Крокодил

• 106 821
  • 734
# 315
В рецептата пише 40 гр мая,не кубче мая или др.подобни. Naughty
Цитат
40 гр. са прекалено много за 500 гр. брашно!!!
Само да кажа,че бях длъжна да представя рецептата точно,както си е в оригинал.
Аз слагам 20гр,.но дори такова количество е много.Едно кубче мая от 40 гр е за 2 кг брашно. Peace
Виж целия пост
# 316
Я кажете с бутер тесто може ли
Виж целия пост
# 317
Аз го правих вече три пъти и винаги става. Правя го с цяло кубче - мисля че е 42 г. Най ми харесва само със сирене, като питка, а не като основно ястие. Много като закуска става, каквото и да му сложа вътре, с вкус на пица. При мен втасва към 45 минути, покрито с кърпа и поставено пред климатика, т.е. както е на топка, правя дупка с пръст в средата и като се запълни почти действам.
Виж целия пост
# 318
И аз го правих това чудо bowuu
Голяма вкусотия е!!
Всички много го харесаха, осебено имах една малка гостенка на 3 годинки. Аз да си призная беше малко грозничък, не като от сайта, но за първи път беше супер. Пък и нали е крокодил трябва да е грозен  hahaha
Плънката я направих от пилешко, гъби и соев сос и подправки. Милото толкова я хареса рецептата, че сега ще го приготвям за рожденния му ден.
Виж целия пост
# 319
Айде и аз при крокодиловъдите! Mr. Green Днес се окрокодилчих с 3 малки крокодилчета и 2 големи неща (защото големите нямаше как да ги оформя, нямах място). Стана страхотно! Самото тесто бухна ужасно много, направо учетвори размера си, а готвих с половината от количеството мая което беше казано и не съм го чакала да втаса. Успях да го опека идеално, абе много съм доволна. За плънка набутах квото ми скимна, но пак стана вкусно!
Вече съм горда крокодилоправачка! Mr. Green
Виж целия пост
# 320
Слагам точно едно кубче мая 40 гр. и абсолютно винаги тестото става прекрасно. Разтварям маята с топличкото мляко и поръсвам с малко брашно докато стане на шупли. После добавям солта, захарта, яйцето и брашно и замесвам. Добявям брашното в движение, а като стане на тесто и 2-те лъжици олио. Оставям да втаса за ок 20 минути и после обработвам. Винаги пека в незагрята фурна, там да си довтаса. Никога не ме е проваляло това тесто, а какво ли не съм правила вече от него.
Виж целия пост
# 321
momi4eta,strahotni ste.re6ih da se probvam i az v nedelq,ako mi stigne vremeto.
sorry,no pak nqma kredor.
Виж целия пост
# 322
Аз също спазих рецептата и сложих 40 гр. мая, даже 42 е кубчето. Моето тесто става много твърдо пък, меря брашното с една разграфена чаша, но или тя не е вярна, или аз греша някъде, за това го правя с повечко мляко. Първият път като го правих, мислех, че ще мирише на мая от голямото количество според рецептата, но не. Става страхотно!

Online, наистина ти е много истински крокодила, муцунката му е точно като на крокодилче.
Виж целия пост
# 323
Ох, за какво я показах на моя мъж тази тема. Сега иска крокодил. А пък никога не съм месила. Но всяко нещо си има първи път. А и той обеща да помага. Пожелайте ми успех.
Но няма да се заема веднага, че малката е болна и иска да я нося на ръце доста често. Като оздравее тогава.

Само един въпрос - задължително ли се яде топло или може и студено?
Виж целия пост
# 324
Меги,съмнявам се,че ще ядете студен крокодил...просто ще го изпапате още докато е топъл. Joy
 Успех!:hug:
Виж целия пост
# 325
М_е_г_и и студен е супер  Peace Аз бях направила едно малко за баба ми, но понеже се наложи да пази диета ние си го изядохме и си беше екстра и направо от хладилника.  Mr. Green

много съм завеяна, не бях уточнила, че съм го правила за баба ми и беше излязла някаква безсмислица
Виж целия пост
# 326
Гери, не се мъчи с чашите, просто сложи другия път половин пакет брашно  Grinning Моето тесто става мекичко, винаги. Няма нужда и да го месиш кой знае колко, аз го меся само докато стане хомогенна маса, после почива за 15 мин и точа. Туй то. По-лесно нещо не съм правила. Успех следващия път!
Виж целия пост
# 327
Ще взема да се пробвам и аз, а после да се хваля Wink
Виж целия пост
# 328
Направих го. Малката е много добре, не пропуснаха да се сбият с батко си. А аз сътворих ето това, с моралната (и наставническа - в смисъл че даваше съвети) подкрепа на моя мъж.

Тук в албума можете да видите и току-що оплетен крокодил, втасал крокодил, изпечен крокодил и разрязан кркодил.

Малко извън темата - Ванче, утре сме за малко в Лясковец и пак към София.

Виж целия пост
# 329
Много готин кроки!
И извън темата-радвам се ,че ще видите нашето малко градче.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия