Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Пародонтоза

  • 58 397
  • 463
# 450
Дидка, джобовете възстановяват ли се? Регенерира ли се венеца?
Виж целия пост
# 451
Това за водородния пероксид точно днес го четох из немски сайтове...

Роналд, като махнеш зъб, около който тлее хронично възпаление в дълбокия джоб, изчезва и възпалението...
Меките тъкани се регенерират донякъде. Костта не. Просто вече няма възпаление.
Това знам от пародонтолога - също че след изваждането на зъба се образуват меки тъкани...обясни ми го по повод подготовката за имплант.
Виж целия пост
# 452
Дидка, джобовете възстановяват ли се? Регенерира ли се венеца?
Не знам дали се регенерира венецът и дали се възстановяват джобовете, само споделих, че откакто си извадих зъбите проблем не съм имала, т.е. от март месец.
Ще споделям и за вбъдеще какво се случва с мен, за да знаете.
Виж целия пост
# 453
Аз само ви чета, не се оплаквам от нищо, но за разранени венци не се ли изписва това в БГ: Chlorhexidine gluconate? Пак е за плакнене на устата, но е лекарство с рецепта е при нас. За седмица и всички подутини минават и възпаления. Не може да го няма и в БГ, но колко пари е кой знае.
Виж целия пост
# 454
Ще проверя какво е това и най-важното какво е действието му.
Виж целия пост
# 455
Да, провери. Ако могат да ти го изпишат. Лекарство е, гадно е, но пък много бързо потушава възпаления. Между другото малко ми промени цвета на зъбите, но като го спреш се оправя. Все пка говорим да се жабуриш колкото да ти  мине възпалението. На мен като ми чистят зъбите тук  направо ми разказват играта. Обикноено чистене. Реве ми се 2-3 седмици. То болки то чудо. Последните пъти ми изписаха това и понеже е половни литър бутилка и го свършвам си искам направо като отида на зъболекар.
Виж целия пост
# 456
Хлорхексидин се съдържа във водите за уста (не във всички) - Елудрил, Астера пародонт актив, Пародонтакс Simple Smile
Виж целия пост
# 457
Да, но в минимални количества. Това за което говоря аз е с рецепта.
Виж целия пост
# 458
Здравейте, може ли да ми препоръчате специалист във Варна, ако имате впечатления. Преди около месец ми чистиха зъбен камък, но като използвам конци за зъби вси още прокървяват венците, а около единия зъб виждам, че е доста дръпнат. Зъболекарят ми каза, че костта се е отдръпнала, но не препоръча специално лечение. Затова ми се иска да се посъветвам със специалист.
Виж целия пост
# 459
На мен ми шинираха преди 8 години 6-те долни предни зъба. Нареча се адхезивно шиниране с нещо като тънко влакно, което застопори зъбите, на принципа на фотополимерните пломби. С кевларено влакно, или гласфибровлакно, не знам едно и също ли е. Клатеха ми се 4-те долни предни зъба и ги споиха  към съседните два. Абсолютно безболезнено беше, не се вижда избощо лентичката, тя е с цвета на зъбите. Така ги спасиха от вадене, поради клатене.

Ето това ще правя и аз след 3 месеца.
Иначе 3 пъти ходих на почистване при д-р Шулева и още след първото ходене съм ОК. А бях със страшни болки!
Джобовете ми са по 8мм - 3та степен пародонтоза. Но няма да се вадят зъби. Ще си карам на почиствания цял живот. Така ми казаха.
Виж целия пост
# 460
Цял живот едва ли....просто докато имаме зъби. Двете събития не съвпадат времево Stuck Out Tongue Closed Eyes

И аз като питах цял ли живот ще трябва старателно да четкам и почиствам...и док така ми каза с усмивка....- не, само докато имате зъби...
Виж целия пост
# 461
Здравейте, искам да попитам дали парадонтозата се предава чрез слюнка и заразна ли е?
Виж целия пост
# 462
Здравейте, искам да попитам дали парадонтозата се предава чрез слюнка и заразна ли е?
По принцип се вод, че е заразна, някъде съм чела и че само при хранене с общ прибор може да се предаде. Но примерно от моето семейство само аз имам, така че по-скоро мисля, че зависи от имунитета на човек и дриугите му заболявания + наследственост.
Виж целия пост
# 463
Здравейте! Преди време гостувах на мои близки и ползвах пастата им за зъби. Не запомних марката, а сега няма как да се свържа с тях. След измиването, в устата се усеща все едно си ползвал вода за уста, много свежо. Някаква идея?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия