Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

С Августинче за ръчички заболя ни кръста всички

  • 61 283
  • 745
# 690
Ние взехме дъска за тоалетната и ще се опитаме направо там да почва. Вчера се изпишка даже. И както се радвах, че го приеха в ясла, така няма да го пусна и ще освободя мястото. Щеше да ми е много лесно сутрин някой да го води и чак следобед да си идва, но той ще е постоянно болен, а с друго бебе на път, изобщо не ми се рискува.
Виж целия пост
# 691
Мерси Аника, и Ясен да е жив и здрав и всички августинчета и юлчета (Дамян).
Ние носихме торта и сокчета в яслата. Бяхме купили и шапки и маски на Мини и Мики Маус. Дея през цялото време беше сърдита, че през нощта не спа много. Успя да се изгори и на свещта...
С гърнето и бибата нямаме напредък. Тази нощ от много време насам не се събуди да ѝ сипя още мляко. Друго ново няма. Тази седмица цялата им група е със сополи.
ЯННА, права си за болестите, откакто я пуснах на яса все е болна, а преди това е прекарала само една-две настинки. Покрай нея и аз все съм болна, добре че не ми правят проблеми, че ползвам болнични често.
Виж целия пост
# 692
И на мен това ми е голямото притеснение с яслите, знам, че няма да се размине, но се надявам всичко да минава леко. Simple Smile
Виж целия пост
# 693
Да са живи и здрави всички Августинчета и да имат здраво и весело детство! Simple Smile
Anikka, много се смях на това, че малкия ви изненадва посред нощ до леглото като във филм на ужасите Grinning. И нашата заспива късно ( към 22-22:30) и сутрин в 8 е отворила очите. Една позната, едва ли не се възмути как може в 8 вечерта да не е в леглото и забележете довода Й беше,ч е после догодина за градина щяло да Й е трудно. Ама то има 1 година дотогава, предостатъчно време да променим режима стъпка по стъпка.
Аз пък сега си мисля, защо да става сутрин в 7, за да заспяла в 20, при положение, че не ходи на ясла още. Знам, някой майки ще кажат, че не съм права, но всеки си преценя. На площадката до нас е пълно с малки деца сега в топлото и в 20:30 вечерта. Досега освен на тази моя позната не съм чула друго на 2 годинки да заспива в 8 вечерта през лятото, при положение, че не ходи на ясла.
Следобедния ни сън, тъй като става късно към 8-8:30 и се излежава до 9, та си ляга на обяд към 15 чак и спи 1,5-2 часа.
Относно яслите и вирусите, знам, че е добре да изгради имунитет, но Стефи ще го изгради като се сблъска с вирусите в детската градина. Не че не може да пипне пак нещо през зимата като ходим по детски кътове, но така съм си преценила аз. В никакъв случай, не се чудя на майки които още сега пускат мъниците на ясла. Просто аз съм по-страхлива от тях май Wink.


Привет, Рени! Въпреки че вече рядко намираме време да споделяме в темата, ми е приятно да чета като разказвахе за малчовците си. Ясен вчера имаше роджен ден и духа свищички на поразия. ЧРД на мъничка патерица и на Дея, да е жива и здрава!
Рени, така е за яслите и боледуването, но около мен всички с по-големи деца ми повтарят, че когато и да се сблъска детето с вирусите, ще боледува повече докато не направи имунитет - ясла, градина или в първи клас. Аз го пуснах в края на април. И 2-3 пъти беше болен, 'старите пушки' в яслата, ако изкарваха болестта леко за ден-два или направо ги подминаваше, то той по седмица се бореше горкия. И аз се плаша от есенно-зимния сезон по отношене на грипове и вируси, ама...
При нас пък последните дни и седмици има съпротива да заспива вечер. Зор да не изпусне нещо интересно, иска трескаво да играе, да рисува. На няколко пъти се буди нощем, но не заспива пак, а будува. Тормози ме това, защото искам да има добър сън, а реално спи от 10 (най-рано) до 7, когато сам става. И следобед 2 часа. Но нощният ми се вижда малко или? И понеже вече стига дръжките на вратите новото е, че пристига в спалнята към 3 много усмихнат и доволен. Отивам с него да си легнем пак в неговата стая. (Спи от година сам в стаята си, от декември на ниско легло и може да си става сам, а вратата му затварям защото имаме куче и котки и предпочитам нощем да не си оспорват леглото. Той е свикнал на затворена врата и даже иска да му я затворя, ако съм забравила). Та това пристигане тихомълком до леглото нощем още ме стряска, малко като във филм на ужасите - отваряш очи и малко момченце седи до главата ти и се усмихва Grinning
Отчетох се със снимки най-сетне.
Виж целия пост
# 694
Моята никога не си е лягала в 8 вечерта. От шест месеца ходи на ясла, сутрин я будя към 7:30, на обяд спи от 12:30 до 15:30, а вечер заспива между 22 и 23ч, понякога и по-късно. Няма проблем със ставането сутрин. Обаче събота и неделя може да си спи до 11:30 и пропуска следобедния сън. Дори тогава вечер заспива към 22ч. Или пък на обяд ляга в 12:30 и става чак в 17:30.
Оставила съм я сама да си определя съня, аз и да искам вече не мога да я приспивам, тя не заспива, ако съм в стаята при нея.
Виж целия пост
# 695
Привет. И моята ходи на ясла от 3 септември. 2 седмици всичко 6,на 3тата болна в къщи.вече уж е добре.но не спира да плаче по цяла нощ.не иска да яде. Педиатърката Каза,че било емоционално. Не виждала зъби. Но вече ми е много трудно. В момента съм на тоалетната и тя е на ръцете ми. А нощес от 2 до 5 съм я носила.
От какво може на е това ...
Виж целия пост
# 696
Привет. И моята ходи на ясла от 3 септември. 2 седмици всичко 6,на 3тата болна в къщи.вече уж е добре.но не спира да плаче по цяла нощ.не иска да яде. Педиатърката Каза,че било емоционално. Не виждала зъби. Но вече ми е много трудно. В момента съм на тоалетната и тя е на ръцете ми. А нощес от 2 до 5 съм я носила.
От какво може на е това ...
Може и да е свързано с новото в живота и, а може да са периоди и са е съвпадение и да се натрупва и застъпва. Например синът ни преди 10 дни отказваше да яде, а бяхме всички във ваканция, беше си в настроение и здрав. Или пък снощи се събуди с рев истеричен и  баща му го разнася гушнат час и половина докато се успокои. В тази възраст имат кошмари/сънища и се случва. Катрин, при вас сигурно така се е насъбрало - първо попада в нова среда, което дори и спокойно да го е приела, пак на някакво ниво се отразява, а скоро след това като е била болна предполагам сте били нон стоп заедно и сега се е вкопчила в теб и буквално и преносно. Не е лесна тази възраст хич.
Виж целия пост
# 697
Дамян беше така и се оказа, че му никнат 4 кътника. Получи разстройство и тогава се светнах да погледна в устата. 1 избил и пораснал до половина и 3 едва се показват. Така проплакваше нощем,отказваше понякога да яде, кисел в някои дни, мрънкащ. Сега е ок. А, вече като тръгнат на ясла... всички това разправят - проблеми със съня, с яденето, неспокойни, плачливи. Период на адаптация.

Аз реших да не го пускам на ясла заради болестите. Не съм в състояние да боледуваме.
Виж целия пост
# 698
Благодаря ви. Онзи ден педиатърката каза,че не и растат  зъби
Виж целия пост
# 699
Сега пак е с 38 темп. Но не иска нурофена.плюе го. Имам беладона 30сн. 5 гранули ли се даваха?
Виж целия пост
# 700
На мен модела на адаптация в яслите не ми допада. Децата са различни, а подхода еднотипен. Дано бързо ви мине тежкия период на адаптация, защото предполагам това е основният фактор.

Ние още не сме на ясла, но предстои и очаквам да е тежко. Той е доста привързан. Иначе се научи да си заспива сам в стаята и то без да е минавал период на адаптация, чрез рев. Седи на задната седалка сам пак без адаптация тип "рев". Е отне си време всичко и не се знае дали няма да се променят нещата, но явно мисията е възможна.
Виж целия пост
# 701
Не искам да ви отчайвам с яслите, обаче...
Дея ходи от Март, тоест почти седем месеца вече. Няма проблем от началото с водене, хранене и спане там и т.н. Обаче болестите...
За тези седем месеца беше болна от : 2 гнойни ангини, мононуклеоза + ужасна гнойна ангина, афтозен стоматит, коксаки вирус, фарингит, бронхит. Сега трета седмуца я лекувам от бронхит и си е вкъщи. Евентуално , ако се е излекувала съвсем, във понеделник ще ѝ бият ваксина и ще я пусна пак на ясла.
Та така, няколко дни ходи, после две седмици е болна и вкъщи.
Виж целия пост
# 702
Да, определено боледуват, но не мисля, че ако не ходят на ясла са защитени от болести. Ние без да ходим последните 5-6 месеца е изкарал 3 ангини и 1-2 настинки.  Така, че божа работа.. а имунитет се изгражда така, дали ще е в яслата или на градината или чак в училище все ще се разболяват, въпроса е да изкарват всичко леко, а ние да сме също живи и здрави, за да св грижим за тях Simple Smile
Иначе и на нас ни предстои тръгване на ясла, след около месец, едновременно се вълнувам, все пак е нещо ново, а в същия момент сърцето ми се свива като си помисля. Но каквото и да е съм убедена, че ще се чувства добре сред връстниците, аз каквото и да правя не мога да му осигуря постоянни игри с деца, а е съвсем различно от това да играе с мама. Това ми е и основния довод да го запиша.
Момичета имам проблем, приемам съвети.. от месец и нещо пишка на гърне, голямата работа, обаче е проблем. Не казва и не казва, карам се,говоря спокойно, обяснявам... каквото и да е пак го прави на гащите, не на гърнето Sad
Виж целия пост
# 703
Съгласна съм, че дори и без ясла пак е възможно да се боледува често. Просто при нас тези две неща съвпаднаха, също и избиващите кътници, които също я мъчат няколко месеца вече.
Мони, яслата попринцип е много хубаво нещо, Дея ходи с удоволствие. Сутрин им пускат песнички, с влизането отива да танцува и забравя за мен. Там се научи да се храни сама и да споделя играчки с другите деца.
Още е с памперс. Като я сложа на гърне пишка, но тя не поема инициативата да си каже, ако и се прави нещо. В интерес на истината само 2 деца от групата са без памперси. Иначе ги слагат през час-два всички на гърнетата.
Виж целия пост
# 704
Болестите са май неизменна част от яслите, но да се надяваме да ги карат по-леко.

За гърнето да ви кажа, ние с пишото имаме проблем. Лятото махнах памперса. Нещата сякаш добре вървяха, но в един момент зациклихме и до там. Имали сме изпълнения сам да ходи да пиша прав, събува обува гащи и си мислех, че е въпрос на време да задобрее, а то сега сме стъпка назад. Понеже захладнява вече и реших да слагаме памперс гащи, че да не ходи мокър. Надявам се в яслата като гледа другите да се вдъхнови. Поне спестихме парите за памперси за 3 месеца Grinning
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия