Рулото от аватара ми
4 яйца
8 с.л. захар
8 с.л. брашно
бакпулвер - на върха на ножа.
канела - на върха на ножа
Разделят се жълтъците от белтъците. Белтъците се разбиват на сняг, жълтъците се разбиват със захарта до стопяване. Смесват се внимателно и, също така внимателно - лъжица по лъжица, се добавя брашното, размесено с бакпулвера и канелата. Подчертавам, че лъжиците брашно са равни.
Сместа се изсипва в застланата с намаслена хартия за печене тава на печката.
Аз обичам много мармалад и затова мажа с цяло бурканче шипков мармалад. Поръсвам с пудра захар, отново размесена с мъничко канела - само намек.
Да ви е сладко!
Редакцията се състои в изтриването на снимката. Ще добавя нова, когато снимам в подходяща обстановка рулото, направено по точно тази рецепта.