Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Покажете си детските стаи - тема 24

  • 104 579
  • 738
# 675
Аз бих купила приста или малка спалня,разтегателен диван в краен случай и да остане само това и гардероба,бебешката кошара за продажба.Тримата в едно легло,ти между тях.Малкият не може ли да спи при баща си?Колко да му е важен съня с две малки деца?!Хич не обичам това делене на "задължения",но вие си знаете.В стая 10 квадрата преспокойно се събира спалня,голям гардероб и малко място за игра,но с две легла и кошара ще стане прескочи ме да мина.
Виж целия пост
# 676
Ти спиш с децата в спалнята, на таткото слагате едно легло в детската.
Като стане баткото на 3-4 го местите с малкото в детската и размествате за още едно легло или надстройвате това на двуетажно, а вие с таткото в спалнята.
Виж целия пост
# 677
А мислили ли сте за такъв тип легло: ?
Ще може да се ползва и от децата, когато пораснат. За сега баткото ще може да спи в горната част, а вие с бебето в долната. Сутринта можете да го прибирате, за да има място в стаята.
Виж целия пост
# 678
Не мисля, че е удачно малко бебе да спи на такъв тип легло. Евентуално отгоре по-става, но ще е голяма мъка и ще е само в първите месеци, после започва да се движи и е абсурно.
Виж целия пост
# 679
Аз бих помислила на първо място за безопасността на децата.
Голямото не е достатъчно голямо за да спи на втория етаж, ще се събуди през нощта, може и да се изправи полусънен и страничната табла няма да е достатъчна защита срещу падане.
Не случайно за бебетата са измислени самостоятелни бебешки легла. Спането в общо легло с родителите носи риск - възглавници и големи завивки, под които то може да се окаже, в съня си човек може да се обърне и да го затисне. Ако в съня си се пазите да не го притиснете, то вашият сън няма да е пълноценен. И когато започне да пълзи, за дневния сън как ще се пази да не падне без решетката на бебешката кошара ? И дори и да е будно, кошарата е място за сигурна игра, докато вие си вършите някаква работа.

Изхождайки от горното виждам 2 варианта:
1. Вие с децата отивате в спалнята, ако там има място за бебешката кошара. Бебето в кошарата,  вие с голямото на леглото. Предполагам леглото е голямо, за да кърмите бебето на него и после да го слагате в кошарата. Таткото на леглото в сегашната детска стая.
2. В детската слагате ъглови легла на късата срещу балкона стена и дългата, но вероятно ще се наложи да обърнете вратата към стаята и да се отваря навън.
Ще има място при прозореца по дължината му да се сложи бебешката кошара, предполагам дограмата е добра.
На дългата стена с вратата в края към балкона да се сложи плитък малък гардероб за баткото и до него скрин за бебето. Скринът ще събере доста неща, но не е висок до тавана и няма да запушва. Малко претрупано, но сама казвате, че стаята ще е основно за спане на този етап.
Виж целия пост
# 680
Едната ни спалня е с подобни размери, няма удобен начин за поместване на 3 легла.
Също за мен е неуместно да сложа новородено, което ще се храни нощем при дете на 3 г., за да му нарушава съня.
Бебето - в спалнята, възрастните могат да понесат по-леко израстване на бебе, а и това си е тяхна отговорност, другото дете нека си спи спокойно в самостоятелна стая.
Виж целия пост
# 681
Едната ни спалня е с подобни размери, няма удобен начин за поместване на 3 легла.
Също за мен е неуместно да сложа новородено, което ще се храни нощем при дете на 3 г., за да му нарушава съня.
Бебето - в спалнята, възрастните могат да понесат по-леко израстване на бебе, а и това си е тяхна отговорност, другото дете нека си спи спокойно в самостоятелна стая.
И нашата едната е подобна, малко по-дълга и това сме го правили. Говорим за две легла, кошарата е с размерите на едно ученическо бюро.
Майката е поставила условие да не се нарушава съня на бащата, вероятно не от каприз, може да работи работа, изискваща силна концентрация и да е необходимо условие нощната му почивка да е пълноценна. И не говорим само за една нощ, а множество безсъни и натрупване на умора и недоспиване, за някои професии това може и да е фатално.
Всъщност има и трети вариант - таткото и баткото в спалнята. Майката и бебето в детската, ако това ги устройва.
Виж целия пост
# 682
Мисълта ми беше, че не трябва да рискува съня на другото си дете, самото то е още бебе. Т.е. да търси друг вариант, ако трябва - в хола да спи с бебето, щом сънят на бащата е неприкосновен.
Тази стая е толкова малка, че всичко се чува, дори да вместят 2 легла и кошара, самото обитаване от трима, едното от които - бебе, значи винаги да се будят тримата в комплект.

Скрит текст:
И аз исках пълноценен сън, но исках и дете. За съжаление няма как човек да има бебе и да не му се наруши живота.
Виж целия пост
# 683
Момичета, благодаря ви много за коментарите. Давате ми доста теми за размисъл. Все повече се отказвам от двуетажното легло. На първо четене ми беше притеснено как ще приспиваме баткото, който е свикнал да лягаме заедно и да четем, както и все още често ме търси нощем. Прави сте и за безопасността.

Мисля си все повече за варианта с ъглови легла като едното може да е малко по-широко, за да мога да кърмя там. Тук ме притеснва тази чупка в горни десен ъгъл. Късата стена е 2,70, вратата е 80 см, т.е. остават точно 190 за легло  (евентуално 180, по поръчка). Вратата няма как да се обърне навън. Значи леглото трябва да е плътно до горната стена и тогава остава една ниша от 14 см между леглото и късата стена, която не знам с какво да запълня... Или пък да си направим някакво криво легло, което отгоре е по-тясно, а надолу се разширява...

Бебешкото легло може и да го махнем - баткото никога не е прекарвал цяла нощ там - до последно се будеше да суче през 1-2 часа и в крайна сметка аз нямах сили да го пренасям и обикновено завършвахме двамата на леглото. Следобедния си сън също никога не е карал в кошарата. И в момента спи на голямо легло (130 см) като му слагам възглавници по края, както и на пода и дори да падне (което се е случвало 5 пъти за 2 години), пада на меко. А пък буден вътре е седял за не повече от 10 мин. Щом започна да се върти и пълзи, обезопасихме пода в хола и е все там. Реално от бебешкото легло сме ползвали предимно шкафовете и повивалника, затова се навивам да я махна и да си взема скрин/повивалник за нещата на бебето. Всъщност аз тъкмо се уговарях да я изнесем, когато разбрах, че съм бременна и реших, че може пък второто да я хареса и трябва да я оставим.

Не знам дали ще ми повярвате, но спалнята ни е още по-малка и няма място за кошара.

Мисля си, че трябва да намеря някоя добра фирма, която да ми проектира и изработи всичко, за да мога да си го представя... Ако може да препоръчате, ще се радвам.

По въпроса със съня - да, важно е за мъжа ми да спи добре и това не е каприз. Освен че трябва да е много концентриран през деня, когато е наспан, има сили да участва наравно и във всичко останало вкъщи, както и да се занимава с детето през уикенда например, а аз да спя. Аз засега понасям безсънните нощи много по-добре... В нищо друго не се делим, тук делението не е мъж/жена, а по-скоро сова/чучулига или кърмещ/некърмещ. При положение, че така или иначе малкият търсеше мен, няма смисъл и двамата да будуваме. Естествено, знам, че това са сметки без кръчмар и може с бебето нещата да са съвсем различни... Може баткото да се озове в спалнята, или пък таткото да дойде при него в детската, а ние с бебето - в спалнята... Може и холът да се ползва... Просто ми се ще да имаме подготовка за идеалния вариант, в който бебето е тихо и спокойно и двете деца спят заедно. Имам приятели, при които се получи. Познавам и семейства, които спят 4мата в една стая и всички са ОК... На този етап не ми се иска да местя баткото, защото той никога не е спал в друга стая, знае си, че това е детската, става все по-самостоятелен и не ми се ще да му отнемам това. По-скоро наистина бих се изнесла аз с бебето...

Ох, много дълго стана и малко изместих темата, за което моля да ме извините. Просто се оказа, че покрай мебелите трябва да си отговоря на много други въпроси, което все отлагах...
Виж целия пост
# 684
На тези 14 см. може да поставите една дъска и да скриете луфта.
Виж целия пост
# 685
Освен това - от декорациите по стените най-лесно се махат стикерите. Не си мислете, че рисунките с боя ще се махнат с  едно пребоядисване. Боите, с които се рисува по стените, създават релеф, който не се покрива с 1-2, че и 3 ръце боя, най-вероятно мястото ще трябва да се изстърже и прешпаклова, което си е голяма хамалогия.
Не съм съгласна - с едни стикери свалих и шпакловката, та затова в сегашната детска стая на децата рисувах стената с оцветители за латекс. Може би си зависи и от лепенките, но никога вече не бих си го причинила Simple Smile
Грешките на рисунката с оцветителите поправях с 2 ръце бял латекс - колкото са и необходими за боядисването на стените, така че за нас лично, това беше по-удачния вариант Simple Smile
Стената е изрисувана с любим приказен герой на децата и вече година и се радват Simple Smile
За другата детска стая, която ще правим пролетта (на баткото), отново ще е рисувана едната стена, но тамк вече ще има и релеф самата рисунка Simple Smile все още доуточняваме детайлите с него Simple Smile ...И все пак успях да го разубедя за тъмносиния таван, имитирайки космическо пространство Simple Smile Най-вероятно, ще го направим като в стаята, която в момента обитават със сестра му - дневно небе с преобладаваща облачност Simple Smile
Виж целия пост
# 686
Аз съм твърдо ЗА рисувани стени - няма по-хубаво нещо за една детска стая (за по-малко дете, де, тийновете мислят другояче Wink). Стикерите лъщят, изглеждат евтино и не са най-приятното нещо за гледане, ако някой ги нарани или отлепи частично. В пъти по-добре от стикери е тапет. За сметка на това една красиво (и премерено!!) изрисувана стена може да създаде вълшебна (и подходяща и за почивка, не само за игра) атмосфера на децата, дори на бебенцата.
Виж целия пост
# 687
Една приятелка си е сложила тези гоблени над леглата на децата. Свекърва й ги е подарила.
Изглежда оригинално.
 

Simple Smile Гледам датите, на които са родени децата Simple Smile

И аз имам две момчета. Първото ми е на 30 ноември (става въпрос за датата на раждане, без годината)
Второто е на 27 юни.
На твоята приятелка децата са родени на същите дати, като моите, с един ден по-рано (и двамата).

Картините са страхотни. Оригинална идея. Браво на такива свекърви!
Виж целия пост
# 688
Здравейте момичета!

Моят кандидат тинейджър си хареса тази стая
https://www.aiko-bg.com/index.php?show=p&sgid=21&pid=76962&sgid=21, обачее се чудя какъв цвят на стените и щори биха подхождали. Той искаше нещо зелено, но какво точно, че да не се бие с този лайм?

Здравей, Спинки
Изпрати ми на ЛС някакъв имейл, да ти изпратя едни снимки от по-предното ни жилище
Виж целия пост
# 689
Здравейте момичета, моля дайте идеи за малък диван подходящ за малка детска стая, синът ми е на 8 години и чак сега ще има своя стая, мисля че диванът ще е добро допълнение, може да чете удобно или да сядаме ние или гостенчета в стаята. Той е голям фен на конструирането и много се изкушавах стаята да е таматична и със стелажи с кутии Trofast на Икея, но се чудя дали няма да я израсте бързо и пак да изглежда много складово, а не уютно.  В момента сме със стелаж и пластмасови кутии зад вратата на хола и е доста претрупано и грозно, но пък удобно.
Това са само разглобените конструктори, имаме и една дървена етажерка със сглобени Scream но така се получава когато от всички и за всеки празник си пожелава подарък конструктор Simple Smile
Чудех се дали да не купя етажерка на Икея в която да наредя кутиите и да направя пейка отгоре, но като че ли повече ми допада идеята за истински диван и за по-скрит начин за съхранение на конструкторите, така че да са достъпни в същото време.  Това много ми харесва акто идея   http://agalkin.com/proj_chest.html Ще се радвам някой с решение за организиране на конструктори да сподели!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия