За консервирането, или как да си приготвим зимнина. 7-а тема

  • 94 508
  • 754
# 330
Фризера ни е хоризонтален,и с времето месото замирисва Angry
А в хладилник колко време да стоят бурканите?
Виж целия пост
# 331
докато ги изядете Simple Smile
Но имам въпрос - какво общо има хоризонталия фризер със замирисването? Мисля, че времето, което се съхраняват продуктите и опаковането им е важен Rolling Eyes
Виж целия пост
# 332
Във вертикалния нямаме този проблем.По един и същи начин ги опаковаме и съхраняваме.
Виж целия пост
# 333
Ясно, не знаех, ноне съм и имала база за сравнение.
Виж целия пост
# 334
преди в консервната приемаха да направят консерви срещу заплащане.
осигуряваха кутиите и стерилизацията, месо, подправки... от клиента.
няма ли вече такава услуга?
или няма консервни фабрики?
Виж целия пост
# 335
Идеята на Добри е чудесна. Има такава услуга, през зимата ядохме такава консерва, но не помня къде беше правена.
п.п. Питах ММ , в нашия район, североизточна България има в Ясенково и не е сигурен дали не правят и в Партизани, така че освен да се пита чичко Гугъл. Peace
Ние вкъщи пък не сме забелязали да има разлика в месото съхранявани в хоризонтален фризер (ракла) и вертикален. Peace
Виж целия пост
# 336
Зависи къде се намира и колко ѝ е далеч?
За кой район става дума zdravkova?
Виж целия пост
# 337
Момичета, да се похваля, днес съседка ми донесе домашни череши, набързо спретнах няколко бурканчета сладко. Аз го правя с кафява захар. Понеже едното от децата ми много обича сладко с цели плодове, а другото - никак не обича, реших да смеля 3/4 от черешите, а останалата 1/4 оставих цели плодчета. Уникално се получи, много съжалявам, че камерата не може да предаде прекрасния наситеночервен цвят.
Скрит текст:
Виж целия пост
# 338
Момичета,отказахме се от консервирането на пуйките сега.Хванаме страх от ботулизма...Ще ги гледаме до Октомври...
Кайлис- прекрасно сладко!Със здраве да си го ядете!
Някой правил ли е сладко в хлебопекарна,дали става добре?
Виж целия пост
# 339
Момичета,отказахме се от консервирането на пуйките сега.Хванаме страх от ботулизма...Ще ги гледаме до Октомври...
Кайлис- прекрасно сладко!Със здраве да си го ядете!
Някой правил ли е сладко в хлебопекарна,дали става добре?

Не си съсипвайте хлебопекарната! Не стана добре, наложи се да пускам програмата 2 пъти и пак не стана достатъчно гъсто, и от бъркането всичко се скашка. Simple Smile
Виж целия пост
# 340
Здравейте,
за първа година правя компоти сама у дома. Правих от кайсии, варих ги почти 30 мин. след завирането на водата, пробвах един след около 2 седмици и плода ми стоеше леко суров. Правих от малини, четох че се варят 5 мин. след завиране, аз ги оставих поне 20 мин. за по сигурно. След това веднага ги вадя от водата и ги оставям да изстиват.
Та въпроса ми е по колко време варите компотите например от кайсии и сливи/джанки/ и веднага ли ги вадите от водата или ги оставяте да изстинат и по колко захар слагате. Аз - по 5 супени лъжици.
Виж целия пост
# 341
захар - 5-6 лъжици, зависи от сладостта и количеството на плода.  Кайсиите за 30 мин трябва да са добре сварени; тях и праскови варим по 20-25мин мах . На малините им множко, но нищо-свършило е. 
Джанките -  15-20 мин. варим (това все след завиране)
Аз вадя веднага от водата и обръщам, но мама ги оставя там да изстиват.
Виж целия пост
# 342
trotinettka,преди години съседите имаха нещо като консервен цех. От тях знам на 10 буркана тип Омния 800г/т.н компотени се слага 1 кг захар. Аз имам една чашка за кафе и с нея разсипвам, вместо да меря с лъжица.
Малини, ягоди, джанки, сливи около 10, рядко 15 мин. Кайсии праскови около 20 мин. Ние веднага ги вадим, изчаквам да хлътне капачката и тогава обръщам.
Твоите кайсии да не би да са били зеленикави? Или от тези вносните, те стоят доста твърди и не се разваряват много. С времето плодът поема захарта от водата. Веднага още не може да се усети.
Успех с опитите за консервиране!
Виж целия пост
# 343
Ами да кайсиите ги правих преди около 2-3 седмици може би са били такива вносни. Благодаря за съветите.
Виж целия пост
# 344
zdravkova, в хлебопекарна не съм правила сладко, но в кукър правя вече 3 години.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия