Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

Здравна застраховка за дете небългарски гражданин?!

  • 1 365
  • 13
Интересуваме правите ли застраховки на детето(децата) за престоя си по българските земи?И при евентуален проблем(надявам се да не се налага на никого) към кого се обръщате?А при евентуална спешна помощ пплаща ли се в болниците?Дали има върнати  #Crazy ???
Чувала съм за здравен център 'Закрила'...някой ползвал ли е услугите им?


 
Виж целия пост
# 1
Ако имате частна здравна застраховка сега и тя върши работа, ако сте към каса- в БГ ще плащате за всяка лекарска помощ независимо дали е спешна или не. За това е добре да направиш застраховка за всички ви.
 Сина ми е бг-гражданин, но понеже сме с чужда здравна осигуровка, лятото платихме всичко в Пирогов като за чужденец, защото не знаели при тази осигуровка как да го водят. Добре ще е да си "вържеш гащите"!
Виж целия пост
# 2
За мен важно е да не ни върнат при спешност,че какви ли не съм ги чувала!
Най-вероятно ще направим!
Каква е горе долу цената...на ден ли се плаща?

Виж целия пост
# 3
Правя, раzбира се, и zа детето и zа нас, всъЩност никога не мърдаме zад граница беz да са уредени zдравните zастраховки. По принцип не обичам рисковете, особено око става въпрос zа zдравето. Да чукам на дърво досега не ни се е налагало да ги полzваме, дано и zа напред да е така. Не вярвам обаче да върнат някого, zаЩото не е zастрахован, мисля, че тях теzи неЩа не ги интересуват, просто сметката може да се окаже въzсоленичка в някои случаи.Таzи година се наложи да ходим на кожен лекар zаради един обрив на дъЩеря ми, обикновен преглед, лекарката беШе много любеzна и ми предложи да си иzбера дали да платя като българка или като чужденка Wink Българският преглед струваШе 15лв., а чужбинският 60, като тогава ЩеШе да ми иzдаде и необходимите документи zа zастраховката. На мен обаче ми беШе едно напечено от слънцето и като си представих, че като се върна Ще трябва и със zастраховките да се раzправям вzех, че си платих като добро българче петнайсетте лева и въпроса беШе приключен, НО ако недай боже проблема е голям, друго си е да zнаеШ, че покрай всичките грижи поне zа пари няма да мислиШ.
Виж целия пост
# 4
Biba, мислш за пари, защото плащаш на каса и получаваш фактура за застрахователя.  За 72 часа в Пирогов платихме 625лв + 30лв за мен-майката. Плащаш кеш на касата.
Виж целия пост
# 5
Biba, мислш за пари, защото плащаш на каса и получаваш фактура за застрахователя.  За 72 часа в Пирогов платихме 625лв + 30лв за мен-майката. Плащаш кеш на касата.

Да де, това ми е ясно, но не се иzраzих правилно. Мисълта ми беШе, че като ги платиШ има кой да ти ги върне, а не да се чудиШ после колко да zатягаШ колана или как да си връЩаШ борчовете. Ясно ми е че тоzи род "услуги" могат да бъдат беzумно скъпи, zатова и не мърдам никъде беz zастграховка и се надявам да не я полzвам Wink
Виж целия пост
# 6
 Извинявай! Така е, без застраховка не се пътува, а дано не се налага да се ползва! Praynig
Виж целия пост
# 7
Това лято се прибрахме с беба и от самолета почти направо влязохме в болницата. Беше по спешност, отидохме в Правителствена болница и ни приеха направо. За една седмица за мен и за нея сметката беше 2000 лева. Ние не платихме нищо - застраховките ни от Белгия директно преведоха парите на болницата. А за лекарставата които купихме отделно - после ми вьрнаха парите тук на място.
Не сьм правила специална застаховка - нас всяка година ни пращат едни карти които си имат номер от застрахователите и важат за цяла Европа при спешни случаи. Абе с две думи - никакви проблеми, и не ми пукаше че са ни броили за чужденци. Но дано да не се случва пак че само аз си знам какво беше
Виж целия пост
# 8
Новаа, дано не се налага да ползвате застраховката  Praynig ,а полицата има ли някакво име или към коя застрахователна агенция е!?
Аз поминалата година си бях направила едногодишна от Бг с условие да престоя повече от месец извън Бг и беше супер удобна!

Лека нощ от мен  Tired
Виж целия пост
# 9
Кала,хвърли един поглед тук

http://www.europassistance.it/pagine/pagina.aspx?ID=Viaggi_Nosto001&L=IT

Винаги ползваме тази компния,на нас не се е налагало,но наши познати са имали проблеми и са доволни,била е върната цялата похарчена сума за лечение,прегледи и лекарства.

В дясната част на страницата можеш да си направиш примерна сметка.  Peace
Виж целия пост
# 10
Когато Бг влезе в ЕС със едни карти, които се получават от местното ГП ще може да се ползват услугите на българските лекари без да се заплаща. Без значение какъв гражданин си. Поне за Англия е така, предполагам същото е положението в другите страни членки на ЕС.
ИСкам да видя как на закоравелите лекари ще им хареса това. Twisted Evil
Виж целия пост
# 11
Аз лично до момента съм пътувала без здравни застраховки за децата. Налагало ми се е да ползвам услугите на детски лекар за тях, но съм посещавала частни кабинети и съм си плащала за прегледа.
Веднъж, като бях на почивка в хотел на Слънчев бряг, се наложи да ползвам услугите на хотелския лекар и му платих като български гост, независимо, че прегледа немската гражданка, сиреч дъщеря ми.
Много зависи на какъв ще попаднеш.
Слава Богу, не ми се е налагало да ползвам услугите на "Бърза помощ", но ако, то тогава бих опряла до услугите на частна клиника. Поне знаеш за какво плащаш.
Виж целия пост
# 12
Миналата година, преди дъщеря ми да пътува за България се обадих в "Benefit department" към компанията където работя. От там ми обясниха, че фамилната ни медицинска застраховка покрива разходи извън САЩ. Трябва да представя документ за разходите (факс или поща). Най-добре се свържи с компанията да ти обяснят какви са техните изисквания
Виж целия пост
# 13
Тукашните ни здравни застраховки покриват разходи в България. Имаме и Europe assistance, за по-тежките случаи.

За щастие не ми се е налагало до пробвам как действат, но без застраховка не пътувам.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия