За любители на салати

  • 95 513
  • 748
# 510
Тази вечер направихме салата от накъсан айсберг, зелена чушка, зелена ябълка, натрошени печени орехи и дресинг от бял балсамико, шафран, горчица и портокалов сок. Много свежа беше.
Виж целия пост
# 511
На какъв език е това име фелд? Мисля че се говорим за едно и също нещо.
Днес отново същата салата с прясно зеле,печена чушка,домат,пресен лук,но добавих препечени лешници и белени конопено семенца.
Виж целия пост
# 512
Явно от немскоговорящите страни идва фелд, а на латиснки е Valerianella locusta.
Виж целия пост
# 513
Великолепни чушки на предната страница! Понеже не слагам консерви, чат-пат купувам от плод и зелечука, зимно време продават едни гръцки, които обаче са много измамни - гледаш ги едри, сочни, а като ги опечеш, се смаляват точно наполовина, на всичкото отгоре се белят трудно, че люспичката им е съвсем малко по-дебела от ципа на лук.
Печени чушки с праз, сирене и маслини от снощи, всички салати с праз ги подкиселявам с лимон, с оцет нещо не ми харесват. Правих и една, за да обера остатъците от седмицата - айсберг, кромид, настърган морков, рулца от раци и царевица със сос от майонеза, горчица и кисело мляко.
Виж целия пост
# 514
Може и да съм писала, но нищо:

китайско зеле около половин килограм най-много, нарязано според предпочитанията, отгоре се изсипва консерва риба тон на парченца в олио, добавя се малко соев сос, и още сол и олио - ако не са ви достатъчни тези от рибата. Може да се добавят ядки.

Чудесна бърза салата  Laughing
Виж целия пост
# 515
Аз и царевичка от консерва слагам на салати с риба тон.
Виж целия пост
# 516
Прясно зеле с домат.
Виж целия пост
# 517
Заквасена сметана (нямах извара) с печени червени чушки и черен пипер. Дори си направих сандвич с нея за работа утре, на другата сложих и чесън.
Виж целия пост
# 518
Аз правя салата с репички, копър, чесън и заквасена сметана смесена с малко кисело мляко-уникум 😀 Фенове сме на салатите с чесънче 😊
Виж целия пост
# 519
Аз и царевичка от консерва слагам на салати с риба тон.
+ сварен боб и краставаци. Може и без айсберг, само красавица, царевица и риба тон. Любимата ми салата.
Виж целия пост
# 520
Моята любима салата май не е точно салата, но като такава си я водя... Simple Smile
Състои се от някакъв вид зелена салата, която имаш под ръка , зелена ябълка, доматче , 1-2 парчета  козе сирене в бекон на тиган и някаква прясна паста (равиоли) , 5-6 бройки.Може и орехи , ягоди, манго, 2-3 парченца пилешки гърди на тиган или парчета нарязана пържола... Вариирам според това какво ми се намира в хладилника..
Може да звучи като кошче за био-отпадъци, но е голяма вкусотия, ако човек обича да смесва студено с топло. аз правя така: всички "студени" продукти ги смесвам и подправям с дресинг "Крема Балсамико", или каквото ви харесва, а отгоре и отстрани слагам току -що приготвените топли неща и сервирам веднага.
Тоя вид салата тогава не е за "мезе", а си е основно ядене и чудесно за вечеря. Ето снимка от последният път:
Виж целия пост
# 521
Аз бях яла веднъж пилешка салата с накакъв бял сос и мандарини вътре. Не беше лоша, но аз много не съм фен на кисело сладко солено.
Вчера гледах в могазина балсам от нар. За какви салати мога да го ползвам? Кисел ли е?
Решила съм да си взема и масло/олио от орехи, отдавна не съм.
Виж целия пост
# 522
Аз бях яла веднъж пилешка салата с накакъв бял сос и мандарини вътре. Не беше лоша, но аз много не съм фен на кисело сладко солено.
Вчера гледах в могазина балсам от нар. За какви салати мога да го ползвам? Кисел ли е?
Решила съм да си взема и масло/олио от орехи, отдавна не съм.

Не знам какво е балсам от нар, но аз си донесох от Турция сок от нар, но той си е направо като за дресинг, няма нищо общо с ония сокове в кутии, бутилки и т.н. Слагам го предимно на зелени салати. На домати, краставици, моркови, зелета и т.н. мисля, че няма да е ок.
Виж целия пост
# 523
Моята любима салата май не е точно салата, но като такава си я водя... Simple Smile
Скрит текст:
Състои се от някакъв вид зелена салата, която имаш под ръка , зелена ябълка, доматче , 1-2 парчета  козе сирене в бекон на тиган и някаква прясна паста (равиоли) , 5-6 бройки.Може и орехи , ягоди, манго, 2-3 парченца пилешки гърди на тиган или парчета нарязана пържола... Вариирам според това какво ми се намира в хладилника..
Може да звучи като кошче за био-отпадъци, но е голяма вкусотия, ако човек обича да смесва студено с топло. аз правя така: всички "студени" продукти ги смесвам и подправям с дресинг "Крема Балсамико", или каквото ви харесва, а отгоре и отстрани слагам току -що приготвените топли неща и сервирам веднага.
Тоя вид салата тогава не е за "мезе", а си е основно ядене и чудесно за вечеря. Ето снимка от последният път:

Това ми е все едно да събера остатъците от масата в една чиния - по малко от всичко. Не мога да си отворя устата дори да го опитам  Laughing
Виж целия пост
# 524
"Балсам от нар" сигурно е меласа от нар. Сладко-кисела е на вкус. Мнооого я обичам.
Освен на зелени салати, прекрасно се връзва и с патладжан - пюриран и овкусен със сол, сусамов тахан, лимон, съвсем малко чесън и зехтин. Отгоре се поръсва с меласата, може и с орехови ядки да се украси и става разкошна разядка.  Heart Eyes
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия