Как съхранявате пресните плодове и зеленчуци?

  • 1 590
  • 16
Може ли да споделите как и къде съхранявате пресните плодове и зеленчуци за да се запазят максимално дълго свежи и да не увехват или загниват? Примерно кои държите в хладилника, кои навън, или пък на терасата, в торбичка или не, и т.н. Има ли някакви трикове? За каквото се сетите.  Simple Smile
Благодаря.
Виж целия пост
# 1
Аз всичко държа в хладилника в отделни торбички.
Само лука и чесъна ги вадя на терасата, че да не ми умирисват хладилника  Sick но пък така не успявам да ги съхранявам дълго време  Rolling Eyes 

И на мен ще ми е интересно дали има някой трик за съхранение, ще чакам знаещите мами да кажат  Simple Smile
Виж целия пост
# 2
Всичко прибирам във фризера, нарязано и готово за консумация, в отделни кисии. Прибрала съм си дори целина, магданоз, пресен лук и чесън.
Виж целия пост
# 3
Зеленчуците в хладилника, плодовете в купа на кухненският плот.
Не купуваме повече от това, което може да се изяде на 3-4 дена.
Лука ми е на терасата, а ако е малко в кухнята /5-6 глави/.Чесана в торбичка в хладилника /повече от 3-4 глави не купувам/.Торбичката е завързана и не мирише . А имам и абсорбатор в хладилника, той поглъща миризмите. Wink
Повечето /дори почти всички/ др.зеленчуци са ми измити  и нарязани, в пликове или кутии, във фризера.
Виж целия пост
# 4
лук и чесън купувам по няколко глави и веднага ги обелвам, лукът е в кесийки- така после като го режа не люти Grinning, скилидките в буркан. всички плодове- в едното чекмедже на хладилника. Повечето зеленчуци са във фризера. картофите- под мивката
Виж целия пост
# 5
Понеже аз ходих вчера до пазара и накупих 100 тона, всичко каквото видях. Обхванала ме е мания за правене на фрешове на детето. Нямам фризер, а и смятам, че за сокове не е добре да се замразява, нали?
Интересува ме морковите как да издържат дълго без да ми загниват в торбичката, ряпа, цвекло и др. такива. И как ако купя 1-2 кила ябълки след три дни да не са изпозагнили  newsm78 Картофите са ми навънка, но се чудя да ги прибирам ли  Thinking че имам половин чувал пратка, как да ги държа хем да не покълват хем да не омекват.
Виж целия пост
# 6
Плодове не слагам във фризера, само някои зеленчуци - чушки, патладжан, зелен лук, тиквички, домати,моркови.  Чесъна и лука държа на терасата. 
Плодовете много бързо се омитат в къщи, а и не купувам по много, не е нужно.
Виж целия пост
# 7
Всички зеленчуци без картофи, кромид лук, чесън, ряпа и моркови са в хладилника или във фризера.
Плодовете не ги съхраняваме при специални условия. Купуваме малки количества и ги изяждаме бързо.
Виж целия пост
# 8
Най-важното е торбичката в която са зеленчуците да е завързана добре-така издържат в хладилника двойно повече време.И аз не вярвах и мислех,че трябва да дишат,но пробвах и вече само така.Така съхранявам моркови,магданоз и др.За бананите знам,че не понасят хладилник,защото е влажно.Иначе лук,краставици,домати не трябва да са плътно завързани-почват да лепнат и се развалят бързо.
Виж целия пост
# 9
Всичко прясно прибирам в торбички, но не найлонови, а от шумящите, в кутията на хладилника. Картофите и лукът държа на стелаж в кухнята - покрити на тъмно.
Виж целия пост
# 10
Понеже аз ходих вчера до пазара и накупих 100 тона, всичко каквото видях. Обхванала ме е мания за правене на фрешове на детето. Нямам фризер, а и смятам, че за сокове не е добре да се замразява, нали?
Интересува ме морковите как да издържат дълго без да ми загниват в торбичката, ряпа, цвекло и др. такива. И как ако купя 1-2 кила ябълки след три дни да не са изпозагнили  newsm78 Картофите са ми навънка, но се чудя да ги прибирам ли  Thinking че имам половин чувал пратка, как да ги държа хем да не покълват хем да не омекват.
Морковите може да ги заровиш в пясък и така ще издържат по- дълго, предполагам, че с ряпата и цвеклото ефекта ще е същия. Но за морковите съм сигурна, че баба все така си ги прави от как я помя.
Ябълките съхраняваше като ги увиваше всяка в хартия и подреждаше в касетки на хладно /на село имаме доста овошки и съответно и голяма продукция/. Докато бях малка така съхраняваните ябълки издържаха без проблеми до пролетта, но от няколко години бързо изгниват, а са си все от едни дървета, но и природата вече се е променила. Затова ябълките ги правим на оцет и си ги използваме пак рационално Mr. Green
Виж целия пост
# 11
Зеленчуците в хладилника, плодовете в купа на кухненският плот.
Не купуваме повече от това, което може да се изяде на 3-4 дена.
Лука ми е на терасата, а ако е малко в кухнята /5-6 глави/.Чесана в торбичка в хладилника /повече от 3-4 глави не купувам/.Торбичката е завързана и не мирише . А имам и абсорбатор в хладилника, той поглъща миризмите. Wink

Peace точно така правя и аз!
Виж целия пост
# 12
Понеже аз ходих вчера до пазара и накупих 100 тона, всичко каквото видях. Обхванала ме е мания за правене на фрешове на детето. Нямам фризер, а и смятам, че за сокове не е добре да се замразява, нали?
Интересува ме морковите как да издържат дълго без да ми загниват в торбичката, ряпа, цвекло и др. такива. И как ако купя 1-2 кила ябълки след три дни да не са изпозагнили  newsm78 Картофите са ми навънка, но се чудя да ги прибирам ли  Thinking че имам половин чувал пратка, как да ги държа хем да не покълват хем да не омекват.

Измити и подсушени в отделението за зеленчуци на хладилника (кутиите най-отдолу) БЕЗ торбичка/пликче и т.н. Картофите... на хладно и тъмно, не са ли замръзнали навън?
Виж целия пост
# 13
Ох да, картофите, не съм ги поглеждала, крайно време е да ги пребера, макар, че нямам никакво място  Embarassed  ooooh!

Анни78 това за пясъка е чудесна идея, трябва ли да е идеално сух или се поливат отвреме навреме?
Виж целия пост
# 14
Плодове не слагам във фризера, само някои зеленчуци - чушки, патладжан, зелен лук, тиквички, домати,моркови.  Чесъна и лука държа на терасата. 

Peace
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия