Вегетарианска тема 9 - какво ще готвим днес

  • 72 239
  • 741
# 105
с кисело мляко , орехи, чесън, копър ...
Виж целия пост
# 106
Марокански кускус със зеленчуци

Виж целия пост
# 107

Ася, мина ли ангажимента с голямото готвене? Вчера докато правих чушките се сетих за още една идея за парти,ето примерен вариант https://www.edna.bg/vkusno/prediastie/pylneni-presni-chushki-s-c … -i-sirene-4626743

не е минал, имам още месец за подготовка  Mr. Green
благодаря за предложението  Hug

днес направих брауни с боб. утре ще докладвам как е на вкус.
Виж целия пост
# 108
Благодаря  bouquet
Днес на малкия правих бананов сладолед- замразен банан го пасирам с малко бадемово или друго мляко по избор  Heart Eyes
Виж целия пост
# 109
отчет: браунито е супер.
малко сладко за моя вкус, мисля, че и по-дълго го пеках или много тънко го разстлах.
вкъщи беше одобрено, даже детето не се усъмни, че е с нещо, което не яде.
вкусът на боба не се усеща въобще!!!
Виж целия пост
# 110
Аз съм с въпрос Simple Smile хумус а нали е пастет от нахут? Приготвен и купен от щанда с готовите приготовления е много вкусен. Купих един буркан само пюре без подправки и е ужасно неприятно, киселее. Какво се прави с такова пюре? Как се ползва ?

В една статия пише , че суров нахут има отровни вещества .
Виж целия пост
# 111
Аз съм с въпрос Simple Smile хумус а нали е пастет от нахут? Приготвен и купен от щанда с готовите приготовления е много вкусен. Купих един буркан само пюре без подправки и е ужасно неприятно, киселее. Какво се прави с такова пюре? Как се ползва ?

В една статия пише , че суров нахут има отровни вещества .

от щанд не съм купувала, както и в буркан не съм взмала.
свеки беше взела веднъж от АЛДИ и на мен не ми хареса, сладнееше. там вярно имаше някакви подправки.
хумусът иначе няма кой знае какви подправки: сол, лим. сок и зехтин  newsm78
прави се от пасиран сварен нахут, сусамов тахан и гореизброените подправки. Peace

суров, но накиснат и после смлян се ползва за смес за фалафели, но после те се обработват термично.
всички бобови са отровни в сурово състояние.
Виж целия пост
# 112
В тази връзка... брашното от нахут не е ли вредно? Едва ли преди това някой кисне, суши и чак тогава мели нахута. Нали всички бобови трябва да се киснат. Затова не купувам и нахут/боб в консерви.
Преди правех едни много вкусни питчици на тиган от нахутено брашно, но спрях, защото реших, че са по-скоро вредни. Да не би традиционните манджи с такова брашно да се ферментират. newsm78 Някой знае ли?

Правих песто с рукола – класическо с пармезан и кедрови ядки. Ядох го с прясно овче сирене и домати. Вкусно беше, но с босилеково ми харесва повече.

Вчера ядохме боб, днес ще е "китайско" с броколи/гъби/моркови/чушки/лук и ако има още някой зеленчук за изяждане.

Веднъж си измислих едни "мъфини" с тиквички и народът толкова ги хареса, че ме накараха да си ги запиша. Задушени тиквички+домати+лук се объркват с чесън, босилек (много!), сирене (фета) на кубчета, яйца и сол. Всичко на око. Аз ги пекох тогава във формата за мъфини, но и в голяма тава трябва да стане. Ще ги направя в скоро време пак.
Виж целия пост
# 113
Нали всички бобови трябва да се киснат. Затова не купувам и нахут/боб в консерви.
Преди правех едни много вкусни питчици на тиган от нахутено брашно, но спрях, защото реших, че са по-скоро вредни. Да не би традиционните манджи с такова брашно да се ферментират. newsm78 Някой знае ли?


бобовите съдържат фазин, който вреди.
при термична обработка се разпада.

за ферментиране нищо не знам... newsm78
Виж целия пост
# 114
пюрето, което купих има вкус на ферментирало , но буркана си беше добре затворен
Виж целия пост
# 115
пюрето, което купих има вкус на ферментирало , но буркана си беше добре затворен

нямам идея?... от турците ли го взе?
Виж целия пост
# 116
В REWE при чуждестранните . Има един щанд с мултикулти и еин буркан на който пише хумус. На Бактат. Една светлокафеникава маса, но киселее и няма вкус да го ядеш така. Сякаш го ползват за нещо.
Виж целия пост
# 117
На Бактат. Една светлокафеникава маса, но киселее и няма вкус да го ядеш така. Сякаш го ползват за нещо.

това ли е?
пробвай с малка част от него и добави сол, малко кимион и залей с малко зехтин.
ние го ядем със зеленчуци на пръчици.
Виж целия пост
# 118
Аз точно днес направих нахутения качамак -много вкусно се получи.Намалих на половина продуктите 250 гр брашно и 800мл вода, като се сгъсти добавих масло и сирене.След като изстина в тавичката запекох на тиган с още малко масло.Чудесно и малкия много го хареса, добре че открих темата много интересни предложения откривам- бързи и вкусни Heart EyesKissing Heart
Не мисля, че е вредно нахутеното брашно ,след термична обработка, вярно че накиснат нехута е много по-добре и аз по тази причина не купувам консервирани бобови, но брашното го ползвам отвреме навреме в рецепти.
Утре ще правя пица с блат от тиквички- имам два артишока ще сложа отгоре ,маслини, доматен сос ,босилек и моцарела
Виж целия пост
# 119
Да, същото е . ще пробвам. колко време след отваряне може да стои в хладилника?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия