Нашите кухни - 70

  • 100 582
  • 750
# 435
merianna благодаря Flowers Hibiscus

Относно котлоните - идеята с котлон-единичка в шкафа, за всеки случай, ми се струва много оригинална и практична Hands V
Виж целия пост
# 436
merianna благодаря Flowers Hibiscus

Относно котлоните - идеята с котлон-единичка в шкафа, за всеки случай, ми се струва много оригинална и практична Hands V
Да, Мандаринка, и на мен много ми допада. Все още обаче не съм взела решение. От вчера обаче клоня към двойката. Като е тръгнало всичко да се разваля и пералнята да не остане по-назад. Двойката котлони ще ми спести и някой лев, за да помисля за пералня. Все още се чудя, дали две големи тенджери няма да си пречат.
Виж целия пост
# 437
И за първата и втората ми кухня, в рамките на 10 г, и за момент не съм се чудела дали ще са 2 или 4 котлона. Против два съм, не толкова, че няма да ги използвам едновременно и 4-те котлона, ами поради факта, че ми стои грозно само с 2 котлона (изглежда ми като нещо отрязано), и ако решиш да преместиш някъде врящата тенджера и тиган, къде ще ги сложиш, трябва да  си си приготвил предварително дъска, върху която да ги сложиш, а при 4етворката само ги побутваш в някоя посока, и при 4-ката имаш различни размери на котлоните, решаваш кой да ползваш в зависимост от размера на съда.
Виж целия пост
# 438
Двойка котлони е компромис, в случай, че мястото е много ограничено.
Ползвах двойка 5 години, но съм ползвала предимно 1 котлон. При ползване на 2- винаги ми се засичат съдовете. "Големия" котлон е само 19 см., а малкия- 16 см. Разстоянието между тях е само 2 см, което значи, че или се ползват само съдове с посочените диаметри, или се засичат- и единия винаги отива встрани от центъра. Не знам дали различните модели двойки са с такива размери, но според мен- тези размери не са добре за нормално домакинство. Ще бъдат идеални за живеещ сам студент/ерген Simple Smile)
След 5-годишния ми опит с двойка- сега взех четворка с доста по големи котлони с разширяема зона. Все още не съм ги въвела в употреба за съжаление.
Виж целия пост
# 439
Благодаря, момичета за мненията ви. Добри гледни точки. Ще ги имам предвид.
Виж целия пост
# 440
Аз също съм "за 4-ка" поради горните описания - иглежда ми по-завършено, не се засичат съдове и само избутваш тиган/тенджера настрани, даже от фурната като си вадя тава пак на керамичния плот я мятам /ако няма загрят котлон де/.
Виж целия пост
# 441
В момента съм с двойка котлони(нямам място) и се дразня като готвя няколко неща. А и място няма за по-големи тенджери. Сега с чиста съвест си взех 4ка.
Моят съвет е ако има място на плота си вземете 4ка. Да, обикновено се ползват 2 котлона, но е по-удобно и не се чудиш къде да слагаш тенджерите да изстиват, ако готвиш няколко неща.
Виж целия пост
# 442
Сега харесах 2 ка индукцион тека, но новия модел - с флекси зони. Надявам се, че е читав.
Виж целия пост
# 443
Аз съм си набелязала ето тази 3-ка индукционни на бош - https://www.tehnomix.bg/uredi-za-vgrazhdane/plotove-vgrazhdane/i … sch-puj-611-bb-1e .
Виж целия пост
# 444
Привет, и аз да "цопна" тук със зов за помощ Simple Smile
Започнала съм да правя 2 кухни, та......
1. първата - препоръчайте ми мебелист за изработване на кухня за София - проекта ми е почти готов.
2. втората -
   2.1. печката е с газови котлони и се пада в ъгъл, като котлоните са точно в ъгъла - проекта е с термоплот. Смятате ли, че термоплота ще издържи на нагряването от газовите котлони? .... Другия вариант е плочки, но ако термоплота издържа като че ли го предпочитам  newsm78
   2.2. според вас горен шкаф широч. 60см. и височ. 104см. ще бъде ли много голям за ежедневно ползване?

Благодаря  bouquet
P.S. Чета темата редовно и ми е изключително полезна.
Виж целия пост
# 445
Няма голям шкаф, колкото голям ти позволява мястото, все ще влезе в употреба, просто вътре ще има три рафта, а не два и най-гпрният ще е за неща, които се ползват рядко и се свалят със стол или стълбичка. 
За горен кухненски шкаф ограничена е само дълбочината, защото при много дълбок шкаф ще си удряш главата като се навеждаш над плота, но другите две дименсии са според мястото.
За другите неща нямам опит.
Виж целия пост
# 446
Здравейте, в магазин за техника ми казаха, че може котлоните да са ...как да се изразя- "вкопани" в плота, т.е да са на едно ниво, да е равно. Аз малко немога да си представя как е възможно, затова пак се допитвам тук. Някой виждал ли е?
Също така имам и дилема между гранит и техн. камък. Имам спомен, че четох по въпроса, но беше доста теми назад и не мога да го намеря.
Виж целия пост
# 447
Здравейте, в магазин за техника ми казаха, че може котлоните да са ...как да се изразя- "вкопани" в плота, т.е да са на едно ниво, да е равно. Аз малко не мога да си представя как е възможно, затова пак се допитвам тук. Някой виждал ли е?
Също така имам и дилема между гранит и техн. камък. Имам спомен, че четох по въпроса, но беше доста теми назад и не мога да го намеря.

Принципно всичко е възможно, стига майсторът на плотове да има техниката и опита да го направи. На теория след като изреже монтажния отвор и сложи в него плота трябва да очертае контура на плочата и после да го издълбае 3-4 мм, колкото е плочата, за да хлътне в плота. Дали ще може обаче и дали ще го направи точно не знам. Трябва си техника и технология, предполагам. И ми се струва, че това може само при плот от камък (естествен или технически). Един съвет от мен - ако майсторът НЕ ГО Е ПРАВИЛ ПРЕДИ недей да рискуваш да се учи на твоята кухня. По-лесна опция е керамична плоча с фасетиран ръб.

Гранитът отива на по-рустикални и класически кухни, докато техническият камък е за по-модерни, макар че и на масивни шкафове съм виждала да стои много добре. Мисля, че гранитът е по-устойчив, но то си зависи и от вида на камъка. Камъкът пък може да има скрит дефект и да се счупи. Наистина здрави са само класическите гранити, а тези като мрамор или друг камък, са по-слаби, докато при техническия камък всичко е еднакво и цветът е само естетика.
Виж целия пост
# 448
Благодаря, Черна станция!
Фасетиран значи скосен нали? Аз малко съм скептична към плочите без кант (но може счупената, която съм виждала да е била евтинджос).
За пплотовете ме интересува усточивост на оцветяване, както и топлина на гранита и камъка. Може ли да се поставят горещи съдове?
Виж целия пост
# 449
Благодаря, Черна станция!
Фасетиран значи скосен нали? Аз малко съм скептична към плочите без кант (но може счупената, която съм виждала да е била евтинджос).
За пплотовете ме интересува усточивост на оцветяване, както и топлина на гранита и камъка. Може ли да се поставят горещи съдове?
По принцип гранитът е по-твърд и здрав материал. В техническия камък има вложени смоли, които не са издръжливи на много високи температури. Най-добре е да се посъветвате в магазин за различните стоки. Важен е и производителят и серията, от която сте харесали цвят. Аз съм с технически камък и в магазина ми показаха различни варианти, техническият камък не е един вид. Обикновено по-издръжлив технически означава повече пари и вероятно наличие на по-едри частици. Жената ми обясни, че постигането на еднороден цвят означава раздробяване на фин прах на основните съставки и наличието на повече смола, която да ги обедини. Съответно се компрометират някои качества. Не до притеснителна степен, но все пак е фактор при избор.
Оцветяване от какво ви притеснява? От да каем кафе и червено вино или потъмняване от гореща тенджера?
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия