Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Първокласници 2017/2018 - 2 тема

  • 68 494
  • 741
# 735
За диктовките - нашата госпожа обясни че е нормално да има грешки, били в "предбуквен" етап, може би това беше нейният начин да каже че още им е рано за диктовки ... При диктовка каза, че казва препинателните знаци и главната буква в началото на изречението.
Виж целия пост
# 736
Записахме се за две състезания по математика. СБНУ и Математика без граници. Първото ми се струва с нормално ниво на трудност превид изучаваното, но задачите във второто ме озадачиха. Не знам само аз ли смятам че състезанията в днешно време като че нямат за цел да оценяват знания, ами залагат на нестандартност и изискват изпреварващо познаване на материала. Кому е необходимо това?! Може и да греша ... Нямам никакви спомени от моите умения по математика в първи клас, но в 7ми бях втора на областна матерматическа олимпиада, и всичко което правех по онова време беше да си уча уроците и да решавам сама от един син сборник. Сама се подготвях, без частни уроци, без нужда от кой знае какво надграждане на взетото в училище.Това обаче беше още по времето на социализма, тогава имаше стандарти и последователност във всичо.
 Сега като че ли много са се изкривили нещата за съжеление. Децата които знаят нужното за възрастта са "бива", а тези които поради натиск и целево "състезаване" изпреварват материала са "досетливи". Жалко ...
не знам, аз моят не го натискам да решава доп.задачи - само лятот сме се занимавали - и виждам, че му се отдава. Но сега не ми остава никакво време.
Аз мисля, че той животът е сам по себе си вече е твърде конкурентен, и не е зле, ако детето има интерес, родителите да го подкрепят и насърчат.
Аз съм много против насилственото учене - с цел задоволяване на амбициите на родителите - при положение, че детето го влече в друга посока.
Виж целия пост
# 737
Предлагам темите да не се заключват след 50-та страница, а след края на учебната година. Мисля, че так ще е по-удобно. Съгласни ли сте?
Виж целия пост
# 738
По състезанията не се залага на изпреварващо познаване на материала - напротив, борави се конкретно с числата и действията, изучавани в училище. Но нивото на трудност е много високо, факт. Там се залага основно на четенето с разбиране и на развитото логическо мислене при децата. И за двете са нужни доста упражнения и отработване на различните типове задачи. Аз смятам, че тези състезания определено не са подходящи за всички деца, но пък има и достатъчно на брой деца, за които са полезни, тъй като им позволяват да се развиват, а не да циклят на училищния материал с месеци.
Yangdze, моят е същият, като твойта щерка, а е момче! Като те чета, все едно него описваш. Голям стрес, голямо шашкане да не забрави нещо, да не закъснее, да не му се карат и т.н. Предприела съм политика, че ми е по-важно емоционалното му здраве, всички училищни правила и изисквания са ми на втори план в момента.
Виж целия пост
# 739
Предлагам темите да не се заключват след 50-та страница, а след края на учебната година. Мисля, че так ще е по-удобно. Съгласни ли сте?
Според правилата на подфорума това не е позволено. Отчетните теми се заключват след 50 стр.
Ще опитам да направя нова тема сега. Моля, ако имате идея за други полезни линкове, които могат да се сложата на първа страница - пишете.
Виж целия пост
# 740
Какви състезания има за 1 клас най-скоро и на кои дати?
Виж целия пост
# 741
Това съм извадила аз като състезания за 1 клас. Слагам ги на първа страница в новата тема. Ето я и нея: http://www.bg-mamma.com/?topic=1015209.msg36165290#msg36165290

Математика:
29 януари – 7 февруари 2018 г.  в удобен за училището ден - Математика без граници "Зима"
31 януари 2018 - "Аз и числата" - състезание на СБНУ
17 март 2018  - "Европейско кенгуру"
19 март - 31 март 2018 - в удобен за училището ден - Математика без граници "Пролет"
21 април 2018 - Великденско Математическо Състезание

БЕЛ
21 февруари 2018 г. национално състезание по български език и литература, II кръг, организирано от Сдружение на учителите филолози „Любословие”.  
23 март 2018 - "Аз и буквите" - състезание на СБНУ

26 април 2018 - финал на СНБУ - Право на участие в Национално финално състезание на СБНУ имат ученици, получили максимален брой точки в поне две от провежданите състезания: "Аз рисувам", "Аз, природата и светът", "Аз и числата", "Аз и буквите".

30 юни - 2 юли 2018 г. , Несебър - финал на турнира „Математика без граници” 2018.

Виж целия пост

Препоръчани теми

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия