Печен патладжан

  • 3 117
  • 18
# 15
Цитат на: _kalina_k
A мусака с патладжан някой правил ли е и как точно?


Аз правя следната мусака:

патладжани
картофи
домати пресни 2-3
1 бутилка дом.сок 500мл
кромид
чесън
зехтин
малко бяло вино
сол, подправки по желание - риган, чубрица
Ако искаш може да сложиш месо - смляно, аз я правя без.

Нарязвам картофите и доматите на кръгчета - патладжаните на ленти (изкисвам ги в посолена вода, за да им падне горчилката за около половин-един час, после ги измивам).
Пържат се патладжаните за кратко в зехтин.
Задушавам кромида, добавям виното и доматения сок. Слагам подправките.

 Реди се в тава, като най-отдолу са картофите. После патладжани, домати и т. н, заливам соса, най-отгоре пресни домати. Пече се в загрята фурна 200-220 градуса.
Заливката я правех стандартна, но веднъж пробвах в Гърция тяхната мусака, беше залята със сос бешамел, оттогава я правя така.
Доста е калорична, но...
Иначе е вкусна!
Виж целия пост
# 16
Еха, колко вкусотийки имам да правя  Laughing
Виж целия пост
# 17
10x k_mamma,

никога не съм правила, ще се пробвам. Имам замразен печен патладжан.
Виж целия пост
# 18
Цитат на: _kalina_k
10x k_mamma,

никога не съм правила, ще се пробвам. Имам замразен печен патладжан.



Щом е замразен, пробвай да направиш мусаката без да го обработваш предварително - без да го запържваш, слагай го директно.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия