Колко време печете торта от кроасани

  • 9 639
  • 18
Колко време се пече  торта от кроасани,ако фурната е на 200 градуса,че незнам дали да я махам вече ooooh!
Виж целия пост
# 1
Ако е стегнал крем-карамела,значи е готово.Точно време не мога да ти дам-не съм засичала.
Виж целия пост
# 2
`Дайте рецептата, моля! Или кажете под какво име да я търся!  bouquet
Виж целия пост
# 3
Иха стана тортичката bowuuА рецептата я взех от кулинарната книга на Бг Мамма.Ето я темичката:http://www.bg-mamma.com/index.php?topic=13854.0
Виж целия пост
# 4
Отива ми около час, но аз пека на 160-170 градуса за да не стане карамела на шупли.
Виж целия пост
# 5
Отива ми около час, но аз пека на 160-170 градуса за да не стане карамела на шупли.

И аз така.  chef
Виж целия пост
# 6
Отива ми около час, но аз пека на 160-170 градуса за да не стане карамела на шупли.

И аз така.  chef

И аз така правя,но и на водна баня.Става страшна.
Виж целия пост
# 7
....

И аз така правя,но и на водна баня.Става страшна.

На водна баня, разбира се. То си и пише в рецептата.
Виж целия пост
# 8
Страхотна торта! Обожавам я  Crazy
Виж целия пост
# 9
Отива ми около час, но аз пека на 160-170 градуса за да не стане карамела на шупли.

И аз така.  chef

И аз така правя,но и на водна баня.Става страшна.

И при нем е така, дори и повече от час отива. Крем карамелът се пече на слаба фурна, зада не става на шупли. Аз освен красаните слагам и банан в тази тортичка и става прекрасно. Запеченият банан дава много приятен вкус на сладкиша.
Виж целия пост
# 10
Ооооо мъжо много я обича и брат ми също като е на гости, изяждат я за отрицателно време.  Peace Но аз не я правя на водна баня. Направо във фурната на 200 градуса и определено става по-бързо за около 30-40 мин. и не става на шупли  Peace - няма разлика от правената на водна баня и на по-малко градуси, защото съм пробвала и така... но нямам неври да я чакам, по скоро мъжо няма   Mr. Green
Виж целия пост
# 11
Направих я!!!
-в тавата
  - обърнат

  bouquet много ни хареса и го ометохме врял!!!!
Виж целия пост
# 12
Leo,моля те,кажи ми рецептата за тази кроасанова торта,че като я видях на снимката.мхм..многоо вкусно изглежда..
 Hug
Виж целия пост
# 13
Leo,моля те,кажи ми рецептата за тази кроасанова торта,че като я видях на снимката.мхм..многоо вкусно изглежда..
 Hug

Ето я-
захар за карамелизиране
3 кроасана с шоколад
6 яйца
2 ч. ч. захар
1 ванилия
1 л прясно мляко
Приготвяне:
На дъното на формата слагам карамелизираната захар. Отгоре нареждам кроасаните, нарязани на филиики. Останалите продукти разбивам с миксер и изсипвам сместа отгоре. пече се на водна баня като крем карамел. На 160 градуса около 50 мин.

Обикновено се получава доста добре. Като изстине и се стегне обръщам в табла или там каквото имаш подходящо.
 
 
 
Виж целия пост
# 14
Това е рецепта на Иван Звездев:
4 кроасана с шоколад
3 яйца
500 мл прясно мляко
150 г захар
1 в. ч. захар за карамелизиране
1 шоколад
1 ванилия
1. Захарта се карамелизира и докато все още е в течно състояние, се излива в тавата за печене. Кроасаните се режат на филии с дебелина 1,5-2 см и се подреждат върху карамела.
2. Яйцата се разбиват със захарта, млякото и ванилията и с получената смес се заливат нарязаните кроасани.
3. Пече се на водна баня в предварително загрята до температура 180 градуса фурна 30-40 минути.
Виж целия пост
# 15
Това е рецепта на Иван Звездев:
4 кроасана с шоколад
3 яйца
500 мл прясно мляко
150 г захар
1 в. ч. захар за карамелизиране
1 шоколад
1 ванилия
1. Захарта се карамелизира и докато все още е в течно състояние, се излива в тавата за печене. Кроасаните се режат на филии с дебелина 1,5-2 см и се подреждат върху карамела.
2. Яйцата се разбиват със захарта, млякото и ванилията и с получената смес се заливат нарязаните кроасани.
3. Пече се на водна баня в предварително загрята до температура 180 градуса фурна 30-40 минути.


Inadar , а шоколада къде се слага? Embarassed
Виж целия пост
# 16
labrex, тази рецепта си я записах и все още не съм я правила. Сега видях, че този шоколад никаде не пише къде се слага, може би е за окраса незнам. Ето от тук съм взела рецептата:
http://www.bonapeti.tv/recipe_view.php?t=date&id=362
Leo, тортата ти е страхотна, изглежда по - хубава от тази на бонапети.
Виж целия пост
# 17
Извинявам се за провописните грешки!
Виж целия пост
# 18
Копирам си един стар постинг:

1. Карамелизирам първо захарта в ийенско стъкло- котлона да е на средна степен, бърка се с лъжица до като се разтопи захарта- много се внимава да не почне да чернее и да пуши, че горчи после.
2. Веднага щом се разтопи слагам кроасанчетата- много гот става ако някои са с шоколад, а други с крем.
3. После изнасям на терасата до пълно изтиване.
4. През това време забърквам сместта от 5 яйца и 500 гр. прясно мляко+ една чаша захар+ 1 ванилия или есенция от ром. (моето ийенско е от по- малките, ти ако имаш по- голямо може да увеличиш продуктите пропорционално) Това с миксера на хомогенна смес
5. Изсипвам при кроасаните и карамела
6. Слагам ийенското в тава със студена вода
7. По- средата на фурната   
8. На 200 градуса, ключа на "отгоре и отдолу"
9. Внимава се водата в тавата да не заври. При нужда се изгребва малко от горещата и се прибавя студена (на тези градуси не съм правила такава операция)
10. Като се зачерви отгоре е готово ( за сигурност проверявам с намокрен нож- ако е готово по ножа няма нищо)
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия