Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Темата на Ибо 🎧 Ибрахим Челиккол и Демет Йоздемир в "Doğduğun Ev Kaderindir" №71

  • 22 250
  • 741
ТЕМАТА НА ИБО
"ТВОЯТ РОДЕН ДОМ - ТВОЯТА СЪДБА"
Doğduğun Ev Kaderindir

Всяка сряда по


Продуцент: Онур Гювенатам/OGM Pictures                
Режисьор: Чааръ Байрак

Сценарист: Ейлем Джанполат и екип (1-27 епизод)
Серай Шахинер (28 епизод - 31 епизод)
Серай Шахинер и Селджан Озгюр (32 епизод)
Селджан Озгюр - (33 епизод - )

Базиран на истинска история по романа на Гюлсерен Будайъджъолу
"Момичето на прозореца"

Музика: Йълдърай Гюрген - 1-ви сезон
Фърат Юкселир - 2-ри сезон

Премиера: 25 декември 2019
Първи сезон: декември 2019 - юли 2020 (12 епизода)
Втори сезон: 30 септември 2020 (13 епизод -  )


  
В РОЛИТЕ:

Ибрахим Челиккол - Мехди                                  Демет Йоздемир - Зейнеп
Eнгин Озтюрк - Баръш
Зухал Генджер - Сакине
Сенан Кара - Нериман
Наил Кърмъзъгюл - Екрем
Елиф Сьонмез - Джемиле
Хюлия Дуяр - Султан
Фатих Коуюноолу - Нух
Нуршим Демир - Зелиха
Наз Гьоктан - Емине
Казъм Синан Демирер - Байрам
Хелин Кандемир – Кибрит
Каан Алтай Кьопрюлю - Саваш
Ебру Джюндюбейолу - Озлем

  
"Животът ранява, но любовта изцелява"
Преживяната в детството болка не минава лесно, раните оставят белези, които носим през целия си живот. Животът от самото начало е бил суров към Зейнеп и Мехди, но те ще намерят един в друг любовта и приемането, за което са копнели, и ще напишат красивата история на своята трудна любов.


  
Архив: "Ифет", "Милост", "Гордиев възел", "Черно-бяла любов", "Великолепният тандем", "Домът, в който си роден, е твоята съдба":
Скрит текст:

онлайн тук:

Сериите на български тук:

"Черно-бяла любов" с български субтитри:
 https://vk.com/topic-113691288_36160364
"Великолепният тандем" с български субтитри:
 https://vk.com/topic-113691288_39477060

ПРИЯТНИ МИНУТИ В ТЕМАТА!
Виж целия пост
# 1
Момент, момент, момент!

Има два пътя пред нея. Или ще игнорира всичко и ще отплава за щастлив живот с Баръш, или ще помогне на тези, които преживяват същата съдба като нея. Борбата на Зейнеп с миналото не е приключила и всяка крачка, която тя прави, ще я връща още по-назад.

Ама КОЛКО повече да я връща назад, бе?? Тя и без това личен живот няма, право на самостоятелно съществуване - също, явно, предвид как независимо от финансовото ѝ състояние, все е свряна в една комуна с 1000 човека. Как изобщо функционира това момиче, как ходи на работа, кога се къпе, яде, релаксира, чете, грижи се за външния си вид или за ...физически удоволствия? Защото така както я показват, още със ставането всеки ден я въвличат в поредната простотия - нечия чужда драма, за която незнайно защо тя се чувства персонално отговорна, за сметка на собствените си интереси и спокойствие. Ама омръзна ми вече! Rage Imp Triumph

Новината, че Баръш и Зейнеп ще се оженят, е приветствана в къщата на Нермин въпреки възраженията на Сакине.

Сакине какво точно иска?? Едно е да се страхуваш (егоистично пак) да не изгубиш личен контакт с дъщеря си, защото нямаш възможност да заминеш с нея, ако реши да емигрира....но това нейното вече граничи с деспотизъм. Какви възражения, защо? Нали харесваше Баръш? Нали се разочарова от Мехди? Нима не иска дъщеря ѝ да е щастлива и да намери добър мъж, който да я подкрепя и разбира? Естествено, че не иска. Иска Зейнеп 24/7 да е залепена до вълненото ѝ елече и да прави само това, което тя ѝ каже... Невестулка с невестулка! Rage

В къщата на Баръш, Озлем ще даде всичко от себе си, за да предотврати този брак.
Айде и тази змия - няма ли да си ходи вече в Америка? Възпитана, умна, дрън-дрън...като става дума за братята ѝ, се превръща в същата кобра като покойната Мюжгян, само дето изразните средства са по-рафинирани. Аман, бе!

Зейнеп трябва да вземе важно решение, за да излекува раните от детството си.
Ще обърне ли гръб на всичко, омъжвайки се за Баръш и ще гледа живота си? Или ще се фокусира върху поемането на тази отговорност, която и се дава?

Каква отговорност, бе? Защо трябва да избира изобщо? Първо - не знам точно какви са обстоятелствата, за да се озове това иначе страшно сладко бузесто бебенце на леглото ѝ, демек - оставено от лисицата Бенал, но това какво общо има? Най-логичното и нормално решение би било да върне детето на Нух, Джемиле, Мехди или най-малкото - в случай, че Бенал е оставила бележка с молба да я пази, докато самата тя може да се върне за нея - поне майките ѝ да помагат - и без това са цял катун там. Как изобщо съществува опция Зейнеп да зареже всичко, включително личния си живот и пак да стане приемна майка на чуждото дете, което по ирония беше огромен повод за първоначалния разрив в отношенията ѝ с Мехди в първи сезон.
Тези откачени ли са или гонят рекорд за най- нелепи житейски драми?

Извинете ме, но много се напрегнах, трябва малко да подишам
Виж целия пост
# 2
Беа, кажи, обаче, наистина ли няма такива жени в реалния живот, които, колкото им сили стигат, ще ги използват да си съсипят живота? Аз не гледам реалити шоута, обаче ако случайно се случи да съм край телевизор и да дават нещо такова, ами че в живота хората наистина си причиняват толкова много страдания от глупост. Та и ние май наистина започваме да гледаме "Истински истории" всяка сряда - колко повече може да затъне една умна жена!
Виж целия пост
# 3
Heart Flowers Bouquet Дданни - чудесна и спретната къщичка си ни приготвила отново! Да си я изпишем с много положителни емоции от тук до края!
Катя, Беа ..."дисекцията" ви на образи и сценарий е несравнима...И най-дребните детайли не ви убягват!
Аз, обаче прегорях и сега вече по-спокойно си чакам филмовия материал.
Виж целия пост
# 4
Ддани, много ти благодаря за новата тема Heart

Аз също се напрегнах от озета, защото дава индикации, че Зейнеп няма никакъв шанс да се измъкне от блатото. Надявам се, че в епизода нещата ще са по-балансирани, защото май всички зрители вече сме изнервени от тази обреченост и вечно страдание на героите. Дано правилно са разчели посоката, в която бутат действието, защото конкуренцията в ден сряда е жестока и няма да има много възможности за поправка Rolling Eyes По много тънък лед се движат.
Виж целия пост
# 5
Благодаря за новата тема
Беа за споделеното...
Виж целия пост
# 6
Много е хубава темата, Дани!
Виж целия пост
# 7
Благодаря за новата тема Flowers Bouquet

За да забрави Мехди, Зейнеп трябваше още след развода напълно да се откъсне от Мехди и обкръжението му.
Да гради кариера, да трупа опит като адвокат.  И с Баръш бързо се развиха отношенията им, след като не е скъсала напълно с миналото си , как да се отдаде пълноценно на нова връзка....
Но каквото- такова. Ще гледаме каквото решат сценаристите, така или иначе Simple SmileДЕК зад кадър Simple Smile

https://vk.com/feed?z=video-116464248_456250884%2F9af270e5acf504 … -116464248_301349
Виж целия пост
# 8
Един кратък анализ на СЦЕНАРИЯ от мен.
За да има интрига, трябва да има здрава връзка, която да дърпа Зейнеп към Мехди.
Понеже Кибрит е вече пълнолетна - не е оправдание да комуникират.
Следователно какво, какво - айде да й тръснем на главата на Зейнеп бебето на Мехди.
За да не може да се скъса бързо тази нишка предполагам Бенал ще се откаже от родителски права в полза на Зейнеп. И понеже Зейнеп е причината това бебе да се роди - ще си тегли последствията от добрините.
Нищо чудно да ни подготвят за фиктивна сватба Зейнеп-Мехди в името на добруването на бебето на Бенал.
Виж целия пост
# 9
Здравейте, момичета умни! Flowers Hibiscus
Новата тема е прекрасна, каквито са и вашите умове! Heartpulse
Но аз искам да кажа две думи за последните две страници на старата тема! Такова интелигентно четиво, че чак ми стана жал за сценаристите. Каквото и да пише човек, каквито и чувства и емоции на бушуват в него, все пак всичко трябва да има връзка с човешката психика и логика. Точно това го има там. Особено разсъжденията на Светълчо, провокирани от разсъжденията на другите момичета Дданни, Аникси, Мери, Лили, Гости, Кати, Беа.
Иначе сте прави, че животът е пълен с невероятни истории, понякога щастливи, но повечето ужасни и необясними. Но да "натоварят" героите от един сериал с всички абсурди на живота, все пак ми се вижда прекалено.
Аз само ще добавя, че ако Зейнеп реши, че нейните лични планове могат да почакат/което не зависи само от нея!!/ и да се посвети на каузата "детето на Бенал" , започнала като нейна, то най-щастлив ще е Мехди. Брей, как ще му се подреди  животът на този човек! Жената, която обича, отглежда едно след друго децата, които той и довежда, а накрая може да пожелае и да имат общо дете. И миналото превърнато в бъдеще. Мафията от само себе си се разтваря във филмовата мъгла...Този сценарий е последният, който искам да се случи... Надявам се, абсурдите да имат щастлив край...
Аникси, много благодаря за резюмето.
Виж целия пост
# 10
Дданни , благодаря за новата тема Flowers Hibiscus Hearts

Цитат
Така е. Нека, да опитат всичко. Жалко само, че по пътя към щастието нараняваме любими хора. Тази телефонна братско-сестринска връзка пострада с идването на Озлем. Ще се възстанови, сигурна съм, но по пътя ще има падания, ставания. Но и тя можеше да положи старание да е по-деликатна и чувствителна, но явно абсурдната ситуация на Зейнеп не я улеснява.

Всеки има право да живее живота си както намира за добре. Пак ще защитя Озлем /за да предизвикам възмущението на някой Wink. Шегувам се /, но не може да се отрече, че тя оцени Зейнеп и като външност, и като образование, и като културни обноски, НО... Проблемът й е махалата! Поставям се на нейно място, на човек който живее обикновен, спокоен живот и изведнъж попада сред стрелби, мафии, бивши съпрузи... А, ми аз на нейно място само да ми спрат пред къщата толкова черни лимузини с 10-15 мутри, направо ще се н@пикам от страх. И то не само за моят живот, но и за този на близките ми. Може аз да съм по-страхлива от вас, ама в реала хич няма да действам деликатно /при положение, че Озлем опита и с добро пред братята/, сигурно и хладнокръвно няма да действам, направо ще блокирам.
Така, че Озлем да си хваща самолета, пък братята сами да се оправят. То насила хубост не става. Чичото и той само на нея може да крещи, иначе е много тихичък и хрисим като говори.
И какво сега, няма ли нов фраг или ни стига само един?
Виж целия пост
# 11
DariVale, за да се оженят Мехди и Зейнеп отново, трябва първо Мехди да се разведе с Бенал. Само че, при положение, че той е в изпитателен срок, ако Бенал каже, че я е заключил - ще го върне директно в затвора. Още повече, че това вече ще е рецидив и ще се гледа по-строго на деянието му Rolling Eyes Едва ли Бенал ще бъде толкова смела Thinking

Също така не виждам как може Бенал да прехвърли родителските си права на Зейнеп, когато Мехди е жив и здрав и без Зейнеп да има някакво активно участие - т.е. без тя да е направила някакви активни постъпки за това...

До сега сценаристите можеха да лавират по линията Мехди-Зейнеп-Баръш, но вече е крайно време да сложат някакъв ред. За мен би било много лошо послание да тръгнат пак да събират Мехди и Зейнеп, след всичката драма около заключването и отвличането ѝ. Все едно темата за насилието над жените е била между другото и напълно да я неглижират. Точно в този момент, публиката няма да им го прости...

От друга страна, връзката между Баръш и Зейнеп постоянно издиша. Не може само той да прави компромиси, защото Зейнеп е притисната от обстоятелствата. При нея това е патология. Трябва най-накрая да каже стига на обвързаността с Караджови и Баръш да ѝ помогне да разбере, че това дете не е нейна отговорност - нито правна, нито морална!

Ако пък нашата хубостница не желае да се промени и да проумее, че не може да носи целия свят на плещите си, да я оставят като самостоятелен елемент и да я видим до къде ще я докара.

Пак се ядосах Smiling Imp
Виж целия пост
# 12
Самото гледане на бебето не е проблем,при толкова свободни жени край Зейнап.Но искам да видя физиономията на Джемиле,когато разбере, къде е детето.И физиономията на Ибо,когато види пръстена.Както и да въртят сценария,няма да има връщане на Зейнаха при Мехди.
Виж целия пост
# 13


От друга страна, връзката между Баръш и Зейнеп постоянно издиша. Не може само той да прави компромиси, защото Зейнеп е притисната от обстоятелствата. При нея това е патология. Трябва най-накрая да каже стига на обвързаността с Караджови и Баръш да ѝ помогне да разбере, че това дете не е нейна отговорност - нито правна, нито морална!

Ако пък нашата хубостница не желае да се промени и да проумее, че не може да носи целия свят на плещите си, да я оставят като самостоятелен елемент и да я видим до къде ще я докара.

Пак се ядосах Smiling Imp
И  аз искам това...Защо трябва все да има мъж около себе си....Да отвори свой офис...да работи...да се бори сама с демоните си и когато стане готова за нова връзка, това да се случи по естествен път....
Виж целия пост
# 14
Точно така, и аз като DariVale, Гости, Краси и Катето смятам, че на този етап не е реалистично нито да правят опити да събират Мехди и Зейнеп, нито обаче да ги правят двойка с Баръш.. Не за друго, ама самата тя се държи като дете, накарано насила да изрецитира някое стихотворение пред публика, що се отнася до отношенията ѝ с Баръш - иска да се представи на ниво, но не ѝ е особено по сърце и си личи, че трябва да се насили.

Тук пак се връщаме в омагьосания кръг на жертвите на насилие, няма да се повтарям, че много сме го дъвкали вече, но колкото и на нас да ни се иска тя да се събере с човек като Баръш - епитом на човечност, толерантност, интелект, такт, деликатност и т.н.....на този етап осакатената ѝ психика никога няма да е щастлива дългосрочно с него, защото винаги ще липсва елемента на непредсказуемост - драмата, страхът, дивото, на което е олицетворение Мехди.
Логиката диктува, че той не е добър за нея по редица причини, обаче пусто не може да се откопчи от тази магнитна сила, която ѝ дърпа съкровените нишки.
То не беше вина, правна помощ, тревоги за здравето му, отстъпки, обаждания, проверки....ами влече си я и това е.
Не знам доколко изобщо има романтични чувства към него, но другото е там и е по-силно от всичко.

Тя и към Баръш чувства дълг и затова изобщо се поддава на ухажването му, въпреки, че съзнава, че никак не е честно спрямо него да подхранва любовта му (макар и неумишлено), при положение, че самата тя никак не е дорасла до осъзнаването на себе си и потребностите си.
Тя не знае какво иска, всякакви романтични връзки само ще я объркат още повече, хиляда пъти вече писах, че има нужда да остане замалко сама, ама няма кой да ме чуе - сценаристите блеят. Triumph

Ако става въпрос - не само от романтични връзки, ами и от антуража трябва да се откопчи, но явно няма шанс.

А тази сюжетна линия с повишаване на чувствителността на зрителите спрямо негативните последствия от фанатизирания патриархален строй - показването на ситуации, които са ежедневие за много, би била истински фарс, ако накрая започнат да се опитват да избелват Мехди или да ги съберат заедно.
Все едно да плюят на посланието, а в светлината на случващото се всеки ден там - (най-пресния случай за пребитата жена преди 2 дни) би било меко казано идиотско.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия