За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

  • 94 124
  • 754
# 660
Скрит текст:
Търся изпитана рецепта за консервиране на смес за миш маш. Някой може ли да препоръча читава такава.
Предварително благодаря!

https://ipeychev9.blogspot.com/2014/09/blog-post_14.html
Виж целия пост
# 661
чушките опечени, обелени и отцедени без семето, няма значение дали са цели или нарязани - както се съберат в буркана
Лук не слагам - просто защото никога не правя миш-маш с лук. 
Ако слагаш лук винаги има и можеш да му добавиш малко
Доматът е на парчета защото трябва да се обели да му се изкарат семките и течността

Виж целия пост
# 662
чушките опечени, обелени и отцедени без семето, няма значение дали са цели или нарязани - както се съберат в буркана
Лук не слагам - просто защото никога не правя миш-маш с лук. 
Ако слагаш лук винаги има и можеш да му добавиш малко
Доматът е на парчета защото трябва да се обели да му се изкарат семките и течността



Пеп-чо, колко време стерилизираш?
Виж целия пост
# 663
20-30мин
Виж целия пост
# 664
Благодаря, Пеп-чо. И аз толкова, но викам да питам )))
Виж целия пост
# 665
Колко минути варите краставичките?
Виж целия пост
# 666
5от момента на завиране и веднага вадя
Виж целия пост
# 667
И аз благодаря!
Виж целия пост
# 668
За миш маш аз пека и доматите /обикновено на огън, на скара/ - нарязани печени обелени чушки без семки и обелен и нарязан домат от консервния сорт на четири, може и малко нарязан магданоз. Лук не слагам на миш маш. Стерилизирам 10 - 15 мин. от завиране на бурканите.
Виж целия пост
# 669
Идея за консервиране на св. бут различно от замразяване?
Aко се бланшира за 3мин, може ли да се подправи о да се замрази така?
Виж целия пост
# 670
Измива се, подсушава се и се нарязва свинското на парчета за готвене. Слага се в буркан, овкусява се със сол и 4-5зъра чер пипер, затваря се с капачка и се стерилизира два часа от момента на завиране.
Друг вариант
 Месото се изпържва в мазнина.Най-добре свинска мас или масло. Натам се процедира по същия начин.
Виж целия пост
# 671
Бут сред лето? Страх от чума?
Направо на русенско варено, пастет. Не забравяйте гъбите и в двете. Така си правя и пилешкото.
Става и за шницели, за спагети , мусака , не съм опитвала кюфтенца, супа топчета.В тенжерата под налягане .  . Не трябва да се преварява, щото става сухо и трябва после да бъркаш много ,като поливаш с  гъбения бульон. Минаваш 2 пъти през машинката за месо , стерилизираш малко. Стерилизираш и бульончето.

Ако ви оцелее някое прасенце до Коледа тогава ще кажа рецептата на дедо за цел бут ама се яде суров !. .

Виж целия пост
# 672
Здравейте, кулинарки! Имам нужда от помощ и подсказка Simple Smile . Имам червено цвекло и искам да го съхраня за зимата. Дали знаете изпитана рецепта?
Благодаря!
Виж целия пост
# 673
Купувала съм мариновано червено цвекло в буркан.
Саламурата беше на вкус като на краставичките.
Но колко време се стерилизира не знам.
Виж целия пост
# 674
Здравейте, кулинарки! Имам нужда от помощ и подсказка Simple Smile . Имам червено цвекло и искам да го съхраня за зимата. Дали знаете изпитана рецепта?
Благодаря!
Да се съхрани е трудничко. Трябва да е на хладно и пак омеква.
Аз го правя мариновано. Варя в тенджера под налягане, беля, режа на кубчета, слагам чесън, бахар, а може и екзотични подправки (има такава рецепта из нета) - кардамон, пръчка канела, захар, оцет, вода. Става много интересно.
Бурканите после се заваряват.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия