С каква мазнина готвите?

  • 9 489
  • 62
В темата за детските кухни Кейси и Блажка споменаха за слън4огледовото олио. Та оттам разбрах, 4е и в Щатите то не е от най-разпространените. Тук се намира рядко. Аз ве4е не го и търся де, но наскоро разбрах, 4е в склада на едро /верига, където пазарят само фирми/ имало 5 литрови бутилки на много сносна цена и било най-евтиното олио там в момента  newsm78
Кажете, мами от вси страни, вие с какво готвите? Аз исползвам зехтин за салат и заливки, но с какво олио готвите, пържите и т.н.?
Виж целия пост
# 1
салати със слънчогледово олио или зехтин ;една бутилка от 1.5л ни трае около 3-4 месеца..
не пържа;
на тефлонов тиган пръскам едно нещо дето има 0 калории и е мазнино-подобно;
не ползвам никаква мазнина за готвене,месото им е абсолютно достатъчно мазно;в супа мазина не слагам от години..
Виж целия пост
# 2
Слънчогледово олио, при нас го има в супермаркета, при Кейси може би не съвсем.
Виж целия пост
# 3
ами доскоро беше със спец. зехтин за готвене, нали си го произвеждаме тука, но стана скъп, а се ползва много и сега сме на слън4огледово или цареви4но олио!
заб.докато бях на зехтин отслабнах 7 кг,при страшно ядене, сега на въздух карам  и пак нищо! дали има връзка?
Виж целия пост
# 4
Готвя със зехтин. Избягвам да пържа. При нас също има слънчогледово олио в супермаркетите, но цената му е почти колкото зехтина и не виждам смисъл да го купувам.

Мarsy, и аз напоследъх взех да дебелея (а от 7-8 години готвя само със зехтин), така че май вината е в ЕГН-то:-(

Виж целия пост
# 5
Със зехтин, готвя, пържа, за салати и сладкиши, т.е. за всичко Wink.
Слънчогледовото олио е на половин цена и го има на всякъде. Царевичното и соевото също са по-евтини.
Виж целия пост
# 6
Със зехтин.
Виж целия пост
# 7
за готвене използвам масло/маргарин (незнам какво точно е) Smart Balancе. спрей- по често като правя сладкиш или пържа яйца на очи. Зехтин или олио  в салатите.
Виж целия пост
# 8
Напоследък готвя предимно със зехтин. Изпозвам още челенчуково, сусамово и фастъчено олио
Виж целия пост
# 9
Използвам предимно зехтин , като го добавям в края на готвенето .
За пърженето  използвам олио от царевица , но ако е нещо по-малко като яйце например използвам пак зехтин .
За салати също само зехтин ползвам .
Виж целия пост
# 10
3а салатите е само сльнчогледово, почти не пьржиме у дома...на Шокито готвя с Rapsöl ( рапично  Rolling Eyes олио, това е някакво растение Shocked )...всички рецепти 3а бебета и малки деца са 3адьлжително с него....
Виж целия пост
# 11
и тук има всякакви видове олио- слънчогледовото също не е проблем да се намери. но аз много си тача зехтина- има и салатен и такъв за готвене  Peace
Виж целия пост
# 12
   Няколко месеца използвах канола. След като прочетох  инфо за този вид олио спрях да купувам от него.  За салати  ползвам - зехтин , а за готвене, пържене - слънчогледово олио. Цената му е като на останалите видове, но на вкус по ни допада, а и според мен е по- полезно.
Виж целия пост
# 13

  За салати и за готвене ползвам - зехтин , а за  пържене - слънчогледово олио.   bouquet
Виж целия пост
# 14
Не, че готвя много, но винаги ползвам зехтин.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия