Юбилей

  • 5 524
  • 16
Здравейте мили мами! В събота имах рожден ден, а в неделя празнувахме юбилея на майка ми. Беше ми гласувала доварие да й направя всички салати и предястия за ракията.
Ето ги в снимки.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=76385
Виж целия пост
# 1
браво,страхотни са Peace
Виж целия пост
# 2
Поздравления и от мен!
Ще ни кажеш ли нещо повече за родопската салата?!
Виж целия пост
# 3
поздравления  bouquet, всичко е много красиво
Виж целия пост
# 4
Здравейте мили мами! В събота имах рожден ден, а в неделя празнувахме юбилея на майка ми. Беше ми гласувала доварие да й направя всички салати и предястия за ракията.
Ето ги в снимки.
http://www.snimka.bg/album.php?album_id=76385

Не мога и тук да не се възхитя на тези вкусотии Hug
Виж целия пост
# 5
Поздравления и от мен!
Ще ни кажеш ли нещо повече за родопската салата?!


Разбира се. Рецепти казвам всякакви.  Laughing
Необходими са: Салатен боб /от едрия, шарен/, кисели краставички, мек колбас, печен пипер, кромид лук /бял или червен/, сол, олио, оцет /по желание/. Аз не го обичам и не слагам, но мъжа ми си слага...
Боба се сварява, останалите продукти се нарязват на дребно и се омесват с боба. Това е. Нищо сложно, а става много като количество и достатъчно цветна.
Виж целия пост
# 6
Това с боба изглежда много вкусно,ще го пробвам и аз Peace. Правя същото,но без колбаса,плюс лютеница.
Виж целия пост
# 7
Браво! Поздравления!   bouquet Голямо старание си вложила - комплименти!   bouquet
Виж целия пост
# 8
Кажи за сельодката! CrazyОт къде я купи и какво я прави после? Praynig
Виж целия пост
# 9
Кажи за сельодката! CrazyОт къде я купи и какво я прави после? Praynig

Оказа се, че сельодката е маринована херинга Laughing
Салатата я дегустирах в един новооткрит руски ресторант и много ми хареса. Та там беше със следните
Продукти: червено цвекло, картофи, моркови, маринована херинга, ябълка, лук, майонеза, заквасена сметана.
Цвеклото, картофите и морковите се сваряват /по отделно/. Лука се нарязва на ситно. Ябълката също се нарязва на ситно. Херингата - на ситно, без кожата. Сметаната и майонезата се смесват и се разбъркват добре.
В прозрачна стъклена купа се редят отделните редове, кото между тях се маже със сместта от майонеза и сметана. Отгоре се маже със сметана и майонеза и се украсява по ваш избор. Трябва да престои в хладилник няколко часа. При мен - 1 нощ.
Виж целия пост
# 10
Аплодисменти    bouquet !!! Всяка мама би се гордяла с такава дъщеря  smile3501
Виж целия пост
# 11
Страхотни предястия си направила. smile3501
Виж целия пост
# 12
Кажи за сельодката! CrazyОт къде я купи и какво я прави после? Praynig

Оказа се, че сельодката е маринована херинга Laughing


Хм newsm78,наскоро ядох сельодка и много ми хареса,за това попитах!Ама ми казаха,че сельодка е вид риба! newsm78Дали са ме подвели или наистина си е друг вид риба! newsm78
Виж целия пост
# 13
Кажи за сельодката! CrazyОт къде я купи и какво я прави после? Praynig

Оказа се, че сельодката е маринована херинга Laughing


Хм newsm78,наскоро ядох сельодка и много ми хареса,за това попитах!Ама ми казаха,че сельодка е вид риба! newsm78Дали са ме подвели или наистина си е друг вид риба! newsm78


ха сега де? Въпрос с повишена трудност. Може някоя рускоговоряща мама да каже, ако знае. На мен ми обясниха точно така, че това е херинга маринована по техен си руски начин. Е, аз естествено купих обикновена маринована херинга. Не знам каква чак толкова ще е разликата в мариноването... Но си заслужава човек да знае - за обща култура Simple Smile
Виж целия пост
# 14
Това с боба изглежда много вкусно,ще го пробвам и аз Peace. Правя същото,но без колбаса,плюс лютеница.
И аз така страхотна е с ракийка.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия