За бързи КУЛИНАРНИ въпроси и отговори

  • 67 054
  • 765
# 255
Ще го потърся, благодаря!
 Направих две дози сладко от магарешки тръни. Второто го докарах малко по-гъсто и сега виждам, че е тръгнало да се захаросва. Правих го в полеви условия без решетеста лъжица и отпенването ми беше не особено качествено. Може ли това да е причината за захаросването?
Виж целия пост
# 256
На вилата имаме много останали тикли....как се пече в/у тях,трябва ли да се маже с мазнина?
Виж целия пост
# 257
Като търсих в нета пише, че се маже първоначално. По-опитните и действалите да кажат.
Виж целия пост
# 258
Ще го потърся, благодаря!
 Направих две дози сладко от магарешки тръни. Второто го докарах малко по-гъсто и сега виждам, че е тръгнало да се захаросва. Правих го в полеви условия без решетеста лъжица и отпенването ми беше не особено качествено. Може ли това да е причината за захаросването?
Не, не мисля. Превари го отново да кипне + лим. кисели, ама малко и затваряй. Нищо му няма.
Виж целия пост
# 259
А, хич не мисля да го хвърлям, такъв зор беше докато ги бера тия тръни  Mr. Green Захаросано, незахаросано, ще го ядат!
Виж целия пост
# 260
А, хич не мисля да го хвърлям, такъв зор беше докато ги бера тия тръни  Mr. Green Захаросано, незахаросано, ще го ядат!

http://bakerymom2.blogspot.bg/2015/08/blog-post_26.html

Предполагам, че дозата не е голяма. Имай предвид, че 1 ч.л. лимонтозу се слага на 1 кг захар.
Кипни го на умерен огън /само да кипне, не да се вари/, сложи лимонтозу според количеството захар, объркай го добре. Веднага снеми от огъня, насипи в бурканчета, затвори и обърни с капачките надолу да изстива.
Виж целия пост
# 261
Забърках си смес от яйца, сирене и кисело мляко за баница, но трябва да изляза. Как е по-добре да процедирам - да наложа баницата и да я пека след 2 часа или да прибера сместа в хладилника и да я правя цялата и да я пека веднага?
Виж целия пост
# 262
Забърках си смес от яйца, сирене и кисело мляко за баница, но трябва да изляза. Как е по-добре да процедирам - да наложа баницата и да я пека след 2 часа или да прибера сместа в хладилника и да я правя цялата и да я пека веднага?

Прибери сместа в хладилника. Като се прибереш ще я доправиш.
Виж целия пост
# 263
Благодаря,  i_peych! Ще го направя.
Виж целия пост
# 264
Имам половин пакет от големите бонбони маршмелоу. Дайте идея за някакъв сладкиш, в който да ги оползотворя.  bouquet
Виж целия пост
# 265
Имам половин пакет от големите бонбони маршмелоу. Дайте идея за някакъв сладкиш, в който да ги оползотворя.  bouquet
Калната Мисисипи
Виж целия пост
# 266
Имам половин пакет от големите бонбони маршмелоу. Дайте идея за някакъв сладкиш, в който да ги оползотворя.  bouquet
Любими са ми тези бонбони Heart Eyes,давам идеи въпреки че най са ми вкусни така или печени на огън (но няма кой да ми се върже Mr. Green)
Фъдж(правила съм,но не с маршмелоу)
http://m.az-jenata.bg/a/91-Shokoladovi/31400-fadzh-bonboni-s-iadki-i-marshmelou/
Сладкиш(правен веднъж с помощ ,малко пипкав,но много вкусен,моите парчета нямаха хубавия вид от рецептата обаче,късно прочетох че ако престои се реже по-добре)
http://vkusen-svyat.blogspot.bg/2015/04/blog-post_27.html?m=1
Бонбонките,нарязани на парченца съм използвала за украса на торта с готови блатове-намазвам със сметана и ги забучвам отстрани и отгоре.
В горещ шоколад са много вкусни като добавка.
На шишчета -свежи плодове,готов блат за торта/сладкиш на парченца и маршмелоу бонбонки,залети с топинг.





Виж целия пост
# 267
Правих домашен течен шоколад,но стана много твърд.Има ли начин да го разредя някак?
Виж целия пост
# 268
Ако го затоплиш (за да омекне) и му добавиш течност (прясно мляко, сметана) би трябвало да се получи.
Виж целия пост
# 269
Ок  Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия