За банана!

  • 8 332
  • 30
Бланширах го, пасирах го, оставих го да изстине и за нула време потъмня!!!

Проблем ли е? Rolling Eyes
Виж целия пост
# 1
мисля, че  не е проблем
Виж целия пост
# 2
Не знам със сигурност, но аз винаги съм го давала суров и непосредствено преди слагане в каша съм го белила.

Защо се бланшира?
Виж целия пост
# 3
Веднага след като го пасирам го давам Peace Защо го бланшираш?
Виж целия пост
# 4
И аз не го бланширам. Но е нормално след топлинна обработка да потъмнее.
Виж целия пост
# 5
Не съм го бланширала и не съм давала потъмнял, изхвърлях го.

Бананите и доматите съдържат хистамин, затова не се дават на малки бебета, давай много внимателно, щом си решила и наблюдавай за реакции, аз бих заменила с друд плод.
Виж целия пост
# 6
Бланширането е един вид стерилизация - тук из форума съм чела, че доста мами правят така!

Хистамин ли? Та той основно бананови пюрета яде от плодовите. Shocked Купешки де...
Виж целия пост
# 7
При топлинна обработка хистаминът почти изчезва, така че пюретата са ок.

Не го бланширай, какво има да се стерилизира на един плод?  newsm78

Пасираш и веднага даваш, най-добре само него  Peace
Виж целия пост
# 8
Аз слагам банан в млякото и го пасирам вътре, оставям го да поври......после слагам нишесте или грис , изстудявам и давам.........Никога не ми престоява и не съм забелязала да покафенява......

Ти как го правиш?

А, да...сетих се.........преди, когато го пасирах суров и забърквах с горещия крем ми покафеняваше..........поизчакай крема да изстине и после изгреби каймака и забъркай банана
Виж целия пост
# 9
Не го бланширай, какво има да се стерилизира на един плод?  newsm78

Пасираш и веднага даваш, най-добре само него  Peace

 Peace
Виж целия пост
# 10
Не бях чувала за бланширане на банан Thinking, безмислено упражнение ми се струва.Аз пасирах банана суров. Peace
Виж целия пост
# 11
Досега два или три пъти съм приготвяла пюре от банан на Вики. Давам му го суров, пасиран непосредствено преди ядене. Но още не изял и половината купичка, останалата част от пюрето вече е потъмняла. Смятам, че не е проблем.
Виж целия пост
# 12
От топлинната обработка е.Аз изчаках бебка да стане на 6 месеца и го въведох без да го правя нищо,само избирах по-узрелите/на точки/.
Виж целия пост
# 13
аз също съм чела, че се бланшира или пече за кратко- става по-лесно усвоим.
В чужбина препоръчват само банани с черни точици да се дават на деца, като гледам - и възрастните търсят такива.
Колкото и да е странно- бананът е тежка за стомаха храна в суров вид.

Аз го врътвам в МВ за 1-2 мин и тогово то добавям в кремчетата. Суров давам рядко.
Виж целия пост
# 14
Пасираш и даваш мацка без да бланшираш Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия