Английски коледен кекс

  • 131 320
  • 740
# 75
Браво на вас. АЗ утре ще запретна ръкави Simple Smile
Мими, твоя не е ли леко прегорен? Питам да го препичам ли така? Да не стане сух? Или така трябва?

..............................................

Прегоря, но не знам защо  newsm78
Беше си завит с хартия за печене,и отгоре капак на тенджера, щото такваз кутия н'емам Confused
Но стана така. Като ще го украсявам ще изрежа малко и ще оправя положението. Никой нема да разбере, освен вие.

Само моля кажете какво да отговоря на мъж ми "Сега зашо трябва това чудо да седи до Коледа? Защо се полива с алкохол? По хубав ли става?"
Е те не знам какво да му отговарям. Изял ми е главата  Mr. Green Mr. Green
Виж целия пост
# 76
Mimito и моя прегоря,но аз имам проблем с фурната Confused мострата ми и тя прегоря ,но беше изядена и оценена по достойнство само с едно поливане , а представям си за 30 дена какво чудо ще стане  Simple Smile

кажи на мъжа си,че такъв му е модела на кекса - отлежал,като отлежало уиски,вино и т.н. Wink
Виж целия пост
# 77
Въпрос към Джема.

Реших се. ще слагам фондант отгоре. Утре ще мятам кекса у фурнЕто.
Питам аз. Виждала съм някои фонданти ( така ли се пише неНам newsm78) да лъщят. Как става номера? С какво се мажат отгоре? Виждала съм и матови, но някои лъщят страшно. Ей сега гледах една тема ( за фонантите)и едно момиче имаше торта с две обувки, ама много лъщят. Като лакирани бяха. хммм ама съм проста а? Защо не питах момичето направо? Е, сега като с е хабих да пиша, ще го пусна. Може да помогне и на други "пишман" кулинарки като мен.

Да бе няма ли набухвател тая рецепта?
Виж целия пост
# 78
Тя самата е обяснила в темата, че е мазала фигурките с глюкоза, за да лъщят  Grinning.

Да, всичко е фонадн, а обувките "лакирах" с малко глюкоза и вода.
Виж целия пост
# 79
Тя самата е обяснила в темата, че е мазала фигурките с глюкоза, за да лъщят  Grinning.

Да, всичко е фонадн, а обувките "лакирах" с малко глюкоза и вода.
Признавам, че нямах време да чета цялата тема.  Embarassed
Мерси мила.
Виж целия пост
# 80
Въпрос към Джема.



Да бе няма ли набухвател тая рецепта?


Има - един бакпулвер изтървала си го между редовете Peace
Виж целия пост
# 81
БЪрзо питане към Джема или друга компетентна мама.

Моя ви, тенджерата ми е 3л. Ако сложа всичко наведнъж, ще прелее сериозно. Деана-З сега го пече и каза, че нейната тенджера е от 5л. и се е надул до ръба почти.
Питането ми е следното:
Ще разделя кекса на 2. Щ има ли проблем, ако забъркам всичко сега и изпека един кекс ( нямам друг такъв съд) и след 3-4ч. изпека другата забъркана смес? Ще стане ли нещо? Или за по-сигурно да разделя плодовете и да забъркам 1/2 от рецептата и после другата половина, за да не рискувам?
Моля бързо отговорете Моооооооляяяяяяяяяяяя, че след малко почвам.
Виж целия пост
# 82
хахха нещо весело.
Коледна клетва.
"Да ти спре тока за 2ч. докато печеш коледния кекс" хаххахах
Спирал мие  така тока, когато месех нещо по рецепта и притичвах до монитора да гледам подробности.
А и принтера му изсъхнал картрича Sad
Виж целия пост
# 83
Направих го  Grinning изглежда фантастично, но утре ще правя още една доза, защото сме голяма рода и няма да стигне все пак сме към 20 човека. Имам и аз въпрос - на колко дена се полива с ром, на 2 на 3, 5?
Виж целия пост
# 84
Полива се на 3 дена и 2ч. и 13 минути ТОЧНО. Иначе си обречена на неуспех.
Абе стига бе. Поливаш на 3-4 дена и тва е. Тка мисля  аз.
Виж целия пост
# 85
Мамице, и аз нямах толкова голям съд и затова пекох в два по-малки едновременно.
Предполагам тенджерката ти не е чак толкова широка, ще станат две тенджерри във фурната, едновременно се опичат идеално, виж снимките ми малко по-назад в темата .
Виж целия пост
# 86
и аз пеках 2 едновременно
Виж целия пост
# 87
Да,а ма нали казах,ч е нямам друга такава. Всички други или са много големи или са с пластмасови дръжки, които не се махат. Трябва на 2 пъти.
Виж целия пост
# 88
Не, не рискувай да оставяш половината смес - от плодовете ще започне ферментация, по- добре направи половин доза и после пак половин, но я зябъркай в деня, а самите плодове може да държиш х хладилник 3-4- дни залети с рома.
Само ако ще правиш 1/2 доза, внимавай да не не е в широк съд, трябва да е тесен и висок. Иначе се получава нисък кекс и съхне по- бързо.

На въпроса за поливането с ром- до сега съм поливала 2 пъти, последно преди 10 дена, отварях го- мек си е , супер се запазва в метална кутия.
Виж целия пост
# 89
Не, не рискувай да оставяш половината смес - от плодовете ще започне ферментация, по- добре направи половин доза и после пак половин, но я зябъркай в деня, а самите плодове може да държиш х хладилник 3-4- дни залети с рома.
Само ако ще правиш 1/2 доза, внимавай да не не е в широк съд, трябва да е тесен и висок. Иначе се получава нисък кекс и съхне по- бързо.

На въпроса за поливането с ром- до сега съм поливала 2 пъти, последно преди 10 дена, отварях го- мек си е , супер се запазва в метална кутия.

Ау, а моят кекс е широк и не много висок.Нямах и аз като мамица подходящ съд.... Тюх да ми се невиди.. Явно ще го хапнем преди коледа.Как да позная кога почва да съхне? Щот знам само един начин - опитване на вкус  Mr. Green Mr. Green
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия