Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Деца с очни проблеми - тема 9

  • 33 239
  • 155
# 150
Здравейте,

При някой деца има физиологично кривене на очите като са малки.Синът ми  също кривеще очите и при него се наложи лечение. Най добре заведе детето на лекар, за да сте спокойно. Ако сте от София, бих препоръчал лекарите в детски очен кабинет към Александровска ( работят с направление и частно).
Виж целия пост
# 151
Децата с очни проблеми и онлайн обучението...
Виж целия пост
# 152
Здравейте,

Синът ми е с астигматизъм и далекогледство , преди месец му откриха гъбичка”кандида” в дясното око , изписаха ни капки , горе- долу зачервяването се пооправи, но от седмица след спирането на капките отново започна да се зачервява, ще се обадя на очната , но да попитам при някои от Вас случвало ли се е децата да имат такава гъбичка и как е протекло лечението , успяхте ли да , я изчистите?
Благодаря Ви!
Виж целия пост
# 153
Здравейте, някой с диагноза ретинобластом? В момента вървя по този труднен път с дъщеря ми. 😊
Виж целия пост
# 154
Здравейте Simple Smile ! Имам дъщеря на 15м (1г и 3м) от както се е родила забелязвах (а не само и аз ) кривене на очичките , като дясно повече.... На всяка консултация педиатърката пък ми казваше , че тя такова нещо не вижда и ако има то е физиологично и ще го израсте първо беше до 6м, после до 8 , след това до 1г и , че ще го следим.... Този месец отидохме на консултация с баща й , и той я попита за оченцето , при което тя вече забеляза , че наистина на Ники много и се криви очето. И думите и бяха"бързо търсете детски офталмолог и я водете да не стане късно".....(не казвам , че е виновна ) И така още на другият ден бях намерила вече телефона на Св.Петка във Варна и запазих най- близкия час... Оказа се че Ники има вроден синдром на Дуейн на лявото око и от там идва и кривенето на дясното... има също и астигматизъм (като мен) пак на лявото и диоптър за надалече 1,75.... Операция нямало да помогне тъй , като оченцето си е центрирано , просто не може да го движи от средата към ухото и с годините просто щяла сама да се научи да си обръща цялата глава за да погледне наляво... Свито ми е сърцето . Знам , че това е малък дявол , че има хора с много по-големи болки от моята и нейната ....и пак ми се свива ... Чета темата ви и виждам , че има деца с нейния проблем които след операция се оправят ...бих помолила да ми препоръчате клиника и специалист за второ мнение ....въпреки , че не съм сигурна че би ми олекнало да чуя същото и от още едно място.
Здравейте, аз също водих сина си в Св.Петка - Варна, водила съм го и при д-р Цонев, Вижън, София. Но за оперативната интервенция, която беше наложителна в неговия случай, се доверих на Д-р Барбукова, СБОБАЛ Варна. Това е специализирана болница, само за очи, справят се с хиляди случай, просто не излиза на първо място в Гугъл когато търсиш "очна болница варна" Simple Smile.  Само тя ми вдъхна доверие, успя да отговори на всичките ми въпроси. В момента той още се възстановява, минала е само седмица, но окото изглежда много добре.
Другото, което ми направи впечатление, е че в Св.Петка му предписаха очила с диоптър, докато д-р Барбукова и д-р Цонев също провериха острота на зрението, но казаха, че не е за диоптър.

Пожелавам ви да намерите своето решение и да се справите успешно!
Виж целия пост
# 155
Здравейте, някой с диагноза аномалия на Питърс (някъде го изписват аномалия на Петерс)? Синът ми е с такава диагноза, доколкото разбирам много рядко срещано заболяване и информацията е оскъдна.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия