Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Първи клас 2018/2019г - набор 2011

  • 66 818
  • 736
# 15
Нашата родителска ще е набързо утре сутрн след тържеството. Малкият е много ентусиазиран, че ще ходи на училище, дано всичко е наред.
Виж целия пост
# 16
Ние оставаме в детската градина. За съжаление малката се разболя и ще пропусне първия учебен ден. Сигурно и родителската среща ще бъде другата седмица. Дано разбера навреме за нея.
Виж целия пост
# 17
Успех на всички малки ученичета. ще ми е интересно да науча как върви в училище. Моята мома си остава в градината твърдо.
Виж целия пост
# 18
Добре мина вчера. Учудващо няма да се събират никакви пари. Госпожата даде списък с моливи, пастели и подобни, които да купим. До края на месеца само ще играят, ученето от октомври. Докато организират кетъринга ще си носят сандвичи. Освен госпожа имат и леля. Дечицата са на 4, 5 и 6 години и със сигурност са под 15 Simple Smile
Виж целия пост
# 19
Здравейте! Записвам се в темата, макар че засега не е много активна. Успех на всички деца!
При нас преходът към ПУК в училище започна не много лесно, трудно свикваше с режима и умората, но вече изглежда по-спокойна, става по-лесно сутрин и е весела и игрива вечер. Изборът да я преместим от прекрасната градина в училище беше повече от труден и първите седмици бяха изпитание и за мен.
Ще ми е интересно да споделите как се случват нещата при вас.
Виж целия пост
# 20
Много исках предучилищната да е в училище, но за съжаление там нямат такава паралелка. Остава си в детската градина. Дано да ги подготвят добре. С баткото имах повече поглед какво може и какво не, но с него почти нищо не съм правила. Тази година ще му обръщам повече внимание в тази посока. Иска ми се да е максимално подготвен, за да му е по - лесно в училище. Там съм сигурна, че с дисциплината ще има проблеми, защото хич не обича да спазва правила.
Виж целия пост
# 21
На мен ми е много интересно ако можем да сравним как вървят с обучението в училище и как в детската градина. Ако някой има по-детайлно инфо, моля да споделя Simple Smile
Виж целия пост
# 22
За разлика от ДГ, нещата не ги събирам в портфолиото аз, а учителката, та разчитам основно на малкото, което подхвърля дребното, мисля са стигнали до 4, минаха лулички и бастунчета,  <, >. Най-вероятно и други, но не са го впечатлили достатъчно, че да сподели. Правят си листчетата от помагалата, творческите занимавки; в сравнение с ДГ по музика доста повече песнички научават и различни инструменти - досега са свирили на малък барабан, цимбал, видял е акордеон. Не им дават да тичат, усвоил е добре понятията междучасие/час (кога може да се играе).
Виж целия пост
# 23
При нас нещата са повече от добре. Ляга си в 20:30, за да стане 6:30. Много рядко има проблем със ставането, но тя винаги си е ставала рано. Тази седмица взимат 3, но до колкото виждам наблягат повече на спорта и адаптацията за часа. По английски обаче, взимат доста думи и дори си личало кои деца не знаели. За щастие тя доста добре го говори и има доста желание да го учи. Само да отбележа че сме целодневно.
Виж целия пост
# 24
Много му е добре в училище - сутрин вече сам си тича навътре, казваме си "чао" на входа и само оставам да видя как влиза в сградата и се качва по стълбите. Учителката се води по децата, на всяко дава различно домашно. Ние минахме печатните букви, цифрите, +-=><, сега му дава задачи и някакви ченгелчета. Имаше две стихчета за учене наизуст. Не съм му гледала учебните тетрадки, те си стоят в училище. Вчера са правили часовник по трудово или както го водят сега този предмет.
Виж целия пост
# 25
szervusz, конструктивно-технически и битови дейности Wink
И домашни ли имате? При нас само веднъж досега, но по-скоро по изключение, мисля, че не се очаква да имат домашни всяка седмица.

За мен основната разлика с градината е по-скоро в режима. Прави ми впечатление, че децата от нейната градина имат доста повече игри и други занимания, които не са структурирани като часове. В училището имат часове през целия ден, макар и част от тях да са спорт, рисуване, музика и т.н.
Виж целия пост
# 26
Моята мома е в градината и няма никаква външна промяна. У дома се става в 6 и без това, така че това няма да я натовари. Учителките й са страхотни и намират време и за игра, а не само да ги натискат за учене, както се случи с батко :/
Виж целия пост
# 27
Домашното е по половин-една страничка по български и по математика, като някои дни започна да пропуска да им дава.
Оставам с впечатление, че всички или повечето сте целодневно?
При нас часовете са от 9 до 11:30, аз водя към 8:30, за да закусва с децата, и го взимам към 12.
Виж целия пост
# 28
И при нас са горе-долу така часовете, воденето е 8-8:30, взимането - в 12. Тук няма целодневни в училищата. Домашни засега не дават, всички тетрадки си стоят в училище.
Виж целия пост
# 29
Разликата между градинска и училищна предучилищна е огромна. В градината подготовката е много малка, докато в училище директно те са подготвени за първи клас. Сега дъщеря ми е първолак, и наистина виждам разлика в обучението и в градината, но нямахме възможност да я взимаме на обяд. Обаче децата от класа и, които са си били на предучилищна в училището са много напреднали от останалите и класната казва, че да го наречем на градинските им е една идея по-трудно да се справят. Наистина има си значение и от децата де, колко са възприемчиви. Само мога да съжалявам, че нямах възможност детето да е предучилищна в училище.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия