Ризото или ориз на фурна?

  • 14 307
  • 102
# 45
Това ми прилича на френските катми, не мога да си спомня името в момента. НАистина добра идея.
Виж целия пост
# 46
Това ми прилича на френските катми, не мога да си спомня името в момента. НАистина добра идея.
Креп сюзет или нещо такова, с много масло.
Виж целия пост
# 47
Креп сюзет или нещо такова, с много масло.
Точно креп. Ох, как ми се доядоха.... Много сте лоши Disappointed
Виж целия пост
# 48

Честно казано основната причина е че не ми се купува специален тиган за нещо, което ще приготвя два пъти в годината. Simple Smile

аз имам и приготвям много неща в него.
понеже големината му ми е удобна и даже баница правя в него  Mr. Green

Сега погледнах един-та той е с 31см дъно, на два котлона едновременно ли го ползваш?

има най-различни размери  Peace
моят е 26 или 28см...
Виж целия пост
# 49
Ясно Wink
Скрит текст:
Аз правя "голяма палачинка" в тавата на фурната
Виж целия пост
# 50
ММ е италианец и прави много хубаво ризото- винаги "запържва" немития ориз на сухо в тенджерата. Peace Ризотото става чудесно даже и с нормален ориз, макар, че с по-специалните сортове е още по-добре...Бъркаме често ориза, но не чак непрекъснато. Grinning
Виж целия пост
# 51
Ризотото не е само ориз, а ориз приготвен по специален начин Това е удоволствие за сетивата, аромат, вкус, мекота, крем, всичко събрано е Ризото. Удоволствие е да се приготвя Ризото. Прочетох различни мнения, аз скромно ще пусна моята рецепта, така съм го приготвила, така съм гледала, с такъв ориз съм го приготвяла, Арборио. Може и Карнароли, няма значение.
Прочетох че има разговор и за френските палачинки и тях ги приготвям, едните са "Оригинални френски палачинки, а другите са "Сюзет. Е, мотане около тях си има, но удоволствието е голямо. Имат един недостатък, свършват за отрицателно време.

Скрит текст:
http://recepti.gotvach.bg/r-52779-Моите_френски_палачинки[/spoiler

Скрит текст:
http://recepti.gotvach.bg/r-59760-Палачинки_Сюзет_-_Crepes_Suzette
Скрит текст:
http://recepti.gotvach.bg/r-54113-Ризото_Миланезе_от_моята_кухня
..

За утре или вдруги ден съм решила да приготвя телешко филе с ориз Басмати и зеленчуци. Ако стане прилично ще пусна и рецептата, там в моята си тема при Тайна.
Виж целия пост
# 52
За ризотто определено не може да се ползва Басмати. И да не е Арборио, става с обикновен бял ориз с къси зрънца. Винаги се запържва в малко мазнина. Важното е бульона да се прибавя по малко и да се разбърква, но не чак непрекъснато.
На мен ми е любимо ризотто с манатарка и ризотто с тиква и провола (пушена моцарела), и при двете рецепти ориза се вари заедно с останалите продукти. И определено няма нищо общо с ориз на фурна.
И все пак живея от 15 години в Италия с мъж италианец, та затова си позволявам да давам акъл Blush
Виж целия пост
# 53
За ризотто определено не може да се ползва Басмати. И да не е Арборио, става с обикновен бял ориз с къси зрънца. Винаги се запържва в малко мазнина. Важното е бульона да се прибавя по малко и да се разбърква, но не чак непрекъснато.
На мен ми е любимо ризотто с манатарка и ризотто с тиква и провола (пушена моцарела), и при двете рецепти ориза се вари заедно с останалите продукти. И определено няма нищо общо с ориз на фурна.
И все пак живея от 15 години в Италия с мъж италианец, та затова си позволявам да давам акъл Blush

За това съм писал тук, за да ми се дава акъл Simple Smile
Благодаря за съветите Simple Smile
Виж целия пост
# 54
Вкъщи ризото се прави доста често, защото обичаме. Моето става креместо още преди да съм сложила пармезана и въпреки че измивам набързо ориза /еднократно/. Не мога да се пречупя да го слагам неизмит и това е.  

И аз не мога, особено като знам  как се жъне и чисти и стои по площадки и складове. За ризото мия кратко, не докато спре да пуска бяла вода, както за другия ориз в тава, или готвен, който стои на зрънца.   Напоследък правв и с добавено маскарпоне в края, по съвет на Манчев и се харесва, нищо, че не е оригинал
Виж целия пост
# 55
Здравейте девойки, благодаря на всички за съветите, чак днес стигнах пак да опитам ризото, и този път беше почти, като истинско Grinning
Смених ориза, не го мих, добавях много бавно водата и т.н. , послушно следвах съветите ви, и се получи доста добре, следващият ще е още по-добре Stuck Out Tongue
И преди бях гледал в нет-а видеа, но не знаех кое колко е важно, преди да ми пишете всички вие Simple Smile

https://scontent-vie1-1.xx.fbcdn.net/v/t35.0-12/22119778_1021516 … 6&oe=59D02890

Не съобразих, че ориза ще изпие още вода, след като го поместя от котлона и стана малко по-сухо от очакваното.
Виж целия пост
# 56
Браво, има я кремообразната част.Следващия път още по-кремообразно.И винаги му оставяй малко течност,ако не го ядеш веднага, защото ориза попива.

Аз, подсетена от теб, пробвах ризото със сушени гъби шийтаке.Стана много добре.Само мисля,че ме излъгаха с шийтакето, защото имаше вкус и аромат на кафява печурка.

Скрит текст:

Виж целия пост
# 57
Здравейте девойки, благодаря на всички за съветите, чак днес стигнах пак да опитам ризото, и този път беше почти, като истинско Grinning
Смених ориза, не го мих, добавях много бавно водата и т.н. , послушно следвах съветите ви, и се получи .........................
Чудесно  кремообразно   ризото. Не е трудно, а само малко по-бавно.
Виж целия пост
# 58

[/quote]
Чудесно  кремообразно   ризото. Не е трудно, а само малко по-бавно.
[/quote]

Повярвай ми, ако опиташ като мен с добре измито Басмати ... е много трудно Grinning даже невъзможно Grinning Grinning
Но така се учи. Ще свикна.
Аз и първият път, когато правих Френска селска торта, исках да хвърля тестото по телевизора, но стана добре, а от 2-ят натам вече става страхотна!
Виж целия пост
# 59
Браво, има я кремообразната част.Следващия път още по-кремообразно.И винаги му оставяй малко течност,ако не го ядеш веднага, защото ориза попива.

Аз, подсетена от теб, пробвах ризото със сушени гъби шийтаке.Стана много добре.Само мисля,че ме излъгаха с шийтакето, защото имаше вкус и аромат на кафява печурка.


Ще опитам и аз някога със изсушени гъби, трябва само да намеря хубав микс, но искам да опитам още 2-3 пъти класическото, за да свикна по-добре, като консистенция.В ресторантите никога не е кремообразно, нито ал денте, и не мога да преценя колко твърди се очаква да са зрънцата, но днешното ми хареса.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия