Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Алтернативни продукти за дамска хигиена 7

  • 54 787
  • 615
# 375
По-скоро си мисля, че има проблем,  защото по едно време чак и чашката се напиоваше отвън. Сутринта като станах, чак се изплаших, че е изчезнала,  беше доста навътре, но след няколко часа права и в движение взе да излиза направо. Не ми е комфортно, измъчих ае направо.
Виж целия пост
# 376
и гинеколози, и аптекари не са чували /на някои места/ за чашката. Бх питала в една аптека /не в Ремедиум - там имат/, не бяха и чували, даже не знаеха и какво е.
Виж целия пост
# 377
Здравейте,
ползвам чашка отдавна/ от юни 2009/ и в старата тема май съм писала, но доста време не бях активна из форума
списвам по малко из темата за тийнейджърките, където заговориха за превръзките и аз се зачудих за чашки за моите моми/те още нямат цикъл,на почти 11са, но се подготвяме за скорошно идване на цикъла/
 разрових се и опресних инфото, та моята чашка/ Мелуна-вече не съм сигурна,но май е трета или четвърта/ е с най-много размери
в темата за тийнейджърките ,разбира се, ме замериха с камъни/ какво ли съм си мислела Rolling Eyes/, та идвам при Вас за адекватно мнение
та, какво ще кажете, ще посъветвате?
извинявам се ,че нахлувам- ще прочета поне тази тема
Виж целия пост
# 378
На такава възраст не съм пробвала чашка, но бях девствена, когато ми се наложи да използвам тампон и първия път припаднах. Не съм сигурна, че е подходящо, но ако решите да пробвате, ще съм благодарна да кажете какво е станало.
Аз се замислях дали да не взема на малката ми сестра, но май е малка още (на 12г. е).
Виж целия пост
# 379
Не знам, не съм убедена, че е подходяща за тийнейджъри, но вие си знаете....
Виж целия пост
# 380
Не мисля, че чашката е удачен избор за девствени момичета, колкото и малка да е.
Виж целия пост
# 381
В една от чужбинските групи, в които пиша (цялостно женска е, не специално за чашки), имаше девствени момичета, които споделяха, че са ползвали без проблем. Но бяха по-големи - 16-17-18. То по-малки и няма как да имат акаунт, че да споделят:)) Аз бих пробвала, честно казано. То си зависи и от детето, дали ще приеме идеята, но пък пробвайте Simple Smile Вече за размери - не знам.
Виж целия пост
# 382
Понякога под видеа за чаши и др. подобни в Ютюб съм чела коментари на момичета, които споделят, че от първия цикъл са ползвали чаши без проблем и дискомфорт. Имаше даже една, която сподели, че крие от майка си, че ползва чаша, беше малка - 13 или 14. Мелуна S май е точно подходящият модел. Аз не виждам проблем и ако като малка имах този вариант, определено бих използвала само чаша. Американчетата почват директно с тампони между другото, там много по-малък процент ползват превръзки.
Виж целия пост
# 383
Ограничение за възраст никъде не съм срещала, според мен не е проблем. Девствените момичета могат да използват чашка точно както и тампони.
Като за начало чашка в малък размер - Мелуна С, малка Рубикъп, малка Лейдикъп или Юки примерно са добри опции.
Вече дали ще се справят с поставяне, почистване и всичко не знам. Аз на моята дъщеря ще й предложа, ако иска да пробва, ако не иска не.
Виж целия пост
# 384
Има едно момиче в You tube, което e тийнейджър от UK, и обсъжда темите за алтернативна дамска хигиена -връзка към профила й в You tube, която обяснява, че и млади момичета могат да ползват чашка. Прегледайте го, ако нямате проблем с езика, ще научите полезна информация от видеата й.
Аз съм ползвала тампони като малка. Не съм имала проблем с тях или заради тях.
Виж целия пост
# 385
Моята тийнейджърка е на 17. Много ми се иска да й предложа да ползва чашка, но се притеснявам да няма някакво отрицателно отражение в дългосрочен план. Опиха да се консултирам с гинеколози, но се оказа, че никой не е чувал, камо ли да има създадено впечатление.
Виж целия пост
# 386
но се притеснявам да няма някакво отрицателно отражение в дългосрочен план.
Например? Никога не съм чула някой да се оплаква от такова нещо, поне по групите и не се сещам какво може да е.
Виж целия пост
# 387
Нямам представа. Blush Аз самата ползвам чашка от 8 години и нямам никакви оплаквания, а и не съм чела за такива, но е факт, че болшинството гинеколози все още не знаят и не са чували за нея. А и не е в масова употреба.
Виж целия пост
# 388
Това, че не искат да се образоват си е техен проблем за съжаление. Но аз така или иначе не бих питала гинеколог дали да ползвам тампони или превръзки освен ако нямам някакъв проблем или нещо много специфично. То си е въпрос на личен избор и предпочитание, както и чашката.
Муункъп се продават вече повече от 15 години, не е малко. Аз също ползвам чашка от преди 10 години. При правилна употреба не виждам как може да навреди. Най-много да поразкъса химена при девствено момиче, но това може да стане и от тампон, и от спорт.
Виж целия пост
# 389
Много благодаря за всички отговори!
Дъщерите ми са много активни спортисти, именно коментарите на по- големи приятелки,че не плуват,че не излизат,че това...че онова...ме наведе на мисълта за чашките в самото начало.
Още опипвам почвата...
А и не е дошъл цикълът още...има надежда Blush
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия