Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Гръбначни изкривявания - сколиоза и кифоза!

  • 501 959
  • 1 549
# 1 290
Нямам проверени треньори по плуване, с насоченост терапия гръбнак. Но няколко разговора имам с такива треньори, които казват, че не разбират. Това е много деморивиращо, аз да обяснявам,  че те могат да помогнат.
Отделно, че треньорът трябва да бъде с премерен подход, но ефективен .
Към момента мога да дам отзив за треньор Енчев,  басейн Спартак, който е благ, раздаващ се и ефективен. Не съм го питала за справяне с проблеми, спестих си го след предишните опити.
Виж целия пост
# 1 291
Здравейте, бихте ли могли да ми препоръчате добър кинезирапевт/физиотерапевт в квартал Лозенец?
Виж целия пост
# 1 292
Ние ще ходим в " Токуда '' , при Марияна Попова .Съкратен курс по метод на  "Шрот" . Доц. Яблански ни я препоръча , след операцията на дъщеря ми .
Виж целия пост
# 1 293
Здравейте, отскоро чета форума и случайно попаднах на темата. Аз съм на 26г. Когато бях 4 клас ми откриха гръбначно изкривяване(сколиоза). Освободиха ме от физическо и ми дадоха упражнения за вкъщи. Като цяло ми бяха доста скучни и ги правех рядко. Ходех и на плуване за около две години. Тогва изкривяването не беше силно и не мога да кажа дали е имало голям ефект.
След няколко години вече имах видима разлика в двете страни на талията, едната си имаше извивка, а другата беше почти права.
С напредването на вързастта и обездвижването започнах да се изкривявам и в горната част на гръбначния стълб. Тръгнах на индивидуални фитнес трвнировки. Те ми помогнаха много, за да укрепя мускулатурата си, но видима промяна в стойката не забелязвах. Тогава инструкторът ме посъветва да правя и стречинг упражнения, които също са много важни. И така случайно попданах на едно студио по кинезитерапия. При интерес мога да споделя повече на ЛС. Кинезитерапевтката ме прегледа и ми изготви индивидуална гимнстика, която правех три пъти седмично. След третия месец вече се виждаше промяна в стойката. Успях да постигна симетрия в талията и стойката ми се изправи. Все още продължавам с гимнастиката и по-рядко с фитнеса, но успявам да поддържам стойката. Ефект има, въпреки че никога не съм очаквала такъв резултат.
Желая успех на всички, които се борят с изкривяванията и не спирайте да се движите! Simple Smile
Виж целия пост
# 1 294
Здравейте, какво мислите за Шрот терапията? Има ли ефект и наистина ли Токуда и Ортомед са единствените места, на които се провеждат такива занимания?
Виж целия пост
# 1 295
Cherry*kiss, правила ли сте рентгенови снимки? На тях какво се вижда?
Виж целия пост
# 1 296
Не са единствени за шрот гимнастика.
https://www.scoliosabg.com
Виж целия пост
# 1 297
Не са единствени за шрот гимнастика.
https://www.scoliosabg.com
А отзиви?
Чудесно е да има повече избор!
Виж целия пост
# 1 298
Шрот инструктора е Никола Иевтич, първи започва да работи с д-р Яблански и е лицензиран в Германия. В Нови сад му е сновната база и школа, мисля, че провежда шрот лагери и в САЩ. Ние искарахме три лагера при него, но за съжаление нямахме положителен резултат, за разлика от други деца на лагерите, които имаха подобрение. Мисля, че при нас не е заради инструктора или нещо друго, просто изкривяването е по-голямо. Сега ни предстои операция в Германия по нов метод - VBT.
https://www.treatingscoliosis.com/vertebral-body-tethering-or-stapling/

Ако някой в БГ се е оперирал вече по този метод нека сподели.
Виж целия пост
# 1 299
Cherry*kiss, правила ли сте рентгенови снимки? На тях какво се вижда?

Докато бях ученичка всяка година си правих, там изкривяването беше около 16-17 градуса. Миналата година ходих в Токуда на профилактичен преглед, направиха ми снимка, но не ми измериха градуса.  Казаха ми, че съм добре. За мен това беше изключително некомпетентно мнение, при положение, че отидох с оплаквания за болки в кръста.
Откакто започнах фитнеса и гимнастиката, почти не съм имала болки.
Кинезитерапевтката ми прави обикновени снимки на гърба и стойката, за да следим развитието, което ми е достатъчно.
Забравих да спомена, че включвам и пилатес, който също е много полезен за подобряването на стойката. Всъщност от Токуда само това ми препоръчаха.
Виж целия пост
# 1 300
Шрот терапията повлиява ли кифозата или е изцяло за сколиозни изменения? Може ли да се прави друг вид терапия и може ли да препоръчате място, на което може да се използва и Здравната каса?
Виж целия пост
# 1 301
Снимка на цял гръбнак преди 18 месеца не се поемаше от касата.
В Горна баня я платихме, но я направиха некачествено. Д-р Кацаров я беше назначил и коментарът му беше да отидем следващия път на рентгена в Св. София (а не да пестя 20-30лв. рзлика)
Не знам в Токуда какви снимки правят.
В кабинета на д-р Кацаров в Ортомедика вече има чудесен рентген, който може да даде цялата картина на гръбначния стълб, респективно да се измерят градусите и прочие. Ренгенографията не се поема от здравната каса и винаги се плаща от пациента Sad За какво плащаме за здравеопазване и как то е "безплатно" не ми е ясно, но това Е!
Успех!
Бихте ли споделили каква е цената? С предварително записване ли е? Нали може и за възрастни?
Виж целия пост
# 1 302
Здравейте, интересувам се Как са се развили нещата при вродената сколиоза на детенце от поста на  tu6i от 7 януари 2008 година
Виж целия пост
# 1 303
Може ли повече инфармация относно шрот лагерите в Токуда. Може ли да ми пишете на лични каква е цената, на каква възраст са децата и висчко което се сетите. Благодаря предварително.
Също се интересувам има ли някой с нисък градус, който е постигнал изправяне със шрот и дали боуен масажите биха помогнали.
Виж целия пост
# 1 304
Шрот терапията повлиява ли кифозата или е изцяло за сколиозни изменения? Може ли да се прави друг вид терапия и може ли да препоръчате място, на което може да се използва и Здравната каса?

Здравейте,

Питате за мнение за Никола и шрот. От Януари месец тази година посещаваме организираните от Сдружение Сколиоза лагери. Резултатът след 2 лагера и ежедневни упражнения в къщи (упражненията са дадени от Никола) е 11 градуса надолу. Стартирахме със 46 градуса кифоза, юни бяхме на контролен при доктор Яблански - резутата 35 градуса.
Отзивите на родителите с които се запознах по време на лагерите са само положителни, но е много важно децата да бъдат постоянни, не да се правят упражненията от лагер на лагер.
Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия