За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

  • 94 477
  • 754
# 45
Благодаря за рецептата. Може да я пробвам по-натам. Прасковите, които има са около 2-2,5 кг и има доста за изрязване по тях. Иначе пък са много ароматни. По-скоро нещо от рода на мармалада може да стане...
Виж целия пост
# 46
Направих доволни количества сироп от арония,ако някой се нуждае от рецепта -ще споделя  Wink
Виж целия пост
# 47
 ето мармалада - на фурна е. http://pep-4o.blogspot.bg/2017/08/blog-post_21.html
Виж целия пост
# 48
Много мерси, довечера ще направя някаква компилация за мармалада. Ще видим как ще ми се получи.
Бях правила мармалад от джанки, малко е киселичък, но става....
Виж целия пост
# 49
О,пепчо,този мармалад ще го спретна още утре(мин.година имах един изкипял такъв от сливи във фурната...дето уж е най-лесно,но...),благодаря отново за лесната рецепта!
Виж целия пост
# 50
О,пепчо,този мармалад ще го спретна още утре(мин.година имах един изкипял такъв от сливи във фурната...дето уж е най-лесно,но...),благодаря отново за лесната рецепта!
Laughing значи заложи на по-дълбока тава. Моята е ок 6см дълбока, в суров вид е наполовина , не успявам да изкипя. Ако видиш, че се пени - обирай с лъжицата
Виж целия пост
# 51
А пяната защо трябва да се обира? Горчи ли или...?
Виж целия пост
# 52
 
А пяната защо трябва да се обира? Горчи ли или...?

цапа Simple Smile
Виж целия пост
# 53
А пяната защо трябва да се обира? Горчи ли или...?

цапа Simple Smile

SatisfiedSmile
Виж целия пост
# 54
и кипи. особено ако е на силен огън  Laughing
Виж целия пост
# 55
И аз правя мармалад като Пепчо. А смесените (от различни плодове) стават превъзходни.
Пепчо, честита хилядна публикация!
Аз направих доста сладка тази година (с желиращата захар от ягоди, от вишни, после мармалади от кайсии, смесени от круши, сливи и ябълки в различни съотношения), направихме доматен сок (с ел.машина за отделяне на семки и люспи), два пъти по две дози от доматения сос на Пепчо, изсуших доста плодове. Simple Smile
Виж целия пост
# 56
Значи, обелих и нарязах на ситно прасковите. Доста от тях отидоха в кофата, че всъщност са био /разбирайте с червеи... Mr. Green/, но все пак остана една малка тавичка. Сложих 1/2 кг. захар и се пекат във фурната. Ще видим докъде ще я докарам.  Thinking Mr. Green
Виж целия пост
# 57
Значи, обелих и нарязах на ситно прасковите. Доста от тях отидоха в кофата, че всъщност са био /разбирайте с червеи... Mr. Green/, но все пак остана една малка тавичка. Сложих 1/2 кг. захар и се пекат във фурната. Ще видим докъде ще я докарам.  Thinking Mr. Green

двечки сме Simple Smile
аз седя права до фурната и само надничам
Виж целия пост
# 58
Значи, обелих и нарязах на ситно прасковите. Доста от тях отидоха в кофата, че всъщност са био /разбирайте с червеи... Mr. Green/, но все пак остана една малка тавичка. Сложих 1/2 кг. захар и се пекат във фурната. Ще видим докъде ще я докарам.  Thinking Mr. Green

двечки сме Simple Smile
аз седя права до фурната и само надничам

 Mr. Green къде, в телефона ли  Wink извинявай, шегувам се.
Моят домат е изварен за доматен сос, снощи и днес белих чушките  за лютеницата , замразих ги. Наведнъж ще правя с доматения сос.
Виж целия пост
# 59
От цялата операция - резултатът е 3 малки бурканчета /2*200 гр и 1 от бебешко пюре/.  Confused Парченцата плод останаха и ще се усещат при ядене. Обърнах ги с капачките надолу, дано се вакуумират.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия