Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Деца с очни проблеми - тема 9

  • 29 137
  • 130
# 120
Здравейте, признавам не съм чела в темата, още съм съм в шок.
Оказа се, че дъщеря ми е с тежка форма на късогледство, 8 диоптъра с двете очи + астигматизъм.
Тя е едва на 5г. Изпитвам ужасна тревога за детето си. Имам толкова въпроси и дори не мога да ги формулирам.
Знам, че ни чака дълъг и тежък път. Просто исках да се свържа с някой, който се е сблъсквал с това.
Виж целия пост
# 121
За шока те разбирам. Изпитахме същото, когато на 4 и половина години установиха далекогледство на дъщеря ми. +10.25 на дясното и +9.75 на лявото. И мързеливо око.
За късогледството не мога да помогна. Но задължително потърсете поне две мнения за лечение и корекция.
Виж целия пост
# 122
здравейте, ще помоля ако има родители на дечица с вродена глаукома да се свържат с мен на лично.Искам да попитам няколко въпроса.Също и дали имат закупен апарат за мерене на ВОН в домашни условия.Благодаря
Виж целия пост
# 123
Здравейте да се запиша и аз - синът ми Ивайло на 3г и 6 м.има поставена диагноза синдром на Дюан(Дуейн) на лявото око. Ще се радвам да споделям с вас като съмишленици. В търсене съм на специалист, който да не ми съобщава от вратата, че така ще си остане за цял живот. Може да съм прекален оптимист ама да видим..

Здравейте! Дъщеря ми е на 2 г и 9 м и е със същия синдром. Януари месец и е правена операция понеже имаше и кривене на лявото око навътре и позиция на главата около 20 градуса. От месец е и с очила, които не иска да носи постоянно. Ако мога да бъда полезна бих се радвала да обменим информация.
Здравейте, моята дъщеричка е със същият синдром на лявото оченце. На почти три годинки е и миналият месец при поредният преглед ни казаха, че е време за операция, която всъщност ще й повлияе относно накланянето на главичката, което има(не е постоянно). За градус на наклона никои не е уточнявал, но операцията била задължителна, за да не й се натоварват мускулите на вратлето. Бихте ли споделили как се отрази операцията на Вашето детенце? По същата причина ли я правиха и къде(в коя болница) ? Има ли видимо подобрение след операцията? Ще Ви бъда много благодарна да споделите опита си, изключително притеснена съм!
Виж целия пост
# 124
Здравейте, момичета! Надявам се да ми помогнете в избора на добър детски очен специалист за второ мнение. Става въпрос за Варна  - доц. Контрова, д-р Филева ("Св.Петка") или д-р Светла Николова ("Изгрев") кой от тях ще ми препоръчате? Колко по-рано трябва да запиша час (искам да е преди първия учебен ден)?
Виж целия пост
# 125
Здравейте! Мога да изкажа мнения относно доц. Контрова и д-р Николова, доволна съм и от двете. Дъщеря ми я водихме от 6 месечна при доц. Контрова, но тъй като тя не прави операции вече ни насочи към д-р Николова и след операцията продължихме да я следим при нея. Докато водехме малката при доц. Контрова веднъж заведохме и сина ми за профилактичен преглед, изключително подробен и обстоен преглед му направи. И двете докторки са спокойни, внимателни и предразполагат децата. При доц. Контрова се налагаше да се обаждаме за записване на час около месец по-рано, прегледа е платен, докато при д-р Николова около 2 седмици и може да се ходи с направление.
Виж целия пост
# 126
Благодаря Soul_s! Можеш ли да ми дадеш актуални координати може и на лични.
Виж целия пост
# 127
Здравейте, момичета! Надявам се да ми помогнете в избора на добър детски очен специалист за второ мнение. Става въпрос за Варна  - доц. Контрова, д-р Филева ("Св.Петка") или д-р Светла Николова ("Изгрев") кой от тях ще ми препоръчате? Колко по-рано трябва да запиша час (искам да е преди първия учебен ден)?

Здравейте Тина,

Искам да споделя, че нашето момче го водим при доц. Контрова също. Flowers HibiscusFlowers HibiscusFlowers Hibiscus::На 6 месеца правим посещения при нея. Много сме доволни, както другите момичета са споделили доц. Контрова е много спокойна и обяснява добре, а също е много добър специалист. За съжаление вече не оперира. Нашето момченце имаше страбизъм. Доц. Контрова ни насочи към д-р Филиева, д-р Светла Николова или д-р Барбукова за операция. Ние си избрахме д-р Барбукова - тя направи операцията. Много сме доволни и от нея - внимателна е и много мила.HeartHeartHeart От операцията на детенцето ни минаха 4 години. Надявам се за в бъдеще да ходим само на профилактични прегледи и да не се налага повторни оперативни интервенции.
Както Soul_s е писала при доц. Контрова се чака около месец за час / преглед.
Ако мога с нещо да помогла съм насреща!
Виж целия пост
# 128
Ще си запишем час при нея и ще споделя впечатления. Благодаря ти за координатите, MegieK !
Виж целия пост
# 129
Ще си запишем час при нея и ще споделя впечатления. Благодаря ти за координатите, MegieK !

Пожелавам най-благоприятна развръзка!:hibiscus:
Виж целия пост
# 130
Здравейте. За пръв път пиша тук. Децата ми на 13 г. И на 5 г. Са с кривогледство. Може би е и наследствено, но незнам. Каката я водихме на трима очни лекари през годините и тримата с различни диагнози. Доверихве се на тази, която е "специалист", та изтървахве влака както се казва. От около година и малката криви окото навън и на горе като каката. Решихме да отидем във Варна. Моля за препоръка за добър очен детски лекар. И ако някой е имал такива проблеми оправят ли се с операция или може да  стане по - зле. Извинете за дългия пост. Объркана съм. Благодаря предварително.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия