за 10 бр :
140 мл пр.мляко
140 мл вода
225 г пълнозърнесто брашно
225 г бяло брашно
1 1/2 ч. л. сол
2 ч. л. захар
1 ч. л. с. мая
пр.мляко за намазване
Продуктите – в машината за хляб на програма Тесто.
И после взимате си готовото тесто и го поблъсквате малко в масата, след което го разделяте на десет топки, привеждате ги във форма... някаква, каквато ви кефне / скимне и ги мятате в намазнена (с масло) тава и тогава е време за почивкаааа .... те на топло, пък вие някъде на хладноо ...ама да не ги забравите ... около30тина минутки искат не повече ....абе, докато понадебелеят...двойно. Сега ги поразкрасявате малко ... с пр.млекце ги лустросайте с брашънце ги напудрете и печете в загрята на 220°С за 15-20 минути ... до златисто. Извадете ги на решетка да изстинат и тогава ги разделете ако има залепнали.
Добре, че направих 15 (с доза и половина), не 10... , познайте какъв хляб ще ядем днес у нас... ами утре.... влюбени сме цялото фемили в хлебчетата безвъзвратно... по-вкусно хлебче не съм яла ... честно!
клик