Ежедневните ни кулинарни вдъхновения - снимки и коментари 7

  • 147 405
  • 727
# 210
Marcheva, виждала съм силиконови форми за мадлени в Кауфланд, но не мога да кажа дали са в постоянния асортимент или е било инцидентно.
Кауфланд...?? там не съм стъпвала никога , а и ми е по-удобно да поръчам от сайт и да ми се достави с Еконт, на място. Въртя, въртя и никъде не попадам. Ще търся, а голямо желание имам да ги спретна тези мадлени.
Виж целия пост
# 211
В домашните потреби има.Даже във всичко по 1 лев съм мяркала.Моята е от магазин за ресторантско оборудване.Но далеч не толкова често срещани са.Попиташ ли се пулят:ко е туй нящо?Те не са и длъжни да го знаят де
Виж целия пост
# 212
Иланг, у дома минава месото първо топлинна  обработка и после се опушва-не се ли губи аромата на опушването като се готви след това?

От мен:
Печено от див свин и картофено пюре



Супа топчета

Виж целия пост
# 213
и ми е по-удобно да поръчам от сайт и да ми се достави с Еконт, на място.
Заповядай Simple Smile :
http://www.aromashouse.com/index.php/bg/component/virtuemart/?pa … p;product_id=6034
http://technika.bg/product/14113/ured-za-sladki-madleni-elite-mdm-12.html
https://www.emag.bg/forma-za-pechene-silikon-biskvitki-i-bonboni … 046/pd/DZ820NBBM/
https://www.emag.bg/forma-za-pechene-silikon-9-biskvitki-cuisine … 074/pd/DP620NBBM/
https://www.emag.bg/silikonova-forma-midi-martellato-9h-6-8h4-5h … 032/pd/DX4YNNBBM/
https://www.emag.bg/silikonova-forma-midichki-martellato-15h-4-4 … 031/pd/DF4YNNBBM/
Виж целия пост
# 214
                                                        МНОГО ВКУСНОООООО Е ТУК Fork And Knife Wine Glass

tzveteto89 - позволи ми да направя една "поправка" за чудесната ти супа. Истинското ѝ име е "Магерица" ,
 а не Магереница (нали съм гъркинче по майчина линия?). Това е задължителната агнешка чорба, която се яде през ноща ?! след черква на Великден. За рецептата на гевреците и аз благодаря. А пък зайците( то май стана международен въпрос с тях) - пази ги. Като ида в Гърция лятото, ще ти дойда на гости. Dizzy Face
иланг-иланг - и аз правих такова хлебче, но синковеца отказа да го яде; много е вкусно.
mariat - съмнявам се моята "торта мариат" да е тази, за която говориш. Обикновено като правя записвам от кого е, че много пъти има сръдни. Но понеже марчева иска рецептата, ако случайно е на Червено кадифе и ти я познаеш.....кажи; ще се поправя Pensive
Марчева - тортичка ли ти се прияде. Ето ти рецептата
Скрит текст:
Торта Мариат                                                                                                                                                                       продуктиза блата: 4 яйца+ 1 чч брашно +1 ччзахар + 10 гр бакпулвер + ванилия                                                         
4 яйца се разбиват с 1 ч.ч. захар докато стане пухкав крем. Добавя се 1 ч.ч. брашно, 1 бакпулвер и 2 ванилии. Получава се малко по-гъсто от кексовото тесто. Изсипва се в ринг (22см.) и се пече в загрята на 160 градуса фурна до суха клечка. Получава се блат като целувчения - хрупкав и сладък. Когато изстине блата се разделя на две. Слагаме в тортена чиния и поливаме с 1/2 смес от:  Загряват се 150 мл прясно мляко с 4 с.л. захар и когато се разтопи захарта, се залива с лъжица обилно навсякъде. Ръсим обилно и много плътно с начупени ядки по желание. Слагаме приблизително и половината крем. Отгоре втория блат - млечна смес, ядки и пак крем. Украсяваме пожелание. Оставяме да стегне поне за 3-4 часа в хладилник.                                                                   
 продукти за крема: 400 гр заквасена или сладкарска сметана + 100 гр пудра захар +400 мл прясно мляко + 1 пакет крем ванилия (д-р Йоткер?!) + 10 гр желатин.
 В тенджерка  се слага  400 мл прясно мляко и захарта и се приготвя пудингът ванилия на д-р Йоткер.
Разбиват се 400 г заквасена сметана със захар на вкус (сметаната е със стайна температура) и се добавя кремът. Накрая се добавя разтворения на водна баня желатин, за да се застраховате от разтичане, след като махнете ринга.
Да ти е сладко. Flowers Cherry Blossom

У дома - еклери с Баварски крем


Пържени кюфтета в тиган (сина ми го няма и аз им се насладих)


салата
 
Виж целия пост
# 215
Sem22, благодаря за поправката! Hug
Много харесвам гръцката кухня и рецептата я взех от една доста стара тема тук във форума за гръцката кухня, но в бързината съм объркала името.
За зайците - във фризера са ще си отлежават. Stuck Out Tongue Winking Eye
Виж целия пост
# 216
 Sem и моята не го иска,ама спрях да вземам друг и се принуди да го опита
.Особено след,като потвърдих,че е любим на Криско и Гери Никол.От сабахлян все това рупат.Blush
Matze аз го варя,но вакуумирано в торбичка.Реално няма допир до водата.Вътре си остават всички вкусове и аромати.То не е и варене ,понеже температурата е около 70 °С.наподобява техниката сю вит.
Виж целия пост
# 217







Виж целия пост
# 218
Сем, тортата няма нищо общо с мен.
Виж целия пост
# 219

Eхааа, Тайне, ако може първата чинийка! Heart Eyes bouquet И еклерчета от sem22, направо залепнах за монитора! Heart Eyes bouquet И мадленките на иланг-иланг Crazy Heart Eyes  bouquet, що ли ми трябваше да влизам точно сега в темата!?

Щото да напиша на пеп-4о, че понеже ни ми се мислеше, ни ми се готвеше, като зърнах нейната чинийка с пилешка яхнийка, бързо взех решение! Simple Smile Много вкусна! bouquet


Виж целия пост
# 220
и ми е по-удобно да поръчам от сайт и да ми се достави с Еконт, на място.
Заповядай Simple Smile :
..............................
https://www.emag.bg/silikonova-forma-midichki-martellato-15h-4-4 … 031/pd/DF4YNNBBM/[/url]
Ми.... поръчах. Те се наричали форми за мидички, дрън-дрън та пляс, а аз изписвам форми за мадлени. Няма да стане.  В Арома хаус съм редовен клиент и последно когато бях нямаше. Много благодаря!  bouquet Задължена!! Сега ще видите кака ви какви мадленки ще изкара, ама по-късно ще е  ... chef За сега само ще ви наблюдавам.
Гевреците ги намерих и тях си записах. Ще се правят, ама и те друг път, че сега нямам време.
Тайна, ме уби с тези чуроси.!!  chef
sem, благодаря, записах, не е трудна, а тортички обичам всякакви.
Виж целия пост
# 221
Sem и моята не го иска,ама спрях да вземам друг и се принуди да го опита
.Особено след,като потвърдих,че е любим на Криско и Гери Никол.От сабахлян все това рупат.Blush
иланг-иланг мила, няма как да подмамя с Криско и Гери Никол?! (отрочето е на.....29 години и има собствено мнение по много въпроси; ама нали си ми е едничко - пък и без снаха съм?! Дайте да го оженим, че да рахатясам Dizzy Face)
Лабрекс, еклерчета пращам веднага! Но не давам чинийката на Тайна - много обичам толумби. Но сега е ред на баклава???
mariat - синковеца подсказа за името; ходихме на гости в едно семейство и дамата се казва Мариат (?!) и явно рецептата е от нея.
tzveteto89 - когато искаш нещо специално нещо гръцко и не намираш рецептата или искаш превод - ТУК съм.

Днес менюто е - пица


закуската - пълнено руло с кори за тортиля

Скрит текст:

баница със спанак, праз лук и сирене (това за мен, че до пицата не мога да се доредя); пък и трябваше да "почистя" хладилника


десерта ще е плодове, че много тестени станаха.
Виж целия пост
# 222

Днес менюто е - пица


Изглежда много вкусна !
Виж целия пост
# 223
Хрупкави пържоли с билки + картофи с 4 вида сирена
Фъч

Виж целия пост
# 224
Тайна,много ли ще е нахално от моя страна да помоля за рецепта на прекрасните толумби?Имам една от преди 100 години на Звездев(от зората на кулинарните му изяви)с извара и друга не съм правила,а ми се иска да пробвам.Благодаря!  Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия