Цвекло, как да го приготвя

  • 5 080
  • 10
Здравейте мили мами!
Честичко хвърлям око при вас и се надъхвам да приготвям разни неща, но още не мога да се меря с вас.
Само ако може едно въпросче...
Купих цвекло, за бебо, пък и за нас, но не знам как да го приготвя. Четох, че се вари 1 час. Мога ли да го варя в тенджера под налрягане и колко време?
 Hug
Виж целия пост
# 1
Зависи колко са големи главите. Аз го варя в обикновена тенджера и го проверявам с вилица (както картофите). Предполагам, че във вакуумна тенджера, ако са средни на големина, би трябвало да станат за около 30 мин.
Виж целия пост
# 2
И като се свари цвеклото после какво? Как се сервира?
Виж целия пост
# 3
И като се свари цвеклото после какво? Как се сервира?
Свекърва ми е родена в Русия. Там много се използва цвекло. По-специално червеното.
Тя прави салата от него:
обелва го, срязва го на две половини /за да се свари по-бързо/ и го пробва дали е готово с вилица.
После го настъргва на едро ренде, смесва го с настърган чесън и сметана /готварска/. Сметаната може да се замени с майонеза, в която е прибавено малко кисело мляко. Посолява се на вкус.
Всички гости, които са го опитали, си облизват пръстите, а е и много полезно. Hug
Виж целия пост
# 4
Друга рецепта с цвекло е руски борш /вид супа/, която може да се използва и за домашно пюре на по-големи бебета.
Приготвя се с телешко месо, картофи, прясно зеле, червено цвекло, лук, чесън, домати, капия и пресни подправки. Поради съставките в нея е много вкусна и богата на полезни вещества за организма.  Peace
П.С. Ако някой се интересува, ще му дам рецептата.  chef
Виж целия пост
# 5
Аз го правя по няколко начина:
- сурово на салата ( сина ми така най-много го обича) - правя няколко вида, ако те интересува мога да пусна рецепти
- варено- на салата( най-често винегрет, ама и на други, аз лично не го обичам варено), в супи
Виж целия пост
# 6
Печено във фурната

целите измити глави ги нареждаш в тава , или в/у фолио.Печеш ги на средно висока температура(тук ги слагам на 350 градуса, в бг не знам това на колко се равнява) около 45 мин ,час
Изтиват, обелваш  от там нататък ги бъркаш с каквото решиш за салатка

Ако пък е за детенцето, на сокоизтисвачката .....цвекло , ябълка. моркови.Моята приятелка   го прави на нейната бебина

или пък варено и да го врътнеш на блендера  .... става пюренце
Виж целия пост
# 7
Ако пък е за детенцето, на сокоизтисвачката .....цвекло , ябълка. моркови.Моята приятелка   го прави на нейната бебина

или пък варено и да го врътнеш на блендера  .... става пюренце
Пресният сок от червено цвекло дразни лигавицата на стомаха,затова за детенце е по-добре пюренце Peace
Виж целия пост
# 8
Благодаря момичета!
Част от него направих на салата с чесън, майонеза и орехи. На мен ми хареса, но на мъжо не. /Преди това го сварих цяло, защото четох, че така се запазва по-сочно и после го обелих и рендосах/. Само че постоянно ми мирише на пръст, както картофите. Другия път ще го обеля.
А другата част направих на бебо, на пюренце, дано го хапва.
 Hug
Виж целия пост
# 9
Благодаря момичета!
Част от него направих на салата с чесън, майонеза и орехи. На мен ми хареса, но на мъжо не. /Преди това го сварих цяло, защото четох, че така се запазва по-сочно и после го обелих и рендосах/. Само че постоянно ми мирише на пръст, както картофите. Другия път ще го обеля.
А другата част направих на бебо, на пюренце, дано го хапва.
 Hug

Такава си му е миризмата - малко на пръст Wink
Нали е кореноплодно Hug
Виж целия пост
# 10
аз си правя салата - сурово цвекло- настиргано + червено и бяло зеле +ябълка + соева майонеза разбъркана с една лъжица горчица и 2 супени л. кисело мляко
  bouquet
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия