Използваме "бисквитки" (cookies), за да персонализираме съдържанието и да анализираме трафика си. Повече подробности можете да прочететеТУК

за гърнето ама не точно

  • 353
  • 6
като стане малко по-топло т.е. към април - май месец мисля да махна памперса на сина си ние и сега си ползваме гърнето , но имаме доста пропуски в памперса та въпроса ми е като махнахте памперса как опазихте килимите и другите мебели, с какво ги почиствахте след изцапване и какво бельо му купихте или продължихте с бодита
Виж целия пост
# 1
aми ако сте на 10 месеца е доста раничко да махате памперса Grinning да не те плаша, но сина ми започна да ака редовно на гърне след 2 годинки, а пишка едва от две седмици - сега е на 2г. и 8м.
Виж целия пост
# 2
Няма от какво да се притесняваш. Не е толкова рано.
Рано може да се окаже, че е само ако детето наистина се съпротивлява, силно реве и се напишква точно когато му вдигнеш гащите.
Ние почнахме на година и половина, но мисля, че трябваше дори по-рано.
Добре си го налислила за тогава, всичко ще мине добре, ще видиш.
Трудно е само първия и втория ден, докато научиш детето какъв инстинкт трябва да му дойде, като седне на тази "мебел". После ще си го слагаш честичко и то ще си върши работата, т.е. няма начин да бъде "изпуснато".
А до 2-3 месеца ще си казва и самичко /ако не и по-рано/
Успех ти желая!
Виж целия пост
# 3
Аз сега започнах да оставям моята Мимка без памперс.Обувам и гащички и дрешки които са и вече къси.Като се напишка в гащите веднага ги изпирам и ги мятам на парното да изсъхнат,че да са ми готови за следващите напикавания.Килимите не ги напикава защото всичко попива в дрешките.
Виж целия пост
# 4
По бебешките магазини има специални гащички,които не пропускат Rolling EyesАко случайно се напиша не е проблем Joy
Виж целия пост
# 5
Аз ползвам от време на време памучни гащички (още не съм махнала напълно памперса), защото лично на мен с бодито ми е по- сложно- трябва да свалям панталона, да разкопчавам бодито, а с гащичките всичко става с едно движение. Не се притеснявай от пропуските- първо, едва ли ще са толкова много щом вече знаете за какво служи гърнето и второ, урината е стерилна, а не мръсна. Просто забърсвам с мокра кърпа напишаното място. А акито обикновено го върши в гърнето или памперса- при нея то е по едно и също време на деня.

ivalina73, а какви са тези специални гащички- не са от типа на памперсите, нали? С гумирано покритие ли са?
Виж целия пост
# 6
По принцип - колкото по-рано, толкова по-добре. Така че - поздравления за решението. На Алеки го махнахме на навършени 2 год., тогава той вече си акаше в тоалетната. Напишка ми се само 1 или 2 пъти и свикна. Аз го оставях 2-3 минути напишкан, за да види, колко е неприятно и той започна да си казва. С Мартин смятам да започна по-отрано. А за чистенето - ние нямаме килими - на ламинат сме и го минавах с парцала.
Виж целия пост

Започнете да пишете...

Страница 1 от 1

Общи условия