Понички с мармалад

  • 12 376
  • 14
Как се правят или по-точно тестото им.  Но не поничките тип Dunkin' Donuts, а онези, които ги продават в баничарниците?
Виж целия пост
# 1
Ами аз имам тази рецепта:
Понички

Продукти:1/2 литър топла вода,8 суп.л.захар,8 суп.л.олио,щипка сол,мая,колкото орех
Приготвяне:Меси се не много твърдо тесто,дели се на 3 топки.Оставя се да втаса.Всяка топка се точи на лист с дебелина 1/2 см.Режат се кръгове.Слага им се плънка.Правят се понички и се пържат в сгорещена мазнина.
Правила съм ги много пъти и ми допадат. Peace
Виж целия пост
# 2
cvet_i: Много ти благодаря за рецептата.  byeОбожавам ги тези понички и сега щи ги пробвам.
Виж целия пост
# 3
Дано да ти харесат   smile3503
Виж целия пост
# 4
Извинявам се, но брашното на око ли е? Или...
Виж целия пост
# 5
Извинявам се, но брашното на око ли е? Или...

Ами да на око е....Месиш докато стане не много твърдо тесто.Не мога да дам точна мярка  Tired
Виж целия пост
# 6
Ето ги и моите понички, току що изпържени (благодаря че ме подсети, отдавна не бях ги правила) :

http://images09.snimka.bg/001029300-big.jpg

Понички

450 гр. брашно
1 пакет суха мая
50 гр. масло
80 гр. захар
1 яйце
1 ч.л. сол
140 мл. топло мляко
и още
конфитюр, шоколад или крем за пълнежа и олио за пържене

Яйцето, захарта и солта се разбиват, добавя се млякото и брашното, предварително смесено със маята. накрая се добавя маслото (размекнато) и се замесва меко тесто. Оставя се за 1 ч. да втаса след което се оформят поничките. Пържат се в умерено загрято олио, защото бързо загарят, в маслена баня.
Виж целия пост
# 7
Само да допълня, че е желателно да се ползва ябълковият или сливовият мармалад, който се продава разтеглен  в по-големите супермаркети. Той не е в буркан или кутия, ами е на калъп. По твърд е и не излиза при пърженето.
Виж целия пост
# 8
 :hug:Eто ,че сега спретнах едни понички и станаха страхотни сега си похапваме с дъщеря ми.
Продукти:3яйца
1/2 коф.кисело мляко
1/2 ч.л. сода бикарбонат
1щипка бакполвер
1ч.ч.газирано по желание(аз сложих  бира)
4-5 с.л.захар
брашно ,колкото поеме
Омесих тесто ,което разточих на тънка  кора изрязах с чаша кръгчета и вътре сложих 1ч.л.мармалад ,отгоре похлупих с друго кръгче,притиснах добре и пържих.готивите поръсих с пудра захар. HugНевероятни са!!!!!
Виж целия пост
# 9
Как точно ги запечатвате поничките? Аз пробвах да слепя кръгчетата, притиснах ги с пръсти, но мармаладът излиза по време на пържене.  newsm78
Виж целия пост
# 10
С вилица пробва ли ?
Виж целия пост
# 11
Да задам и аз въпрос: може ли да се сложи вътре крем вместо мармалад? Едно време продаваха такива и на мене ми харесваха повече.
Виж целия пост
# 12
Мисля, че крема се слага след изпържването на поничките - както еклерите. Иначе какъв е проблема да сложиш каквото си решиш - крем, шоколад, сиренце, сладко...
Виж целия пост
# 13
anomalia, дали ще се събере крема вътре? А защо да не се пържи с крема, има ли проблем? Може би крема трябва да е по-гъст?
Виж целия пост
# 14
Предполагам, че ако се пържат заедно с крема, от загряването той ще се разтече. А защо да не се събере? След като ги изпържиш правиш дупка с ножа и пълниш. Колкото събере - толкова Wink Успех!
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия