За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

  • 94 715
  • 754
# 75
А пък така без да искам прибирайки се от море се озовах със страхотно сладко от сини сливи по рецептата на Пеп чо / стана уникално вкусно, компот от сливи и набързо двайсетина буркана с домати. Сега се чудя на един сладко кисел сос по рецепта на Джемма.
Виж целия пост
# 76
А пък така без да искам прибирайки се от море се озовах със страхотно сладко от сини сливи по рецептата на Пеп чо / стана уникално вкусно, компот от сливи и набързо двайсетина буркана с домати. Сега се чудя на един сладко кисел сос по рецепта на Джемма.
Не се чуди, направи си доза. Хубав е
Виж целия пост
# 77
А имаш ли идея колко бурканчета излизат горе долу от една доза?  Че ми малеят продуктите. Ако правя ще е двойна доза.
Виж целия пост
# 78
Ах, този доматен сос, превъзходен е! Направих два пъти по  два дози вкъщи на котлона , двойна доза на село за зълва ми (много им е харесал, похвалила го на една съседка, че и на нея писах рецептата). Пепчо, соса ти вече е известен и по нашите географски ширини,благодаря ти за рецептата, малко промених подправките (сложих сух босилек, сух риган и вместо чубрица, мащерка). Ще правя пак, че домати бол.
Тази седмица правихме апетитка (зълва ми намерила рецептата в нета, направили със свекърва ми една доза, вчера правихме с малко промяна още една доза).
Виж целия пост
# 79
Привет и от мен. Миналата година   правих пукани чушлета (рибки) по рецептата на i-peich. Уж всичко спазих, но миришеха на гренясало олио и се бяха смили. Тази година си мислех да я направя същата, но без олио - само оцет, захар, сол... стандартната марината. И при сервирането да ги поливам с олио. Дали ще се получи? I_peich, някакви идеи или предположения за провала ми Rolling Eyes
Виж целия пост
# 80
Сега  ли е времето за стерилизиране на кисели краставички или по-нататък ?

И дали може да се стерилизират тиквички -нарязани на кубчета или шайби   и  се долива вода  , но без сол -за дете - и колковреме стерилизацията да е  ?
Правим такива тиквички със сол и стерилизираме -за  готвене през зимата и са ок , но без сол дали ще  изтраят ?Знам , че най-добре във фризера , но няма  как .  
Виж целия пост
# 81
Привет и от мен. Миналата година   правих пукани чушлета (рибки) по рецептата на i-peich. Уж всичко спазих, но миришеха на гренясало олио и се бяха смили. Тази година си мислех да я направя същата, но без олио - само оцет, захар, сол... стандартната марината. И при сервирането да ги поливам с олио. Дали ще се получи? I_peich, някакви идеи или предположения за провала ми Rolling Eyes

Ще се получат и без олио.
За предният ти опит - нещо с олиото не е било наред или съда /буркана/ не е бил добре запечатан за да граняса то.
Аз преди 10 дни отворих 2 - шен буркан пукани чушлета  и всичко си беше наред.


Това са тазгодишните.
Виж целия пост
# 82
Благодаря ти Blush Разчитах на късмета на начинаещия, но не ... Тази година ще опитам без олио.
Виж целия пост
# 83
Не ми харесва вкуса на олио в консервите и затова го пропускам. А смитите чушки са или от малко оцет, или от некачествен оцет.
Виж целия пост
# 84
срам ме е,  но като не знам - питам
Flushed

Скрит текст:
имаме домашен оцет Simple Smile мноооого.
но е значително по-силен от купешкия и не знам как да го използвам в консерви.
някой има ли идея как да премеря каквото трябва (на бутилките в магазина май има някакви градуси) и да мога да си го "конвертирам" в купешки?
Виж целия пост
# 85
St.  Dobri,  не съм мерила градуси на домашен оцет, но мисля, че с лакмус ще стане. Мериш РН първо на купешкия и след това на домашния и сравняваш.
Виж целия пост
# 86
Още утре ще потърся лакмус.
Simple Smile личи, че химията не ми е любима нАука. Simple Smile
Виж целия пост
# 87
имаме домашен оцет Simple Smile мноооого.


от какво?
аз имам 2л. от грозде, прецедих го, но незнам как да го "консервирам"  Whistling
оставила съм го така в бутилките, единият май още работи, виждам, че продължава да ферментира.

как точно го правиш оцета?
Виж целия пост
# 88
не знам как стана - беше виното на мъжО, а сега е моят оцет Simple Smile
не ферментира, в стъклени тъмни бутилкки го е прелял и сме слагали само в салата. така разбрахме, че трябва много по-малко от купешкия.
Виж целия пост
# 89
имаме домашен оцет Simple Smile мноооого.


от какво?
аз имам 2л. от грозде, прецедих го, но незнам как да го "консервирам"  Whistling
оставила съм го така в бутилките, единият май още работи, виждам, че продължава да ферментира.

как точно го правиш оцета?

http://www.bg-mamma.com/?topic=226013
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия