Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

д-р Живкова-Токуда

  • 25 409
  • 37
# 30
Ето и моя ресен спомен от д-р Живкова. Бях при нея преди 2 дни с оплаквания за засилено течение, като много години съм лекувала гъбички, еш. коли и много други женски бактерии. Идеята ми беше да си пусна профилактична микробиология и попаднах на нея. Изключително незаинтересована жена. Не задава почти никакви въпроси. Изключително некомпетентна!!! Каза ми, че изглежда, че имам  сериозна анаеробна инфекция(а аз много добре знам какви са симптомите и че нямам това) и се оказа, че ми няма нищо. Наистина не разбирам какво прави тази жена там!!! Аз лично отидох, за да ми пусне микробиология, но има хора, които отиват с надеждата, че тя ще им помогне и това е жалко. Не си губете времето и парите хора!!!
Виж целия пост
# 31
Аз съм много доволна от д-р Живкова, винаги е внимателна, интересува се от състоянието на пациентката, отзивчива и добричка. Предстои ми раждане сега, защото преносих бебето и ако дай Боже забременея с второ, пак ще избера д-р Живкова за женска консултация. Не се чудете бъдещи мами, много е готина лекарката!!!  bouquet
Виж целия пост
# 32
Д-р Живкова е добър специалист и много отзивчив, спокоен човек - качества, които трябва да са задължителни за всеки лекар. Дори бих посъветвала тези, които имат възможност за избор по НЗОК въобще да не се колебаят между нея и споменатата в постинга преди мен - Евтимова.
моля за повече информация относно лекарката, тъй като съм пред избор кой да ми следи бременността и много бих се радвала за повече по въпроса Wink
Виж целия пост
# 33
Честно казано, писна ми от катили, дебили и олигофрени в тези среди. Лекарската гилдия се е изродила в последните години в някаква безумна, меркантилна, полуфарисейска, безкрайно арогантна, брутално некомпетнтна и необосновано вирнала нос до небесата шайка.

Посетих д-р Бойка Живкова в 7 + гестационна седмица, след предписание на нейна колежка за контролен преглед и с оплаквания за персистиращи остри пробождания, въпреки назначената терапия от колежката й за но-шпа.
След като си платих за прегледа, ме посрещнаха в кабинета с:
“Че вие за какво идвате? То друго, освен да се види ембрион, няма!”
Ама, не думай!

По време на прегледа, който трая не повече от 10мин със събличането, обличането ми и опита за отърваването от мен максимално бързо, д-р Бойка Живкова:
1. Видя отлепяне на плодния сак.
2. Учуди се поне 2-3 пъти ‘как не съм имала кървене’, ‘не съм ли имала кървене’, ‘сигурно съм имала кървене’
3. На изричен мой въпрос какво трябва и може да се направи в тази ситуация, отговори, че нищо няма да се прави. Тя “просто си го гледа на монитора”   ?!

4. На опита ми да обясня, че последните дни съм имала по-различни доста остри спазми, локализирани на различно място  и да ги свържа с евентуалната диагноза (за да зная аз какво да правя и как да реагирам, ако се случи пак) тя не пожела да ме изслуша, а ме прекъсна с:
 -Всички жени  имат болки, да не си мислите, че  има жена, която не я боли. Важното е да не са постоянни и да не ви пречат да спите
- Да, тези дни не можах да спя.
-Можете да увеличите но-шпа-то, предписано от колежката  до 3-4 пъти на ден по 2 хапчета.  Пазете се от грипове.

5. На въпроса ми по какъв начин да се пазя от грип, дали би препоръчала имуностимуланти и какво може да взима бременна жена при грип и просто при температура, тъй като вече ми се е случило да ме тресе и да съм болна точно по почивните дни и късно вечер, когато е трудно да се намери специалист за нещо толкова обикновено, ако не беше факторът бременност, отговорът беше с апломб: “Могат да се взимат много неща, но след консултация със специалист. (Ами нали затова се консултирам със специалист, не с уличния котарак за мишките в долапа! )До 12 седмица няма да взимате нищо!” ?! След това трябва да се запишете на ЖК. Дотогава никой няма да поемe отговорност.”
Ейййй, писна ми да я слушам тая фраза от пъзливи мързеливи идоти. Само дето никой не ми обясни след 12 седмица, когато някой от нЕмай къде вземе че ‘поеме отговрност’,  мен какво ме вее това, като той е същият, дето преди 12 седмица  не е искал да поеме!

6. На амбулаторния ми лист д-р Бойка Живкова не написа нищо за отлепен плоден сак; не упомена нищо за болките ми; не спомена нищо за препоръката за увеличаване на терапията с но-шпа. Не видя миомно възелче над 2см на задна стена на матката, констатирано без  съмнение от нейната колежка и от още един специалист. Написа, че всичко е нормално и повече от прекрасно. Разговорът, който предавам, умишлено беше воден не в присъствието на мъжа ми, който беше там по време на прегледа с ехограф, а само в мое присъствие, допускам, за да може, всичко да бъде отречено и да няма ‘носене на отговорност'

Костенурка в деменция през ледниковия период щеше да е по-малко мудна и изфирясала!
Виж целия пост
# 34
Здравейте,

Аз искам да изкажа моето мнение по въпроса. Много съм доволна от лекарката. Преди да забременея също си я посещавах. Не съм имала никакъв проблем. Многократно ме е вземала в последния момент за преглед, въпреки, че е било пълно пълно с пациенти.
Малко се разколебах след нещата, които прочетох за нея от вас. толкова се забавих с записването на ЖК заради тези коментари.
Сега си водя ЖК при нея, пък и с мен се е държала толкова добре, давала ми е съвети къде да си направя изследванията за без пари, по здравна каса.
Сериозно, мисля да ви кажа да не бъдете толкова доверчиви на нещата, които се пишат тук. Нека да си вадим заключения и мнение от собствен опит и да не се вкарваме в излишни филми. Аз поне на това се научих, защото се оказа, че съм голяма паника за бебето в коремчето  Grinning Laughing Grinning Laughing Grinning
Виж целия пост
# 35
Момичета и аз се подведох и се записах на ЖК при докторката - изключително незаинтересована, некомпетентна (обърка ми изследвания, диагнози, наплаши ме няколко пъти) и груба. Става да си вземате направления при нея, но бъдете внимателни - не се доверявайте, а намерете и някой специалист, който наистина да следи бременността ви!
Виж целия пост
# 36
Здравейте! Аз също направих грешката да се запиша на ЖК при нея след всички негативни мнения, които прочетох. И съжалявам. Резултатите са - абсолютно немърливо отношение и фиктивно проследяване на бременността,  никакъв интерес към състоянието ми и пълно безхаберие. Не мога да си представя, че в болница като Токуда се допуска това. Както и че това отношение от този лекар се демонстрира без каквото и да било притеснение. Никой не заслужава това отношение към него или към бъдещото му дете. Моят горещ съвет е - не посещавайте доктор Живкова.
Виж целия пост
# 37
Д-р Живкова се държа чудесно с мен. Прочетох ужасни неща тук за нея преди да отида на преглед. Не познавах лекарката и си записах час, защото нещо спешно ме притесняваше. Искам да кажа, че с мен се отнесе изключително любезно. Да, каза ми някои неща, като да не се притеснявам толкова много, че чета твърде много непотвърдена информация в интернет и подобни неща, но дори и да не ми харесва факта, че прекалено много изживявам нещата, истината си е точно тази. Има разлика когато лекарят е прям и когато е нелюбезен. Информацията, която прочетох тук е стара, точно затова пиша този коментар.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия