
Виж целия пост
# 714
Момичета, може ли изпитана рецепта за млечна баница с юфка? За пръв път ще правя и бих искала да се получи.Stuck Out Tongue Winking Eye

http://ipeychev9.blogspot.bg/2015/02/blog-post_10.html

Скрит текст:
Виж целия пост
# 715
Как се правеха макарони на фурна с мляко и яйца?



http://ipeychev9.blogspot.bg/2014/03/blog-post_30.html

Скрит текст:
Виж целия пост
# 716
Имам едно парче свинско месо. Иска ми се да направя някакво леко лятно ядене /може и само печено месо или с нещо друго/, може на пържоли или на късчета, въпреки че месо и леко ядене не се връзват много  Laughing Какво ще ми препоръчате? Приемам всякакви идеи  Hug
Това ще говя и аз довечера, свинско...лятно Simple Smile Шегувам се, моето е вратно месо, нарязано на по-малки парчета като пържолки, мариновани в соев сос, червен пипер и олио. Печеш до готовност...евент. може да долееш съвсем малко вода при печенето.

И искам да гарнирам с едни чушки...при  Тайна май съм ги виждала, сурови, нарязани на ивички и запържени...после и сусам се поръсваше май...обаче с нещо се мариноваха след пърженето...подсетете ме моля.
Виж целия пост
# 717
Пробвах за кой ли път да направя кекс, не ми се получава..... Намерих рецепта с газирана вода и бакпулвер, крайният продукт беше гумен и безвкусен. Искам да намеря рецепта за вкусен, пухкав, дебеличък кекс и да ми се получи.... Помагайте!
Виж целия пост
# 718
Винаги като прочета за пухкав кекс давам моята рецепта, която си я ползвам от ученичка, т.е. повече от 20 години.
5 яйца се разбиват до бяло с 1 1/2 ч.ч. захар. Добавят се поетапно - 5 с.л. олио, 5 с.л. вода, сода бикарбонат и ломонтузу на върха на ножа, есенция /ванилия/. После при постоянно бъркане се добавя на дозички 1 1/2 ч.ч. брашно. Сместта се изсипва в намаслена и намазнена формичка. Пече се до суха клечка.
Виж целия пост
# 719
Ето това когато ми се получи става страхотно https://receptite.com/%D1%80%D0%B5%D1%86%D0%B5%D0%BF%D1%82%D0%B0 … D0%B0%D0%BD%D0%B0. Но и аз като теб с кексовете не винаги успявам - и бъркането и печенето на сладкиши ми куцат.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия