Вегетарианска тема 9 - какво ще готвим днес

  • 72 264
  • 741
# 60
Ася, досега бяха вносни, сега са местно производство. Тук нали сме по на север, по-късно излиза местната продукция Wink

аха. ясно.

вчера не успях да направя запеканка, че бяхме на басейн и направих набързо боб със зеленчуци. запържих зеленчуците и добавих сварения боб.

днес пак ще ходим и мъжът ми иска навън да ядем пица. на мен ми става тежко от пиците навън, ако успея да измисля нещо бързо и лесно за транспортиране в жегите, ще го взема на басейна.

търся идеи за неща, които се транспортират лесно, вкусни са и студени и не са пипкави за правене.
за 20-25 човека.
искам да правя fingerfood маса, но няма да имам време на деня да правя нещата, трябва ден по-рано.
до сега измислих: баница, някакъв киш, чери домати с минимоцарела.
мислех и лозови сарми, но те са пипкави, независимо, че аз бързо ги свивам. Rolling Eyes
Виж целия пост
# 61
Руло от тиквички, булгурени кюфтенца, руска салата, хумус..
Виж целия пост
# 62
Аз правя крокети  от картофи и ориз. Сварявам, намачквам с вилица, добавям подправки и малко зехтин(ако ядете и сирене настъргано), правя крокети-имат форма на малки кебапчета, и накрая запичам на грил-фурна. Още по-вкусни са студени.
Вчера правих препечени моркови(нарязани на лентички,посолени ,леко омаслени,поръсени с брашно) и станаха много вкусни.
Виж целия пост
# 63
Данилу, това си е в графата пипкаво  Rolling Eyes
Виж целия пост
# 64
Ако имаш царевично брашно. Сгряваш вода да заври 1 1/2 ч. дърпаш от котлона и добавяш 1ч царевично брашно. Бъркаш до хомогенезиране. Добавяш едно яйце, може и две или пък кефир, 1 с.л. зехтин, сол и малко сода. Върху пекарска хартия изсипваш на тънко и печеш на умерена фурна около 20 мин. Като царевични крекери става. Можеш да сложиш каквито си искаш подправки или да го поръсиш с кашкавал или със семена по избор Peace
Виж целия пост
# 65
Просо с тиквички и домати, омлет с мнооого рукoла (този бурен няма изяждане, а хич не ми върви в летни салати, 'щото е малко люта домашната ми рукола), паста с тиквички и гъби.

Аз се сещам само за соленки от парено тесто... доста бързо стават. Разни хапки от многолистно тесто също би трябвало да стават и на следващия ден.
Виж целия пост
# 66
За бързо аз се сещам за вегетариански дюнери от готови питки.Аз открих едни без консерванти и са ми спасение когато се чудя какво да готвя.
Виж целия пост
# 67
Просо с тиквички и домати, омлет с мнооого рукoла (този бурен няма изяждане, а хич не ми върви в летни салати, 'щото е малко люта домашната ми рукола), паста с тиквички и гъби.

Аз се сещам само за соленки от парено тесто... доста бързо стават. Разни хапки от многолистно тесто също би трябвало да стават и на следващия ден.
Правиш ли песто от рукола? Разгръща се аромата на руколата и е много хубаво със салата от домати.
Виж целия пост
# 68
Синьо, от руколата става чудесно песто. като се блендира и смеси с ядки и твърдо сирене лютивината й се губи. Пестото с шам фъстък е класика, но аз я харесвам и с бадеми.

снощи пълних сурови домати с бъркани яйца и сирене, защото малкият човек искаше лодки. дояждохме бобения хумус и тежички храни ми се събраха. днес спазвам поста, а довечера няма да сме вкъщи, та приготвянето на храна отпада като дерт
Виж целия пост
# 69
Аз се сещам само за соленки от парено тесто... доста бързо стават. Разни хапки от многолистно тесто също би трябвало да стават и на следващия ден.

трябва ми за вечерно chill out парти, част от гостите са свикнали на deftiges Hausmanskost (стабилни порции  Wink) и със соленки няма как да мина.
дюнери отпадат, все пак е парти.

аз това измислих:
за засищане - баница, тарт с лук и картофи, евентуално руло от спанак с пълнеж от свежо сирене
намазки - хумус, кьопоолу, песто от магданоз, свежо сирене със сьомга
салати - мини домати с минимоцарела, краставица на кръгчета, цикория на листенца
отделно смесени антипасти: маслини, артишок, сушени домати, патладжан и чушка
за месоядните пате, за вегетата - сирена.

повечето неща мога да ги подготвя предварително и да ги транспортирам.
само салатите на място ще ги режа.

ако някой има други подобни идеи, които могат да се подготвят предварително и да се транспортират лесно - да си признава веднага  Mr. Green

вчера правих суши-бурито: в нори листо завих ориз и всякакви добавки и го завих като бурито, не го рязах.
понеже ми свършиха нори листата, а остана плънка, та ползвах листа от китайско зеле  Joy
днес няма да готвя, ще ходим на коцерт и ще ядем навън.
Виж целия пост
# 70
Ася, различни кюфтенца, които може и на фурна да изпечеш. Оризови, фалафели, булфурени чий кюфте/дори не се пече/, картофени, копривени, от тиквички. На малки хапчици на шишчета със зеленчуци и гъби примерно.
Виж целия пост
# 71
Ася, различни кюфтенца, които може и на фурна да изпечеш. Оризови, фалафели, булфурени чий кюфте/дори не се пече/, картофени, копривени, от тиквички. На малки хапчици на шишчета със зеленчуци и гъби примерно.
май И това е от рецептите пипкави newsm78
Таратор за мен снощи. Много отдавна не бях правила. И тиквички Joy
Днес,за разнообразие тиквички. Но само ще ги попаря и залея с кисело мляко.
Имам гъби "porcini" за днес. Или с ориз,или със спагети. Още не съм питала мм как ще ги иска. Довечера сме на юбилей- 60 годишнина брак bouquet Прекрасно !
Виж целия пост
# 72
Че какво пипкаво има в кюфтета? В една тенджера да ври ориз, в друга картофи, в трета да се накисне булгур, в четвърта да киснат посолени тиквички...После печенето е лесно.
Виж целия пост
# 73
adelinda, за 20-25 човека си е много.
варене, смесване, оформяне, нанизване и т.н. аз искам да съм при хората, не да готвя. Peace
предварително, ако ги направя, нямам идея как ще са на вкус.

затова се спрях на тартите, ще ги направя в правоъгълната тава на фурната, после се пренасят лесно и като ги нарежа на малки парчета, имам директно минипорция, без да се занимавам да оформям. Peace

намазките и антипастите са като мезе, бъбриш и мезваш.
към тях слагам франзела на филийки и всеки сам си избира какво да си слага отгоре, т.е. няма да се занимавам да прави брускети и подобни, защото не мога да преценя колко ще се изяде, а не искам да хвърлям храна. Peace
Виж целия пост
# 74
...

търся идеи за неща, които се транспортират лесно, вкусни са и студени и не са пипкави за правене.
за 20-25 човека. ...

Плато с разли4ни видове маслини Simple Smile Продават в малки високи бурканчета. По едно малко бурканче от всеки вид и ги подреждаш в едно голямо плато с разделения или в различни малки купички, които могат да са на един поднос.
Ускрасяваш някое отделение с червен лук, някое с мини доматки, някое с резени чушка или с магданоз на едри листа Simple Smile
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия