Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Какъв телефон бихте препоръчали за дете?

  • 5 762
  • 31
# 15
Дъщеря ми ще е трети клас и има телефон от миналата година Alcatel pop C3 (старият ми тел.). Живеем в малък град срещу училището и прецених, че в 1кл не и трябва телефон, джобни също нямаше. Тарифния и план не включва интернет. В класа и почти всички имат по модерни телефони и интернет, но за мен е излишно. Може би за Коледа ще и вземем нов телефон, този много забива, но съм против интернета. Нека ползва у нас, на училище да не се разсейва и да учи.
Виж целия пост
# 16
Горещо препоръчвам ето този модел на Самсунг. Но не съм сигурна дали ще успееш да го намериш. Удароустойчив и водоустойчив е. Синът ми го ползва от 1 години, какво ли не е изтърпял, но си работи и нищо му няма

Виж целия пост
# 17
Предложете тогава за 12-13 годишни- разбира се, универсален телефон не може да се предложи за дете от 7 до 13г., който би задоволил изискванията за всяка възраст, но все пак дали има такъв?
Да, наистина, макар и малки, има разлики в изискванията на 12-13 и 7 години, тогава нека границата бъде до навършване на 12 години.
Виж целия пост
# 18
И аз съм от тези, които смятат, че междучасието е за игри/раздвижване, не за занимавка със смартфон. Особенно за начален етап на образованието. Но понеже авторката не пита това...
   Телефон на 8 годишно (2 клас) бих дала обикновен.
Такъв ще ползва от време на време и моята щерка, едва сега в 4ти клас. До сега изобщо нямаше нужда. Това лятото го ползваше инцидентно, ходейки до магазина сама, но установи, че е досадно да носиш телефон (не смарт разбира се).  Wink
Виж целия пост
# 19
Моята госпожица ще е първи клас, от миналата година е с Myki тъй, като беше в ПГ в училище. Мисля и тази година да е с него, не й е необходим  телефон. За 2,3 клас може да й вземем или да й дам един мои стар Самсунг a3.
Виж целия пост
# 20
Ще и взимаме нов телефон ,но не сме решили коя марка ще изберем.В момента е с един мой стар смартфон Samsung A3 mini.
Виж целия пост
# 21
Случайно попаднах в тази тема, но нека ви кажа нещо, което може и да не ви е известно. Ползването на смартфони и социалните медии кара организмът да произвежда допамин. Всяко харесване на снимка, всяко ново приятелство в нета, всяка индикация, че отсреща те забелязват чрез лайкове, коментари и т.н. произвежда нова и нова доза допамин и кара хората да се чувстват добре. Допаминът е същият онзи химикал, който кара хората да се чувстват добре, когато пият, пушат или залагат и с времето се развива много висока зависимост към него. Затова децата (а и не само) са вечно с телефон в ръка, забили поглед в екрана - те просто получават поредната доза допамин. И ако за пушенето, пиенето и залагането има възрастова граница, под която законът ти забранява, то за смартфоните няма. Не съм тук да ви казвам как да си гледате и възпитавате децата, но както казва Саймън Сайнек, това е все едно да му отвориш барчето с шишетата и да му кажеш - заповядай!
Виж целия пост
# 22
ХОРА!!!
Бъдете разумни,не деградирайте децата си,още от ранна възраст със смартфони,какви майки сте вие,че да давате телефони за 800-1000лв. даже и нагоре,само и само да им отвлича вниманието в училище и да им нарушава образованието!
Виж целия пост
# 23
Абсолютно, темата не е затова. Все пак е по-сигурно всеки един момент да можеш да звъннеш на детето си и да знаеш къде е, както и то да ти се обади, ако има проблем.
Виж целия пост
# 24
Селфи във втори клас? Ще има да взема.
Ще се наложи обаче да проима телефон, защото ще почне да ходи сам на училище. Понеже е ъъъъ разсеян, ще получи МайКи - часовник-телефон, за който се надяваме да му е по-трудно да изгуби... Момче, ще бъде 2 клас.
Виж целия пост
# 25
Виждам, че доста разпалено обсъждате темата за телефона какъв да е, но мен по-скоро ме вълнува каква карта и план да избера за него? Дали да е с предплатени или на месечна такса и кой оператор да избера?
Очаквам вашите мнения и предложения? Simple Smile
Виж целия пост
# 26
Моето дете ще е първи клас сега и има Myki Watch, който използва само за телефон - т.е обажда ми се на мен и аз му се обаждам,и нито един друг номер няма запаметен вътре.
Не съм ОК някак си да му купувам телефон, с който само ще се разсейва и по-малко ще му е за комуникация, която сега дефакто става и чрез часовника. Никога не казвам никога , но за мен смарт телефоните ще ги отложа за малко по-нататък - доколкото мога дотогава ще издържа.
По-съм склонна да му купя компютър за да си върши някаква работа на него дори и за учене може да му послужи.
Но телефона, да върви и да блее и да не се оглежда къде ходи не съм подготвена да издържа все още,
Иначе мисля, че за ученик е подходящ телефон с минимални функции, удароустойчив от онези най-простите дето са само слушалки с някаква камера там да има.
Виж целия пост
# 27
Около първия учебен ден, операторите пускат добри предложения. Дъщеря ми е на БОБ, т.е. Мтел, с абонамент от 2,90 на месец, с включени 200 минути към всички, без мобилен интернет. Само веднъж е преминала границата, но си знае, че всяко превишаване ѝ се удържа от джобните. Лошото на предплатените карти е, че трябва на всеки три месеца да зареждаш определена сума, за да ти се запази номера и цената на разговор е прекалено висока.
Виж целия пост
# 28
Моето дете е първи клас, с телефон е в училище, госпожата ги държи с кутия и на обед преди занималнята им ги дава за да се обадят и после пак в кутията. Телефонът му е смартфон, на него не играе, за игри има таблет, който е купен преди повече от година и още е в кутията. Постоянно играем вън до тъмно пребираме се за да спим и всички деца от кооперацията са така. Само трябва да си направите труда да ги изведете и те ще играят, проблема не е в телефоните, а във вас самите.
Виж целия пост
# 29
И дъщеря ми е на Боб. Доволна съм.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия