Какво повече НЯМА да купя - тема 11

  • 124 969
  • 747
# 600
На Верея взимам само с оранжевата капачка по БДС. Близък, който работи там, ми е казвал, че само тя става. Но аз я взимам само за закваска, квася си мляко с нея и става много хубаво.
Виж целия пост
# 601
А кое кисело мляко според вас е добро? Аз купувам на Верея, на Елби и на Олимпус. За Верея и Елби чета оттук, че не са добри. Предполагам, че и Олимпусът не е по-стока, а възрастният ми баща ги яде в огромни количества.
Виж целия пост
# 602
В последно време взимаме Маджаров или Боженци.
Виж целия пост
# 603
Аз съм доволна от кисело мляко тертер.
Виж целия пост
# 604
Проблемът с храните е, че не винаги дори добрата на вкус храна е с добър състав, има начини да се манипулира вкуса. За киселите млека последното изследване на Активни потребители е от 2011 г., на сайта им е качена детайлна справка за някои основни марки млека. Ние купуваме Боженци, Домлян, Елби и Олимпус 3,6%. 
Виж целия пост
# 605
lb 2% по БДС е хубаво,както и Рила 2,2%,млякото,което го има само в Кауфланд-пише кисело мляко отгоре,пак 2%,за мен са тези три Simple Smile
Виж целия пост
# 606
Киселите млека са два вида, по БДС и всички останали. Уловката е, че в обикновените слагат сухо мляко, а наредвата за етикетиране не ги задължава да пишат кравето мляко сухо ли е или не. В това по БДС се слага само прясно.
Още нещо. Когато Кауфланд или Билла ще пускат нещо на промоция, информират производителите седмица по-рано. Според мен тези партиди са с много по-лошо качество.
Виж целия пост
# 607
Повече няма да купя шоколади Милка с палмова мазнина. Няма единствено в класическия вариант, не са пропуснали да сложат тази отрова в детския. Естествено в Германия са само с какаово масло, специално погледнах.
Палма има и в най-евтините модели на Линд.
Наситените мазнини в палмовата мазнина са повече от колкото на животинската мас.
Виж целия пост
# 608
И аз не купувам Милка вече години наред. Половината шоколад е чиста захар.

В Киндер също има палмово масло...май и от този няма да купувам вече Mr. Green .
Виж целия пост
# 609
За киселото мляко ми казаха да взимам Добротица. То най се доближава до истинското. Това по съвет на хора, работещи в бранша. От тогава не купувам и маргарин, топено сирене, само чисто масло. Прясното мляко също го спрях,  като ми разказаха за какво става на въпрос Close
Виж целия пост
# 610
Освен да се научим да фотосинтезираме, аз друг начин не виждам. КМ не струва, прясното също, сиренето не е сирене, кашкавалът е фалшив, саламите отровни, а шоколадите са тъпкани с боклуци. Другият начин е да се завърнем към земеделието и животновъдството, ама пусто не е за всеки и там чалъм има, а пък и почвата в БГ не е читава според анализатори. Щях да кажа, че е най-добре да пием вода и да дишаме въздух, ама и там има съмнения, така че .......  Tired

По темата: "Добротица" не са идеално лоши на вкус.
Виж целия пост
# 611
Така е, всеки си прави каквото си иска с храната ни. Аз от почти три месеца съм в чужбина и се изумявам от качеството тук. Можело да има и истински продукти, но трябва контрол, който за жалост у нас липсва.
Виж целия пост
# 612
Относно киселото мляко, технолози в хранителната индустрия ми препоръчаха това на Елена. Споменаха и още няколко марки, но това било най-истинско уж. Да си призная, не обичам мляко и не ям и купувам особенно често, но откакто ми го казаха вече имам едно на ум.
Виж целия пост
# 613
Аз купувам това, което ни е вкусно вкъщи. Въобще не гледам етикет, състави и т.н. От киселите млека - Олимпус, Тертер. Краве сирене на Добротица, цедено кисело мляко на Олимпус(страхотно е). Кашкавал на Елит 99. Прясно мляко купувам рядко, мога да кажа, че това на Меггле не е хубаво.
Виж целия пост
# 614
От киселите млека съм доволна от Елена и Ел Би
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия