Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Първи клас 2018/2019г - набор 2011

  • 63 762
  • 736
# 465
Ваче, то изобщо можеш ли да видиш нещо там, особено човек?! Аз все едно влизам в калейдоскоп.
Преди имаше едни много яки скицници там и ми се искаше да взема от тях, но нямаше. Или не ги намерих...
Взех от лепящите подвързии, не съм ги пробвала досега, но винаги съм искала и сега ще си начеша крастата.

Тази година други стаи били предвидени в бюджета за ремонт, нашата другата година ще я правят, но изглеждаше леко мизерно. Малко суматоха стана сред родителите заради това освежаване.

Не разбирам защо учебникът по английски се заплаща, нали е включен английски в програмата, пък макар и цял един час задължителна подготовка и 1ч. (задължителен Smile) СИП. Същото и за учебника/помагалото по безопасност на движението.

Останалите помагала (по БЕЛ и М) бяха около 17-18 лв.

Те винаги така ще кажат... други стаи Simple Smile))))))))))))))
Яките скицници, мисля, че се сещам за кои говориш се намираха не на обичайното си място, а по средата на целия училищен калейдоскоп Wink Нали става дума за едни с акварелна хартия? Кои са лепящите се подвързии? Ти дето имат лента и се залепва само отзад или фолиото за цялостно подвързване? Аз второто много харесвам и ползвам. И книги има облечени така.

Ние за помагала и баджове събрахме 22 лв. Изненада ме помагалото по час на класа... явно то  по безопасност на движение.
Виж целия пост
# 466
Да, точно тези скицници! Simple Smile Взех 3 рула фолио, надявам се да стигнат. И за всеки случай един пакет от подвързиите с лента. Но те само за тетрадки стават.
Току-що се сетих, че сигурно сме ходили в различни Джъмбота. Laughing Аз бях на бул. България.
Виж целия пост
# 467
Е, затова не сме се видяли Wink Аз не знам защо го изключих от възможностите това Джъмбо Simple Smile Аз в люлинското.
Виж целия пост
# 468
Аз с това фолио се измъчих пък :/ Оразмерих си го, нарязах си го и като взех да лепя... то тънко, бръчка ми се много лесно и веднъж лепнато не мога да го отлепя без да се скъса цветната подвързия под него, та след като окепазих 2 тетрадки и третата тръгна също така да става, го зарязах и си поръчах подвързии от тези с лепенка отзад! Ако не стане добре и с тях, ще го мисля по-нататък. Но в никакъв случай не ми се виси на огромна опашка в книжарницата, каквито съм виждала всяка година по това време :/

Нашия учебник по английски е "само" 10лв и преподавателката каза изрично да не си поръчваме тетрадката, която върви с него, защото няма смисъл да даваме излишни пари. Но има още сума тетрадки и сборници и общата сума набъбна до 47,20лв. Да им имам безплатното обучение... Добре че се класираме за помощта от 250лв та да компенсираме част от разходите Grinning
Виж целия пост
# 469
За първокласник 250лв ли е? Не беше ли 150? Останало ми е от баткото, че 150 сякаш. А кога ги изплащат, октомври ли беше?
Виж целия пост
# 470
За тази учебна година помощта е 250 лв. Изплащат ги в месеца, следващ този, в който си подала документи. Крайният срок за подаване е 15 октомври. Максималният доход на член от семейството, който не може да се превишава е 450 лв.
Виж целия пост
# 471
Освен дохода на член от семейството, изискват ли редовни имунизации както за детските?
Виж целия пост
# 472
Нека да каже майка, която ги е получила. Мисля, че се изисква, както и бележка, че детето е записано в за първи път в държавно или общинско училище.
Виж целия пост
# 473
Доходите за 12м. назад и бележка, че детето е записано в у-ще.
При нас крайния срок е 30.09.
Виж целия пост
# 474
Аз с това фолио се измъчих пък :/ Оразмерих си го, нарязах си го и като взех да лепя... то тънко, бръчка ми се много лесно и веднъж лепнато не мога да го отлепя без да се скъса цветната подвързия под него

Аааа, то се лепи по специфичен начин. Става супер лесно. С линия се лепи. Не мога да намаеря видео, но... оразмеряваш фолиото, взимаш една линия. Отлепваш малко от фолиото по дължина и го залепваш на тетрадката. След това с едната ръка и с линията по дължина притискаш и избутваш въздуха, с другата отлепваш хартията и така постепенно се залепва всичко без мехурчета и бръчки. После обръщаш тетрадката, притискап хубаво по ръбовете и продължаваш с гърба. Стърчащите ивици подгъваш вече лесно навътре. Не знам как го обясних.. ще потърся видео Simple Smile Отлепя се внимателно, въпореки, че ако се лепи така няма нужда от отлепяне. Аз основно учебници подвързвам така и учебни тетрадки. Работните си ги слагам в найлоновите калъфчета.
Виж целия пост
# 475
Тази помощ не е ли за всички,които получават детски надбавки по принцип? След започване на учебната година,се взима бележка от училището,че детето е тръгнало на училище.Тази бележка се носи в Социалните. Това е. Поне така беше преди 3 години!
Виж целия пост
# 476
Ами не е защото за надбавките дохода е 400лв.на човек, а за първо лак е 450лв.на човек. Имунизации не искат. Бележки дават и преди 15 септември от училището (аз взех август средата).
Виж целия пост
# 477
Не е така, аз няма да взема въпросната помощ. Взимам 80% от детските надбавки и не се вместваме в прага от 450 лв. Въпреки, че септември пак ще опитам да събера бележките за доход, ще сметнем отново, но не ми се вярва.
Виж целия пост
# 478
Тази помощ не е ли за всички,които получават детски надбавки по принцип? След започване на учебната година,се взима бележка от училището,че детето е тръгнало на училище.Тази бележка се носи в Социалните. Това е. Поне така беше преди 3 години!
Тц, правилно са ти отговорили - доход до 450лв и се подават документи отделно от детските. Бележка от училище, бележки за доходите на двамата родители за предходните 12 месеца и сверка на лични карти и акт за раждане. До 15 октомври е срокът и се получават парите заедно с детските на следващия месец. Вчера подадох бумагите аз Wink
Ваче, мерси за насоките! Ще пробвам на учебните тетрадки като ни ги дадат, ако паснат размерите, че съм нарязала вече цялата ролка фолио като за работните тетрадки. Но съм си и поръчали подвързии все пак Grinning
Виж целия пост
# 479
Днес преравях дрехи, да видя какво има, какво става, какво не. Head Band
Сумата при нас е 30 лева, без английския. Оставих го сам да си избере картинките на тетрадките и се озова с 2 - 3 тетрадки от 40 листа. Яяя, казва ще ми стигне за много! Не се знае, казвам може бързо да останат само кориците, ако късам. Мисля, че не ме разбра. Joy
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия