За любители на салати

  • 95 648
  • 748
# 45
Понеже някой спомена праз лук, сетих се за една друга любима салата - праз лук с варени яйца, подправена със сол, лимон и олио.
Виж целия пост
# 46
Сол, оцет и олио (не върви със зехтин, пробвала съм).

А според мен пък много повече си отива със зехтин, явно е въпрос на вкус. Аз пък не харсвам комбинацията на цвекло и лук, а прочетох доста такива рецепти, на салати с цвекло винаги слагам чесън. Но пък не харесвам зелевата салата със зехтин и нея винаги я заливам с олио или майонезен сос.
Още една любима се сетих - сурови зелени чушки, нарязани на по-едро, царевица, краставица, копър. За заливка или олио/зехтин + оцет/лимон, или майонезен сос.
Супер темичка Simple Smile
Виж целия пост
# 47
Гулията е страхотна за салати - сочна и сладка - само с лимон и зехтин е супер, може да се смеси с моркови и други.

А иначе - пушена сьомга, червен боб от кутия, стафиди, зелена салата, балсамико или някакъв сладък оцет /от нар, например/, червен лук.
Виж целия пост
# 48
Любима салата ми е печени червени чушки, бейби спанак, козе сирене и булгур подправена с зехтин, балсамико и хималайска сола.
Виж целия пост
# 49
Но пък не харесвам зелевата салата със зехтин...

Така е- на зелева салата се слага олио, а не зехтин.

Аууууу, праз с яйца- ще се пробва тези дни!!!
Виж целия пост
# 50
Аз също съм от пристрастените към салатите. Без салата не сядам на масата. Любими (освен класиките Шопска (с печен пипер), овчарска и т.н.) са ми напоследък: зимната класика червено цвекло с ряпа, ябълка, морков. Понякога добавям и царевица, чесън и майонеза (ако ми се хапва по - тежка салата). Също любима е маруля, айсберг, бейби спанак, пресен лук със сушени домати, балсамико и зехтин. Може по желание да се добави и пармезан.  Много обичам и айсберг пак в комбинация с маруля, но с бял или червен лук, краставица и чери домати с медено - горчичен сос и крутони. Жътварската салата също ми е любима - печени червени чушки с лук и царевица (по желание може и орехи). Микс от зелени със запечеи тиквичика, патладжан, морков и дресинг (в Хепи предлагат подобна). Като цяло не си падам много по ядките и рядко ги добавям в салати. На много хора им се струва странно, че обичам обикновената зелена салата с кисело мляко...не знам някой от вас опитвал ли е.  Crazy
Виж целия пост
# 51
Аз пролетта предимно на марули и зелен лук с кисело мляко карам;)
Виж целия пост
# 52
Та като казахте цвекло.... Eleaa, благодаря за прекрасната тема Simple Smile

Та като казахте цвекло аз го правя така за гости - подложка от микс зелени салати или бейби спанак (каквото имам подръка), отгоре аранжирам шайби печено червено цвекло, поръсвам щедро с нарязано на кубчета авокадо и по-малко портокал (или грейпфрут), добавям меко козе сирене (на порционни парчета) и финално ръся с някакви ядки, предпочитам да е шам-фъстък, но и с бадеми/орехи/кашу става добре. И за разкош - копър + балсамико! Ако се намира и бутилка просеко вкъщи удоволствието е неописуемо Simple Smile

Друга любими, изключително бърза и засищаща салата, без която не остава зимен купон у нас е т.нар. почти мексиканска салата - поне 3-5 различни вида боб (най-често просто купувам консерви - бял, шарен, розов, червен, черен) + царевица + нахут + печени червени чушки + кисели краставички + зелен лук + (авокадо) + МНОГО копър! Балсамико, зехтин, черен пипер - ако поседи смесена става по-вкусна, идеална да се направи пред. ден преди купон!

Ще ви следя с огромно удоволствие за идеи!
Виж целия пост
# 53
. На много хора им се струва странно, че обичам обикновената зелена салата с кисело мляко...не знам някой от вас опитвал ли е.  Crazy
От много години се яде така вкъщи, добавям и репичка, краставица, някой път и варени яйца.
Виж целия пост
# 54
. На много хора им се струва странно, че обичам обикновената зелена салата с кисело мляко...не знам някой от вас опитвал ли е.  Crazy
От много години се яде така вкъщи, добавям и репичка, краставица, някой път и варени яйца.

Аз също я ям и по този начин даже от дете... Но се учудвам как много хора ококорват очи като им кажа за тази комбинация и ме гледат странно..  Laughing
Виж целия пост
# 55
. На много хора им се струва странно, че обичам обикновената зелена салата с кисело мляко...не знам някой от вас опитвал ли е.  Crazy
От много години се яде така вкъщи, добавям и репичка, краставица, някой път и варени яйца.

Аз също я ям и по този начин даже от дете... Но се учудвам как много хора ококорват очи като им кажа за тази комбинация и ме гледат странно..  Laughing
Много е вкусна по този начин. Вместо кисело мляко, може да пробваш и със заквасена сметана за разнообразие.
Виж целия пост
# 56
Записвам се да следя и ще споделя една салата по-нататък.

Мога също с дни да хапвам само салати без да ми омръзне, но не винаги имам време да ги правя.

1. Относно "зелената" салата (айберг/салата, краставичи и чесън) добавям освен кисело мляко, репички или червено цвекло/морков; яйце също.

2. Наскоро правих настъргани моркови със запечени кедрови ядки, портокал (нарязан на парченца), сок от лайм и зехтин. Беше много популярна сред дамите, мъжете както можете да се досетите не я докоснаха.

3. Правя гуакамоле - салата като ситно нарязвам зеленчуците вместо да ги смилам с микс от пасиран лук и чесън и сервирам с препечени филийки.
Виж целия пост
# 57
Зелената салата без кисело мляко не доставя никакво удоволствие на сетивата.  Crazy Шегувам се, разбира се, но и в нас се яде само с кисело мляко. Ако ли не- трябва марулята да е нарязана на много фини лентички, другите зеленчуци също на малки парчета и с мнооого оцет, само така направена мога да я ям без кисело мляко/ сметана. Ако просто не ми се яде салата с мляко, заменям репичката с домат, често добавям и сирене, може и царевица.
Друга тачена салата в нас е царевица от консерва, репички, краставици /може пресни, може и кисели/, копър, оцет, зехтин/ авокадово олио. Ако е с пресни краставички- руколата е много подходящо допълнение също, ако се махнат репичките пък- печена, или сурова червена/ жълта/ оранжева сладка чушка.
Също печен /в краен случай сварен/ сладък картоф, краставица /прясна/, репички, червен/ пресен лук, копър. Тук има мегдан и за сметана/ майонеза като допълнение.
Много любимо- домати, може да се наситни много на дребно лук /бял или червен/, сметана. Ако е без лук- счукан чесън. И в двата случая може да се добави и и нарязано на малки парчета авокадо.
Агент, пробвала ли си да финалното поръсване на салатата ти с цвеклото да е с кедрови ядки, или дори сравнено с тях с шам- фъстък е по- добре? Не се бях замисляла за тази опция... все съм си действала или с кедрови ядки, или с орехи, но ще пробвам и по твоя начин.
Виж целия пост
# 58
Аз също обожавам шам фъстък- много върви към пестото от босилек! 
Момичета,  много се радвам,  че се включвате със страхотни предложения!  Дадохте ми толкова идеи:hugs: За някои неща въобще не съм се сещсла- браво за изобретателността!
Виж целия пост
# 59
Аз също обожавам салатки и мога само на тях да карам!  Mr. Green
Една от любимите ми е зелена салата + риба тон от консерва + краставичка(може и домат) + сладка царевица от консерва, с дресинг от зехтин  и лимон и малко хималайска сол.
Tова е и моята салата, редовно замествам вечерното ястие с нея. Още повече ако имам и сварен боб консерва, става още по богата. Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия