Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Препоръка за осиновители

  • 22 224
  • 2
"Здравейте,
написах препоръката за кръстниците на малкото ми детенце,които започнаха преди месец процедура за осиновяване.Надявам се да е полезна на други майчета,които имат желание да си осиновят детенце.
Работила съм известно време в "Дом майка и дете",но напуснах,защото не можах да издържа отношението на персонала към децата.А те милите са такива невинни душици,толкова малко им трябва,така жадуват за ласка и мила дума..Мисля че процедурата по осиновяване е отчайващо тромава.И понякога дори унизителна за хората,поели по този път.А те би трябвало да бъдат уважавани и ценени,защото са много по-стойностни от такива,които раждат собствени деца и ги захвърлят на произвола на съдбата или им причиняват психически или физически травми.
Тези хора ,за които пиша препоръката са прекрасни,но от 15г се борят за детенце и нямат успех.Какви ли не процедури правиха.Продължават да имат желание за свое,но решиха да си осиновят,защото живота си тече.


ПРЕПОРЪКА

от (трите имена)
пълен адрес и телефон

До Агенция “Социални грижи”-гр.Плевен
Относно желанието за осиновяване на дете от сем. ....................


Познавам Петя и Ники от дълги години.С Петя се запознахме още в началното училище,станахме приятелки и сме такива вече 23 години. По-късно приобщавайки и мъжете си, станахме и семейни приятели. Вече 10 години сме заедно в празници и делници. Няма събитие в живота ни, на което те да не са присъствали, да не сме получили подкрепа от тях.
Имам три деца-момчета,които също са много близки с тях и не се притеснявам да ги оставям под техен контрол.За наше нещастие третото ни детенце се роди с увреждане.В този труден момент ,Петя и Ники,бяха неизменно до нас,страдаха заедно с нас и се опитваха да помогнат с каквото могат.
Вследствие близостта ни и на това,че са преди всичко много добри хора,Петя и Ники станаха кръстници на най-малкия ни син Калоян
Отношенията в това семейство са искрени, изпълнени с взаимно доверие, разбирателство и любов.
Свидетел съм на тяхното огромно желание, мечта да имат свое дете, но и на нескончаемите процедури – дълги, болезнени, стресиращи психиката и организма. И въпреки това те останаха заедно обичащи се, заедно борещи се с неизвестността .Заедно изградиха своя уютен дом,в който липсва само детски смях.И двамата работят и са финансово независими и стабилни.
За мен Петя и Ники са семейство от две силни личности, защото се изисква сила да се откажеш от нещо, за което си се борил дълго и тежко, и да пребориш страха да вземеш ново решение, да създадеш нова мечта. Те са семейство, в което обноските, взаимоотношенията не са просто маниери на поведение, а манталитет. Отзивчиви, деликатни, чувствителни и любвеобвилни, у тях има заложено изначално родителско чувсво, за това детето независимо дали е техен генетичен последовател или не, ще получи любов, подкрепа и разбиране.
Те ще възпитат така детето си, че то да се гордее с неговия произход и минало и същевременно да бъде уверено, че те го обичат и няма да го изоставят. Ще възпитават у детето ценности като честност, откровеност, доверие, съчувствие и уважение към другите. Ще осигурят на детето дом, изпълнен с уют, семейна среда, условия да се учи, да расте щастливо, нежност и любов. Ще го дарят с родителска обич, така както ако беше тяхно биологично дете. Ще дадат на детето щастие, защото да осиновиш дете е да ощастливиш дете.гр.......... дата......... име........
подпис:Благодарна съм на няколко момичета,минали по този път,които много ми помогнаха за препоръката Galathea , aprill и ivka1O .
Променила съм имената на семейството,за което е препоръката.

Пожелавам на всички прекрасни хора,тръгнали по този път,много търпение и сили.Успех момичета!!!
Виж целия пост
# 1
страхотно си го написала..моите препоръки бяха едни сухи..и тъпи, аз ги писах, хората ги подписваха, което е адски тъпо
Виж целия пост
# 2
Наистина имаше токова нещо.  #Puppy dog Мислех си - отживелица от миналото и ще отпадне. АМА НЕ!

Ние също.  Сами се наложи да си пишем препоръките, а началниците ни ги подписаха. И печати и всичко. Просто досада - разбирате ли! Ами какво да пиша сега, ами аз откъде да знам как да го направя, ами досега никога не съм писал ...... и какво ли не още.  #2gunfire  Да не приказвам, че имаше изречение от сорта : "Ама вие наистина ли сте сигурни, че искате? Ами защо решихте така? Ама вие знате ли че, .... /еди кой си така и така пострада, след като .../  #2gunfire

Нямам думиииии! И честно казано не разбирам за какво точно са им тези препоръки, освен за измиване на ръце. Нима някой ще даде лоши отзиви за хора, които са взели толкова тежко решение? Дори да не са най-съвестните и точните, пак ще се напишат хубави неща.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия