Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Препълнение паралелки

  • 1 943
  • 8
Добър вечер!
   Не знам дали има вече такава тема в сайта, но отварям нова за по-актуална информация. Исках да Ви попитам знаете ли дали могат да се препълват паралелки в професионални гимназии? В момента съм 8-ми клас, в математическа гимназия, но догодина искам да се преместя да уча в езикова гимназия. Знам, че трябва да положа приравнителни изпити за езика, но не съм сигурна дали ще могат да ме приемат без да имат свободни места в желаната от мен паралелка. И понеже към момента знам, че никой не иска да се мести от езиковата гимназия, исках да попитам знаете ли дали е възможно или дали Ви се е случвало на Вас да попаднете в препълнена паралелка. Предварително благодаря!

Поздрави!
Виж целия пост
# 1
Когато няма места, не може да се осъществи прием над определената бройка. Понякога се правят изключения за ученици, идващи от други населени места.
Езиковата гимназия не е професионална, но може да има професионални паралелки.
А ти върна ли се от Англия, защото през октомври миналата година си била там? Кога успя да се запишеш в МГ, та сега да искаш отново смяна на гимназията.
Виж целия пост
# 2
В нашата езикова гимназия не приемаха никого, ако преди това не е бил в езикова с абсолютно същите езици и ако не е имало свободни места. При нас още август пускаха списъци в сайта на гимназията, че има свободни места. Най- добре отиди при ръководството и питай- всяко училище има различни правила.
Виж целия пост
# 3
Няма дума препълнение. Според Наредба Номер 7, директорите определят максималният брой ученици.
Виж целия пост
# 4
Няма дума препълнение. Според Наредба Номер 7, директорите определят максималният брой ученици.
Къде пише във въпросната наредба, че директорът определя максималния брой ученици? Мисля, че може да се преместиш само ако има свободни места, а нормативно определеният брой е до 26 души в гимназиална паралелка. И моето дете иска да смени профила си във втори гимназиален етап, и макар че става дума за едно и също училище, няма как да стане, ако някой не освободи място.
Виж целия пост
# 5
Винаги има вратички, както уж бройките са заети, така се появява по някой друг ученик в паралелките. Директен разговор с директора ви трябва.
Виж целия пост
# 6
Аз МНОГО отдавна съм учила, но паралелките май винаги са фиксирани, освен ако не се освободи място или няма определени прочини. Вероятно са изброени в някоя наредба.
Например - близнаци. В моя клас беше приет единия близнак, а другия - с малко по-нисък бал - в друг език. Преместиха го при първия - с по-висок бал и така станахме с 1 човек повече. Съответно преместиха едно дете от третия по бал език на мястото на втория близнак, са да попълнят паралелката И приеха още едно дете, са да попълнят третата по бал паралелка.
Виж целия пост
# 7
Отиваш при директора на училището и питаш. По телефона не е добра идея и най-вероятно отговорът ще е Не.
Виж целия пост
# 8
А защо трябва да се местиш? Това "искам" се реализира чрез явяване на НВО, изкарване на висока оценка, заявяване на желание, формиране на необходимия бал, красиране и записване.
Как някой не се е сетил, че могат да се премахнат тези стъпки, а приемът да се направи според "искам"!
Представи си как ще се почувства някое дете, на което не е стигнала една точка, за да се класира, а ти заемеш място в паралелката!
Над определения лимит ученици могат да се приемат с разрешение на МОН. Понякога и директорът може да си сложи главата в торбата.
Но ти си прецени дали е честно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия