За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

  • 94 420
  • 754
# 465
Аз с патлажан правя Ломска мешана туршия. Обожавам я. За зимата е готова манджа, ако поднесеш и сирене към нея...
Виж целия пост
# 466
Аз с патлажан правя Ломска мешана туршия. Обожавам я. За зимата е готова манджа, ако поднесеш и сирене към нея...

тази ли е?
Wink да се подготвям Simple Smile
Виж целия пост
# 467
Аз правя туршия сарми за зимата. Става за наядка без проблем.
Виж целия пост
# 468
Аз с патлажан правя Ломска мешана туршия. Обожавам я. За зимата е готова манджа, ако поднесеш и сирене към нея...

тази ли е?
Wink да се подготвям Simple Smile

Именно. Действай.
Виж целия пост
# 469
Simple Smile Simple Smile ще, ще.
а после ще си ги мерим.
бурканите де Wink
Виж целия пост
# 470
Аз правя туршия сарми за зимата. Става за наядка без проблем.
Тъкмо да питам как и след като цъкнах на предния линк ми излезе рецептата за сърми. Гугъл ни шпионира.
Виж целия пост
# 471
Аз правя туршия сарми за зимата. Става за наядка без проблем.
Тъкмо да питам как и след като цъкнах на предния линк ми излезе рецептата за сърми. Гугъл ни шпионира.
Има само една разлика,че не бланширам зелевите листа, а ги оставям да поувехнат и тогава правя сърмите. Понякога и изпичам чушките не ги пържа. Според настроението и пипера,които имам. Ако е тънък минава през мазнината, ако ли е дебел, отива в чушкопек а. Не всеки път слагам и люто.
Виж целия пост
# 472
Може ли да се направи маринована туршия без варене? Все попадам на такива с варене от 5 до 25 мин.
Помня, че приятелката ми вадеше едни големи капии от един буркан, който не се запечатваше със сигурност, но рецептата вече няма кой да каже.
Виж целия пост
# 473
Може ли да се направи маринована туршия без варене? Все попадам на такива с варене от 5 до 25 мин.
Помня, че приятелката ми вадеше едни големи капии от един буркан, който не се запечатваше със сигурност, но рецептата вече няма кой да каже.

Може да ти допадне.
Виж целия пост
# 474
Сосът за спагети е готов





И бъзито

Виж целия пост
# 475
Марината за парена туршия, за 5кг. продукти. Чашата е с вместимост 230 мл.
черен пипер на зърна
1 ч.ч. сол
1 ч.ч. захар
6 ч.ч. оцет
9 ч.ч. вода.
Подправки на вкус. Черен пипер, чесън дафинов лист, бахар, целина и т. н

И още една с мед за трилитров буркан.
250 мл. оцет

3.с. л. мед

3 с. л. сол

бахар

черен пипер на зърна

Дафинов лист

 Продуктите се заливат с врялата марината и буркана се затваря. Завива се с одеало докато изстине и се прибира на тъмно и хладно.
Може във врялата марината да се слагат изчистени пиперки докато си сменят цвета. Още топли се нареждат в буркан, като м/у тях се слага морков, целина, чесън, зеле. Или кой каквото обича.Заливат се с горещата марината и готово. По трайни са, ако буркана се запечата.
ПП забравих да напиша, че три литровият буркан се пълни с продукти пожелание, долива се с вода и тази вода се изсипва в тенджера, към нея се добавят продуктите за маринатата. Слага се на котлона да заври и тогава отново се заливат зеленчуците в буркана, този път  с врялата смес.
Виж целия пост
# 476
И ние бъзака го наслагахме по бурканите.   
Освен това затворихме домати за готвене в бутилки и буркани.
Виж целия пост
# 477





Мариновани мини чушки, пълнени със сирене, рикота,копър и чесън.Преди и след заливане със зехтин.
Виж целия пост
# 478
Не спирам да слюнкоотделям от тези чушчици...моля за рецепта!
Виж целия пост
# 479
Яла съм такива купени, потърсих рецепта и идеята е от Пепчовите туршиени чушчици.Мариновах ги за една нощ- вода,оцет,сол,захар на вкус,дафинов лист и черен пипер.В кипналата марината изсипах чушките и ги захлупих, веднага махнах от котлона.След изстиване прехвърлих тенджерата в хладилник.За плънката- малко сирене, лидълска рикота една опаковка, извара пак лидълска в кръгла опаковка, копър и чесън на вкус, беше много гъсто и добавих цедено кисело мляко.Пълних с пош и накрайник.Залети със зехтин се държат в хладилник.Чудя се да слагам ли някакви подправки в зехтина...
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия