1 кг. тиквички
2 пакетчета крема сирене
1/2 пакетче майонеза
2 скилидки чесън
копър, магданоз,
черен пипер, сол на вкус,
олио за пържене
Тиквичките се измиват и се нарязват на филийки по цялата им дължина. Потапят се в брашно и се пържат в олиото. Хубаво е изпържените тиквички да оставите върху домакинска хартия, така излишната мазнина от пърженето ще попие. От останалите продукти, крема сиренето, майонезата и подправките се приготвя еднородна смес. С така приготвения пастет се маже всяка тиквичка и се навива на руло. Тиквените рулца се нареждат в чиния и се оставят в хладилник да се охладят за няколко часа.
Пробвала съм да добавя в плънката и накълцана шунка и кашкавал, става също хубаво, всичко е въпрос на фантазия.
Играчка е докато се изпържат, но с повод и без повод, предястието си заслужава.